hát ez egy kicsit autentikusabb forrás:
A francia tanknál hiányzik a hátramenet áttétel aránya
De nekem aztán mindegy. Ami biztos:
Ha megnézed a később alkalmazott ENC 200 esetén sincs külön hátramenet, menetirány fordítást használ.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
hát ez egy kicsit autentikusabb forrás:
Mi a hülyeség a listában ?
A francia tanknál hiányzik a hátramenet áttétel aránya
De nekem aztán mindegy. Ami biztos:
Ha megnézed a később alkalmazott ENC 200 esetén sincs külön hátramenet, menetirány fordítást használ.
Ó, értem....tehát feltúrtál a neten 2 valamilyen Leopard- klón képet amit nem ismertem fel....hát hű....akkor mi van? mit akarsz ezzel bizonyítani?
Ez itt az Oroszlán, alias Leo vagy a tököm tudja már a taljánoknál mi a neve. Ez egy egyszerűsített gyártási folyamatú Leopard 1-es ami egy/több(?) prototípus szinten épült meg. Az olaszok végül a megfejlesztett OF-40 mellett döntöttek, de az más mint a képen látható jármű.
Leopardino vagy Leone néven keresd olaszul, Leopard 1A3 jóárasított, száraz/poros/meleg környezetre optimalizált változata lett volna, közös német-olasz projekt volt, kimondottan exportra szánták. 50-50 százalék lett volna a gyártás, nem igazán volt érdeklődés a gép iránt, emiatt a németek pár év múlva ki is szálltak a projektből. Itt azért azt is meg kell jegyezni, hogy a német cégek exporttilalom alá estek elég sok közel-keleti országgal szemben, emiatt a piac egy jelentős részétől eleve elesett a gép és ez komoly súrlódások oka is volt a felek között. Az olaszok a kieső német alkatrészeket saját cégeik által gyártottakkal helyettesítették és ez lett a OF( OTO-Fiat)-40. Mikor az OF-40-et bemutatták valamelyik közel-keleti kiállításon, akkor volt is balhé, mert a németek rápörögtek, hogy az olaszok lemásolták a Leopardot és azt árulják, ha jól emlékszem ebből valami jogi szarakodás is volt, meg a németeknek lett lehetőségük arra, hogy szétszedjék a gépet és az lett a dolog vége, hogy az OF-40 nem egy Leopard 1 másolat.
A műszaki tartalom maradhat,a hitvitát kéne átpakolni mondjuk a fóbiás kávéházba.....A Leopard, az AMX és a szovjet harckocsigyártás nevében Amen.
Méinárd atya, küld a szent inkvizíciót.
Avagy nem lehetne a hitvitákat máshol?
Még akkor is, ha nagyon sok műszaki tartalom van bennük.
Vagy kevésbé ovodás, de igen, de nem szinten vitatkozni, gyakorlatilag a saját igazát hajtva mindenkinek.A műszaki tartalom maradhat,a hitvitát kéne átpakolni mondjuk a fóbiás kávéházba.....
A műszaki tartalom maradhat,a hitvitát kéne átpakolni mondjuk a fóbiás kávéházba.....
Arra azért kíváncsi lennék hogy vajon miért kapott az előző hozzászólás Márk-tól röhögő fejecskét1) a 2 dolog szerintem együtt jár
2) kicsit röhejes hogy egy olyan ember jön elő ezzel (nem rád gondolok) aki semmit nem tesz hozzá a fórum tartalmához
1) a 2 dolog szerintem együtt jár
2) kicsit röhejes hogy egy olyan ember jön elő ezzel (nem rád gondolok) aki semmit nem tesz hozzá a fórum tartalmához
Bocs,de hármasban időnként (mindig....) elmentek kissé (nagyon) ovodás szintű hitvitába.Időnként kifejezetten fárasztó olvasni a veszekedésiteket.1) a 2 dolog szerintem együtt jár
Bocs,de hármasban időnként (mindig....) elmentek kissé (nagyon) ovodás szintű hitvitába.Időnként kifejezetten fárasztó olvasni a veszekedésiteket.
ugyanakkor van egy olyan oldala a hitvitátoknak,hogy rengeteg infót előbányásztok hozzá,ezért meg érdemes olvasni.
Szóval én nagyon is pártolom,hogy folytassátok a vitát (időnként még bele is kotnyeleskedem),csak közbe azért maradjatok meg a felnőt,egymást tisztelő emberek szinvonalán.
Nekem különben csak annyi kérésem lenne a vitázó felekhez,hogy a gyakorlati,éles háborús bevetések tapasztalatait tessenek már kicsint jobban figyelembe venni.....
Még mindig azt gondolom, hogy a leo1et olyan elvárásokkal nézitek, mintha egy modern értelembe vett MBTnek, és nem egy klasszikus közepes tanknak készült volna. Márpedig annak készült.politikai döntés született, hogy a Németektől fognak felszerelkezni, függetlenül, hogy jó, vagy rossz.
És mi gátolta őket hogy amx-30-át vegyenek…csak nem az, hogy az olaszok megfigyelőként részt vettek a leo1-amx30 összehasonlító tesztjein és abból is a leopard jött ki győztesenAmúgy az Olasz Leopárdokhoz adalék, Mea culpa, hogy kifelejtettem, az Europa - Panzer valóban Francia - Német projektnek indult, 1956-ban. Az Olaszok is 1958-ban beszálltak, tudomásuk nem volt az M60-as Patton-ről (azt csak 1960 decemberében mutatták be, volt a Roll-Out ceremóniája), politikai döntés született, hogy a Németektől fognak felszerelkezni, függetlenül, hogy jó, vagy rossz.
És mi gátolta őket hogy amx-30-át vegyenek…csak nem az, hogy az olaszok megfigyelőként részt vettek a leo1-amx30 összehasonlító tesztjein és abból is a leopard jött ki győztesen
Nekem különben csak annyi kérésem lenne a vitázó felekhez,hogy a gyakorlati,éles háborús bevetések tapasztalatait tessenek már kicsint jobban figyelembe venni.....
Ciprus meg Chille. Utóbbi szintén eléggé hegyvidék.És a Spanyoloknál és a Görögöknél és Szaúd-Arábiában meg az AMX jattolt.
Szemben a néphadsereg t-34eseivel. Az, hogy később se cserélték le, már egy másik dolog, de a beszerzéskot egyszerűen a legjobb választás volt.