A zért megnézném ezt a cuccot azután, hogy ez a tank itt venne egy deréxöget balra, és átgázolna a rekettyésen.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A zért megnézném ezt a cuccot azután, hogy ez a tank itt venne egy deréxöget balra, és átgázolna a rekettyésen.
Meglepően jól bírná amúgy.A zért megnézném ezt a cuccot azután, hogy ez a tank itt venne egy deréxöget balra, és átgázolna a rekettyésen.
Majd meglepődöm, ha látom.Meglepően jól bírná amúgy.
Kérdeztem svédeket a dologról böszme erős egy anyagból van (mondjuk elég drága is a cucc) De ez már kirpróbált és tesztelt cucc, bírja a gyűrődést. A BAE systems féle cucc egy vagyon (több mint a CV 90 amire ráaplikálták) de legalább nagyon sérülékeny ha végigveri egy géppuska sorozat a kieső blokkok szép fokozatosan átmelegszenek. Technológiai demonstrátor szint de a valós (és főleg rentábilis) alkalmazás még jópár év.Majd meglepődöm, ha látom.
Szerintem a BAE cucc alkalmatlan, és sose lessz belőle mozgó cucc.Kérdeztem svédeket a dologról böszme erős egy anyagból van (mondjuk elég drága is a cucc) De ez már kirpróbált és tesztelt cucc, bírja a gyűrődést. A BAE systems féle cucc egy vagyon (több mint a CV 90 amire ráaplikálták) de legalább nagyon sérülékeny ha végigveri egy géppuska sorozat a kieső blokkok szép fokozatosan átmelegszenek. Technológiai demonstrátor szint de a valós (és főleg rentábilis) alkalmazás még jópár év.
Amúgy szerintem kb jelenleg ez a leghasználhatóbb multisprektrális gépjárműálca aminek van létjogosultsága is.Szerintem a BAE cucc alkalmatlan, és sose lessz belőle mozgó cucc.
Másrészt, ha lőnek rád, az már rég rossz.
Az lenne az igazi demonstráció, ha a tankot nem terepjárónak álcáznák, hanem semminek. Mert mint Notacrion is rámutatott, a meleg oldalon valahova kell tenni a hőt.Amúgy szerintem kb jelenleg ez a leghasználhatóbb multisprektrális gépjárműálca aminek van létjogosultsága is.
A barracudára gondoltam sorry. Nem a BAE systems féle izére.Az lenne az igazi demonstráció, ha a tankot nem terepjárónak álcáznák, hanem semminek. Mert mint Notacrion is rámutatott, a meleg oldalon valahova kell tenni a hőt.
Az a napernyo ismeros, valami indiai hadgyakorlaton egy lovegre szerelve mar lattamNagyon a lelkedbe tiprok, ha elmondom, hogy elvileg ezzel a Saab Barracuda álcázóval lettek rendelve a Leo A7+-jaink?
Vajon megengedne, meg merne engedni barki is hogy ebben az alcahaloban vegighajtson egy leo itthon egy akacoson Szomod kozeleben? Meg halo nelkul sem fognak vegigmenni egy allen agy hasonlon ahol csak megkarcolodhat a festes vagy letorhet egy erzekelo.Szerintem a BAE cucc alkalmatlan, és sose lessz belőle mozgó cucc.
Másrészt, ha lőnek rád, az már rég rossz.
Mellesleg van , volna e értelme a mai körülmények között egy páncélvadásznak amit anno a kényszer szült ? A bukott Strv-103-t hagyjuk ki ! Mondjuk legyen példa ez előző poszt vadász leopárdja ! Volna e értelme megépíteni vagy bohócság és idő/energia pocsékolás ?
Volt nekik, Jagdpanzer néven, 90 milis löveggel. 70-es évek végén, vagy mikor, felmerült, hogy átfegyverzik őket 105-ösre,de elengedték. Egy részük kapott páncéltörő rakétát, a többi műszaki jármű lett. Ma kb a 105-ös,120-as ágyúval szerelt IFV-k tekinthetők kicsit páncélvadászoknak. Mozgékonyak, nagy tűzerejűek, olcsók (viszonylag... ), de bármi kilövi őket.Mellesleg van , volna e értelme a mai körülmények között egy páncélvadásznak amit anno a kényszer szült ? A bukott Strv-103-t hagyjuk ki ! Mondjuk legyen példa ez előző poszt vadász leopárdja ! Volna e értelme megépíteni vagy bohócság és idő/energia pocsékolás ?
Volt nekik, Jagdpanzer néven, 90 milis löveggel. 70-es évek végén, vagy mikor, felmerült, hogy átfegyverzik őket 105-ösre,de elengedték. Egy részük kapott páncéltörő rakétát, a többi műszaki jármű lett. Ma kb a 105-ös,120-as ágyúval szerelt IFV-k tekinthetők kicsit páncélvadászoknak. Mozgékonyak, nagy tűzerejűek, olcsók (viszonylag... ), de bármi kilövi őket.
Azért tettem oda pontokat. Egy MBT-hez képestOlcsó?Marhára nem olcsók.
Hát nézd meg mennyiért vették az ausztrálok a Boxert.Azon nem 120-as ágyú van.Azért tettem oda pontokat. Egy MBT-hez képest
Nem az olcsóság volt a legfőbb szempont, hanem csak így tudtak egy nagyobb ágyút beszerelni a harckocsiba.Soha nem volt értelme harcászatilag a páncélvadásznak egy harckocsival szemben.Olcsóbb volt, ezért létezhettek.