Màr ne haragudj, de nem a moràl vitte àt a pàncélt.
Valóban. Kis távolságról, és főleg oldalról lőtték át ezeket, nem 2-3 km-ről....
A baj az, hogy a fip dokumentumában lévő számítások értelmetlenek abban a formában.
Helyesebben te neked nem tetszik, ezért nem akarod megérteni.
hogy valaki nekiáll ilyen LOS páncél értékeket számolni,
Kurvára nem azt számoltam, de ez a sokadik hazugságod a fórumon, elnézzük.
a probléma az, hogy Fip ezeket a számítgatásokat nyilvánvalóan „rosszindulattal” és nem a megfelelő helyi értékén kezeli, a saját világnézetének az alátámasztására
És itt most megállnék egy kicsit.
Mert értem én, hogy beteg a lelkivilágod, és azt vetíted ki az egész világra, de szerencsére az emberi lények többsége nem olyan, mint te.
Tárgyakról beszélünk, nem fűz hozzájuk különösebb érzelmi száll, világnézetileg a kommunizmus és a nácizmus is olyan messze áll tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől. Objektív mércével próbálok mindent megítélni, amennyire ez lehetséges.
Szerintem nagyon itt lenne az idő, hogy tükörbe nézzél majd magadba szálljál
UI.:
Azt is megmagyarázhatná nekem ez a csodás függetlenobjektív kicsit se német imádó mikrotársaság, hogy a Leopárd 2 esetén 389 mm jött ki 430 mm (svéd mérés) helyet, ami 4 cm különbség, de én nyílvánvalóan rossz indulatú vagyok-e miatt.
A T-72B-nél 481 mm jött ki a gyári 520 mm helyet, ami 4 cm-es különbség. De itt sokszor leírtátok, hogy túlbecsültem az orosz vasakat
E mellet egy T-72 rajongó nem akart még ezért meglincselni....
Most vagy a ti agyatokban van a probléma, vagy mindenki más a hülye. Utúbbira kisebb esélyt látok....
szerintem azt sem olyan nehéz megérteni, hogy az, hogy te fogsz 2 pontot a tank frontján és ott kiszámolod a páncél vastagságát, megint csak félrevisz, hiszen a tankok harcászati értelemben vett célfelülete ennél sokkal nagyobb….
És itt most ismét vagy hazudsz vagy b@sztál elolvani azt amit éppen kritizálsz.
Soha, sehol nem állította azt senki, hogy 2 pont felvétele reprezentálja a páncél védelmet.
A 2 pont felvételes számítás vagy műszaki érdekességekre mutatott rá adott típusnál, vagy a forrásanyag referenciájaként szolgált, hogy megfelelő számításokkal hasonló értékek jönnek ki.
Senki sem állított olyat, hogy két pont felvéteével átfogó képünk lenne a páncélvédelemről. Annak megbecsülését a forrásanyagok (képek, dokumentumok) vagy a bővített írásos szösszenetemben fejtette ki jobban. Jah, b@sztad elolvasni, azóta is hülyeségeket terjesztesz a fórumon....
.nagyon nem véletlen, hogy a svéd elemzésben is terület %-os ábrákban adták meg a védettségeket és nem csak frontból (mint ahogy az M1-ről vagy Leo2-ről nyilvánosságra került tervezéskori védelmi elvárások is mind jellemzően 50 vagy 60 fokos frontal arc-ot adnak meg)….mert mondhatod azt, hogy a Leopard 1 esetében akárhogyan nézed a célfelületet kvázi az egész weakspot, csak éppen az van, hogy a harcászatilag fontos célfelület esetében az M60a1-nek az 50%-a (hasrapacsi) is weakspot…és ez is tökéletesen látszik a Márk által berakott amcsi doksiból, hogy 30 fokos oldalszögből az M60a1-et is több mint 2 km-ről átlőtte még az ősöreg Br-412 is
Tisztázzunk azért pár dolgot!
1. A svéd elemzésről azt hazudtátok, hogy WOT-os ororsz hülyegyerekek csinálták a pincében, aztán kiderült, hogy az a csávó csinálta aki konkrétan vezette a svéd tesztet ez ügyben.
2. Ugyan ezt állítottátok a valós angol titkosszolgálati jelentésről is!
3. Most azzal érvelgetsz, hogy bezzeg 30 fokos oldalszögből az M60-at.... Amikor közöltem , hogy lényegtelen a Leopárd 2-nél a torony teljesen pontos oldalszöge, hiszen szinte sosem találják el szemből, akkor olyan hisztit vágtál, mint fürdős k*rva.
4. A svéd tesztek igazolják, hogy az én áltam számolt merőleges érték amennyire lehet pontos. 353.5 mm RHA.
Ha 25 fokon nézed 1.1 a szorzó 389 mm RHA. Ha 30 fokon 408 mm RHA. 35 fokon 431.5 mm RHA.
A svédek mért értékei utóbbi számhoz állnak közel a vizsgált tartományban.
3 napig szerencsétlenkedtél számolással a fóromun, hogy megcáfolj, aztán a végeredmény az lett, hogy nekem van igazam
De ami fontosabb, hogy az angol és a svéd dokumentumok engem igazolnak
Jah, igen, hamár gyenge pontok (magyarul ezt se tudtad leírni....) , a Leopárd 2A4 felületének kb. 60% gyenge pont, ha már svédek:
persze lehet azt mondani, hogy egy lelkes forumozótól nem lehet azt elvárni, hogy ezt így végigszámolja….ez rendben is van….csakhogy olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mostanra elérhetőek lettek bizonyos hadsereg által készített elemzések, mint pl. ami a Tradoc dokisban áll…
és az viszont nincs rendben, hogy valaki ezeknek az eredményét ignorálja, mert nem illik bele a világképébe
Egy db igazoltan hiteles doksit sem veszel figyelembe csak ami a prekoncepciódat igazolja. Lásd. fentebb. A válaszod neked meg gorkamorkának is az volt, hogy wot-os ruszki gyerekek csinálták a pincében.... Ennyit rólatok