Lengyel haderőfejlesztési program (2032) és hadiipar

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 090
13 496
113
A lengyel miniszterelnok látogatást tett Lockheed Martin uzemében és nyilatkozta, hogy Lo JASSM-XR-t szeretne vásárolni (így Moszkva lotávjukon belulre kerulne):
https://businessinsider.com.pl/wiad...w_bi&utm_medium=social&utm_campaign=onetsg_fb


Ez szinte teljesen beárnyékolta az a hírt, hogy Abrams szervisz-kozpontot akrnak létesíteni Lengyelországban és szegényített urán lovedékeket gyártani:

 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 139
73 701
113
First F-35A for Poland Enters Assembly at Georgia Facility ...

FtiEI8mXwAsd22l



What’s next for Poland?
  • First aircraft delivered in 2024
  • First F-35 arrives in Poland in 2026
  • Receives all 32 aircraft in 2030
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 139
73 701
113
Abrams Tanks Delivery Schedule Revealed...

"Gap filler" 116 refubrished M1A1 Abrams tanks:
The first batch of 14 M1A1 Abrams tanks will be delivered to 1 Armored Brigade in Wesoła-Warsaw until the end of June.
The second batch of 42 Abrams tanks shall be delivered between August and September.
The third batch of 60 M1A1 would be delivered until February 2024.

The newly manufactured M1A2 SEPv3 Abrams tanks will start arriving in Poland early 2025.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 139
73 701
113
Késni fognak a lengyel F-35 szállítások...

When it comes to the delivery of 6 aircraft planned for 2026, the initial plans assumed that delivery would begin in March, and end in June. The current schedule assumes that the deliveries would happen in November and December 2026. Another 4 jets previously expected to be delivered in early 2027 are now expected to be handed off in late 2027.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 139
73 701
113
Hogyan szervezte a Leonardo a jótállási idő alatt Lengyelországba szállított M-346 Bielik repülőgép karbantartását?
  • Mit írtak elő a szerződésben foglaltak ezen a területen?
  • Milyen módszerrel biztosítottak széles körben érthető támogatást az M-346-os üzemeltetéséhez Lengyelországban a garanciaidő lejárta után?
  • Milyen gyakran végeznek karbantartást az állomáshelyen, hány óra repülés, "nagy" átvizsgálás, hány óra után gyári ellenőrzés, és hány óra javítás?
  • Tudna többet mondani a WZL-1 SA-val kötött szolgáltatási szerződés feltételeiről? Miért csak a 2023-2026 közötti időszakra kötötték meg, és nem például 10 vagy akár 20 évre?