1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Leopard 2

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ilyet kapunk mi is jovore.
   
 2. krisss

  krisss Well-Known Member

  Jah kiképzésre. Szerintem nagyon meg sem lesznek tartva utána. De attól még elavult, 30 év az 30 év nem lehet letagadni.
   
  borisz likes this.
 3. anderson87

  anderson87 New Member

  Találat után nem robban fel azonnal. Van egy vágás a videóban a találat és a robbanás között, vajon mennyi idő telhet el?
   
 4. krisss

  krisss Well-Known Member

  Akár jópár perc is, mire a tűz eléri a lőszerrekeszt.
   
 5. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Nekem az az érzésem, hogy a törökök igen trehányul, már-már "szandálos" módra bánnak a technikával. A harckocsinak is a legnagyobb védelem a mozgás/álcázás/aktív-passzív védelem. Egymás mellé leparkolják őket az esti ima idejére, vagy csak pihizni. Kiszállnak a tetőre, dumcsi, allahu akbar, kaja, ima....... A világ legjobb tankja sem élné túl...
   
 6. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Azaz harckocsi alkalmazásának harcászati hiányosságai fedezhetők fel a törököknél.
   
 7. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Az igaz, de legalabb a videobol most hianyzik az allhu akbar meg a halal az usa-ra, izraelre meg az iszlam győzni fog duma. Persze ettől meg ez az egesz konfliktus sokba fog kerülni a vilagnak.
   
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Még is mit vártok a törököktől?Az a vallás determinálja ezt a teljesítményt!
   
 9. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Biztos, hogy volt az ex NDK-s M1-en Kontakt 5 azon a kísérleti lövészeten a 90-es években?
   
 10. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Azt azért vágod,hogy ezek a friss felvételek Leo2A4 vs Fagot viszonylatrol?Ennek kapcsán megy a diszkurzus.
  Külnben anno a zsidók Libanonban az ilyen telüretellenőrző állásokat erős drótsodronyokkal fedezték.RPG/SzPG gránátokat simán megfogták.Nagyobb rakéták ugyan átszakitották,de azok is úgy sérültek,hogy a tankokat már nem veszélyeztették utána.És ha 1-2 napnál tovább maradtak,nem voltak rest tüzelőállásokat épiteni,amikben azért védettebben dekkoltak a hk-k.
   
 11. krisss

  krisss Well-Known Member

  Amire reagáltam ott pont a Kontakt 1-es tesztlövésekről volt szó. De továbbra is azt mondom, hogy nem várható el, hogy egy 30 éves technika oldalról megfogjon egy normálisabb ATGM-et, (nagyon szemből sem). De egy a kilőtt T72B3-nál pl jól látszik, hogy meddig mehetsz el, a rátét páncélokkal is egy nem teljesen modern TOW2-ellen.
   
 12. Celebra

  Celebra Well-Known Member

 13. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Ez már nem "az" a török hadsereg, amely mintaszerűen szállt partra Cipruson. Kardigán a hozzáértő tiszteket (és legénységet) sittre vágta, azt hitte, a technikai fölény mindent visz... Elqrta. Az is igaz, hogy a tech mellett a "gyalogság" nem török, hanem jihadista milícia... Nem véletlen, hogy a profi kurdok egymás után adják ki a felvételeket elfogott/elfoglalt/megsemmisített ellenségekről. Ha a kurdoknak volna légiereje vagy nehéz fegyverzete, sz..ban lennének a törökök... Így max húzni tudják, amíg Asszadék felvonulnak a pofozkodáshoz.
   
  alfa74 and fedett_mókus like this.
 14. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Igen, csak azert irtam mert itt felturbozott 72-esrol,meg regi A4-rol almodoznak megint a magyar hadero fejlesztesi topicjaban.
   
 15. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  ki lett mondva már hogy az A4-ek maradnak , a T72 turbózás meg még mindig hülyeség
   
  pöcshuszár likes this.
 16. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  1 olyan hk-rol tudok,amit a maga korában semmilyen pct fegyverrel nem lehetett kilőni.Kubinkán látható,Mausnak hivják,és 188tonna.És láthatóak rajta a szovjet kisérleti lővészetek nyomai.Az akkor legjobb 100milis pct ágyujuk nem tudta átlőni oldalrol sem(viszont lehet,hogy a magyar Buzogányvető képes lett volna rá,kisérleti lvészeten a 300milis páncélt simán átütötte-a fenmaradt feljegyzések szerint.Vagyis elvileg a Maus páncélját is átütötte volna).A Maljutka 73ban hosszába átütötte az M60Pattont.82ben Libanonban a magyar AMP gránátja kilőtte a Merkavát.Minden tank kilőhető.Ezért fejlesztenek APSt,zavaró rendszereket,ködvetőt.Ezért van kisérő-fedező gyalogság,támogató-lefogó tüzérség,csapattámogató légicsapás.Meg a harcászat úgy általában.Fedezett lőállás kiválasztással,meg fedezékásással,meg álcázással,meg felderitéssel,fedező-biztositó járör kiküldéséval/öv kialakitásával,meg egy rakat dologgal,amiröl tanultál a tisztiiskolában.Szerintem jobban tudod,mint én.Törköknek is kellet ilyet tanulniuk,ha másut nem,hát NATO továbbképzésen.Csak ugy látszik Allahban jobban biznak,mint a tanultakban
   
  alfa74 and Littlejohn like this.
 17. krisss

  krisss Well-Known Member

  Azért a kurdok messze vannak a profitól, de azt a kis kiképzést amit kaptak jól tudják kombinálni a tapasztalattal és a helyismerettel, meg azzal a kevés normális fegyverrel ami van. Ami azért a legtöbb helyi miliciáról nem mondható el.
   
 18. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Mintaszerüen?Hát ez azért túlzás.A saját légierejük okozta nekik a legnagyobb veszteséget,ha jol emlékszem egy romboló elsüllyeesztésével.Ha komoly hadsereggel kerültek volna szembe......
   
  gacsat likes this.
 19. krisss

  krisss Well-Known Member

  Hát inkább csak deportálták az összes értelmes katonai vezetőjüket... Sztálinjóska büszke lenne...
   
 20. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Nem hiszem, hogy lett volna ilyen tankja az NDK hadseregnek. Elméletileg ukrán, vagy más szovjet utódállamtól szerezhettek olyan harckocsit, amin volt Kontakt 5, rendszeresítve nagy számban T-80U-n fordult elő. Jó lenne, ha lenne hivatkozás, érdekelne, mert amúgy, a biztos, hatékonyabb a korábbi ERA-nál.
   

Ezen oldal megosztása