Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ahoz képest, hogy mindenhez IS értesz, talán hallanod kellett volna a 17 fontos brit páncéltörő lövegről...A II.VH-ban még egyáltalán nem voltak HVAPDS lőszerek, szóval a fenti példád nem releváns.
Ezt egy kicsit gondoldd át mégegyszer...Kezdjük ott, hogy az L28-as magja 44mm, nem pedig 50-60mm, rakatam be róla korábban rajzot, másrészt az 57mm-es gépágyú lőszerek nem érik el a hiperszonikus sebességet, és +1x igen a linkelt doku pont azt írja hogy a 44mm-es átmérőjű L28-as hiperszonikus űrméret alatti gránátot (HVAPDS) egy 10mm-es HHS acél lap is összetörte.
Ó nekem nem a szakkönyvvel van a bajom. A probléma veled van, mert te nem tudod értelmezni... Ki is keveri a rétegelt páncélt meg a NERA-t? Hát nem a szakkönyv, hanem te...Az tankograd blogról lett beidézve ez a táblázat, ami viszont eredetileg az általa leszólt orosz egyetemi tankönyvből van.
Nem lenne amúgy baj, ha olvasgatnád az eredetit.
Teljesen mindegy, hogy HHS vagy nem HHS. A volfrámmagot egy jókora acél ballisztikai süveg védi, ezért nem fog széttörni olyan könnyen mint az L28. A Leopard papírpáncélja nem véd 3BM8 ellen! Mondjuk más ellen se nagyon...A fenti táblázatban ugyan az tényleg az osztott páncél magyarázatánál kerül elő, viszont itt az első páncél nem HHS, így a hiperszonikus becsapódáskor nem tört a lőszer magja. Szóval a fenti táblázat ebből a szempontból tökéletesen irreleváns.
Ezt egy kicsit gondoldd át mégegyszer...
Az 57mm-es gépágyúban is biztos vagy? hehehehe
Ó nekem nem a szakkönyvvel van a bajom. A probléma veled van, mert te nem tudod értelmezni... Ki is keveri a rétegelt páncélt meg a NERA-t? Hát nem a szakkönyv, hanem te...
Amúgy meg... definiálnád a hiperszonikus sebesség fogalmát? Olyan dolgokkal dobálózol, amihez nem biztos, hogy értesz...
Mire jó egy Leopard 1 a modern harc mezőn? Képes a 105mm-es huzagolt löveg kilőne egy T-72-est vagy egy T-90-est? Nem hinném...Páncélzata szinte alig van - szinte egy Dushka kilövi oldalról.Ide is beteszem ezt a német cikket...
A Rheinmetall Ukrajnának Leopard 1 tankokat kínál....
A Rheinmetall akár 50 darabot is szállíthat Ukrajnába.
A Rheinmetall harckocsik szállítására készül Ukrajnába . Ez magában foglalja a Leopard 1 harckocsit is, ahogy Armin Papperger vezérigazgató elmondta a Handelsblattnak. Ez a Bundeswehr által jelenleg használt Leopard 2 elődje .” „Az első Leopard 1 hat hét múlva kerülhet kiszállításra” – mondta Papperger. Ennek előfeltétele a szövetségi kormány jóváhagyása.
Annalena Baerbock (zöldek) külügyminiszter az uniós külügyminiszterek hétfői luxembourgi találkozójának margóján hangsúlyozta, hogy Ukrajnának több katonai anyagra, köztük nehézfegyverekre van szüksége. „Most nincs itt az ideje a kifogásoknak, itt az ideje a kreativitásnak és a pragmatizmusnak” – hangsúlyozta Baerbock.
A Rheinmetal raktáraiban körülbelül 100 darab leszerelt Leopard 1A5 van.
(by Wilson)
Handelsblatt
www.handelsblatt.com
Miért ne tudná kilőni őket? Van hozzá rendszeresített APFSDS lőszer..Mire jó egy Leopard 1 a modern harc mezőn? Képes a 105mm-es huzagolt löveg kilőne egy T-72-est vagy egy T-90-est? Nem hinném...
APC-k, IFV-k és gyalogság ellen még használható lenne mondjuk...
Az L7-es löveghez való NATO lőszerkre 300-500 mm-es RHA áttörési értékeket találtam 1000 méteren - talán régebbi T-72 ellen jó lehet még...oldalról talán mást is visz....Miért ne tudná kilőni őket? Van hozzá rendszeresített APFSDS lőszer..
És az 1983-ban a Leopard 2 EMES 15 tűzvezető-rendszeréből továbbfejlesztett EMES 18-as tűzvezetőrendszer lézeres távolságmérővel és infravörös képalkotóval, nem rossz tűzvezető rendszer az ukrán harctéren szerintem simán megállja a helyét...
Érdekes videók....Az L7-es löveghez való NATO lőszerkre 300-500 mm-es RHA áttörési értékeket találtam 1000 méteren - talán régebbi T-72 ellen jó lehet még...oldalról talán mást is visz....
Léteznek a 105mm-hez is nagyon modern apfsds-ek amik a t72b-k ellen is hatékony lehet. Viszont szerintem a németeknek a dm33 a legjobb apfsds ami ehhez van és lehet belőle raktáron…esetleg az amcsi 105mm-es Du készletből kaphatnának még gyorsanAz L7-es löveghez való NATO lőszerkre 300-500 mm-es RHA áttörési értékeket találtam 1000 méteren - talán régebbi T-72 ellen jó lehet még...oldalról talán mást is visz....
Miért ne tudná kilőni őket? Van hozzá rendszeresített APFSDS lőszer..
Pontosan.Az L7-es löveghez való NATO lőszerkre 300-500 mm-es RHA áttörési értékeket találtam 1000 méteren
Minden más viszont nem!És az 1983-ban a Leopard 2 EMES 15 tűzvezető-rendszeréből továbbfejlesztett EMES 18-as tűzvezetőrendszer lézeres távolságmérővel és infravörös képalkotóval, nem rossz tűzvezető rendszer az ukrán harctéren szerintem simán megállja a helyét...
Hidd el: ha Magyarország küzdene túlélésért, akkor minket is érdekelne ez az ajánlat!Itt egy dologról van szó, a németek meg akarnak szabadulni a szeméttől, és ilyenkor mindig Keleten dobják ki a szutykukat...
IFV-k, gyalogság ellen jó lehet - lesállásból talán néhány harckocsit is kilőhet pár száz méterről - ha szerencséje van...Felejtsük már el a 105-ös löveget mint hatékony páncéltörő eszközt. Semmilyen Reliktes harckocsit nem képes átütni szemből.
esetleg az amcsi 105mm-es Du készletből kaphatnának még gyorsan