1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Leopard 2

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Ez is benne lehet a pakliba.De ha megvakarjuk a dolgot,a Leo2A4 olyan fegyvernek esik áldozatul,ami a tervezése idején már ismert,nem új.Hasonló viszonylatban a Merkava jobban teljesitett.Töbszröös kornet találatot is kibirt.De még az sem bizonyult kilőhetetlennek.
   
 2. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  90es években jelent meg több irás is erről a lövészetröl,és rendre exNDKs tankokrol irtak.De Cifunál kérdezz rá,szerintem ő pontosan meg tudja mondani
   
 3. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Ez egy évvel korábbi videó. Nincs hasonlóság? Szerintetek?
   
  fip7 and fedett_mókus like this.
 4. Robur

  Robur Well-Known Member

  Máshol azt írják, hogy a kivonuló szovjet csapatok hagytak ott egy csomó cuccot, köztük ezt is. Igazából mindegy, hogy NDK-s vagy szovjet. Az NDK-ból szerezték.
   
 5. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Akkor a török Leopard-okon ezek szerint sincs aktív védelmi rendszer?
   
 6. krisss

  krisss Well-Known Member

  Ha az imaszőnyegen imádkozó bakát a tetőn annak számítod akkor van :D
   
 7. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  nekem elsőre az jutott eszembe a mai először linkelt videóról hogy basszus mintha ezt már láttam volna és mikor rákerestem akkor találtam azt amit most linkeltél :D a törökök nem tanulnak a hibákból úgy tűnik , majd megtanulják hogy allah meg az imaszőnyeg nem véd az ATGM ellen
   
  Schurrer likes this.
 8. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Miért,melik Leon van?Az izraeliken kivűl kinek van egyáltalán nagy tömegben,a csapatoknál rendszerben a csapatoknál?
   
 9. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Plágium :p

  [​IMG]
   
  fip7 and krisss like this.
 10. krisss

  krisss Well-Known Member

  Semelyiken, de ezeknek a passzív védelmét sem javították mióta megvették, a helytelen felhasználás meg csak ront a helyzeten.
   
 11. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Vagy állíthattak volna a tetőre két őrt távcsővel.
   
 12. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Példul,de nmagukban kevesek.Kéne a kezük ügyébe néhány jóféle ködösitő gránát-hátha időben sikerül takarásba tenni a járgányt.De az sem véletlen,hogy 73 után a zsidók minden tankjukra tettek egy 60milis aknavetőt,és telepakolták őket gp-vel.Lemásolhatták volna a kinai Type15 ngp+agv pk fegyvertornyát.Vagy megvehették volna.Csájnizok 40milis agvvel kinálják.(ezt mi is megtehetnénk)Stb.De egy grillrács is csökentené a veszteségeiket
   
 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az aknavetőt nem azért rakták be,hogy magát védje a harckocsi...
   
 14. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Azért is.És nem csak arra kell gondolni,hogy egy repeszgránátot pottyant a rakétairányzó fejére.Hanem a köd/füst gránát kilövésére.Az aknavető ködgránátja,a ködvető,és a kézzel kidobható ködgyertya már 3 különálló ködmező képzését jelenti az irányzó és a cél között.Ennyi ködben meg jo eséllyel nem csak Kossuth téved el,hanem az IPTR is.És a tankok ritkán kolbászolnak magukban.Szóval a törököknek sok lehetőségük lett volna tanulni a saját,és mások tapasztalataibol.
   
 15. papi

  papi Well-Known Member

  Nem keresik az árnyékot, nincs egy rohadt sivatagi álcaháló feldobva, hogy kicsit megtörje a sziluettet, nincs beletűzve egy pár kóró, de még csak arra sem vették a fáradságot, hogy 2-3 színnel bele ködöljenek az alap festésbe. Pedig egy kis munkával meg némi gazzal...
  [​IMG]
  [​IMG]
  Mondjuk ez új technológia, a közel keletre még biztos nem ért el.
  [​IMG]

  Idáig sem sikerült eljutni nekik.
  [​IMG]
  Szerinted plusz két HMG meg egy hatvan milliméteres aknavető segítene rajtuk? Fedezékben megállni, esetleg a gyalogság figyelné a környéket? És nem csak a törököknél. Ugyanez megy az egész közel keleten. Fent áll a szaudi Abrams az FOB-n, de nincs egy rohadt álcaháló előtte, nem csak akkor jön előre, ha lőni kell. Ő ott egy bunker aztán az első arra tévedő khatrágó pofán lövi.


  Balfaszság ellen nem véd a páncél, APS, PPS, de maga Allah sem.
   
  alfa74, nyugger, fip7 and 8 others like this.
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ha aknavetővel van idő ködösíteni akkor oda is tudsz lőni a főfegyverrel ahonnan jön a rakéta...A gyalogság beépített területen történő támogatására van az aknavető.
   
 17. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  A mostani Merkavára ez igaz.De a régi I/II modellen,és a korszerűsitett M48/60,Centurion,T55/62 hk-kon,M113 Zeldákon még külső aknavatő volt.Tipustol függően akár 360fokban is lőhettek vele,és gyorsan,a torony állásátol függetlenül-persze csak ha készenlétbe voltak.
  És nem,nem csak a gyalogság beépitett területen való harctámogatására van.Jó az hegyekben is,meg rdőben is.És ma is használják vakitó ködösitésre,meg északai terepmegvilágitásra is.
  És persze egy ilyen kézi megoldás egy hangsebesség feletti Kornet ellen már túl lassú.Ahoz már besugárzás jelző,rakéta közeledés jelző,és automatikus védelmi rendszerek(nem csak hard kill APS) kellenek.Szerintem már a jövőben az igazán élvonalbeli hk-nak ugyanolyan összetett védelmi rendszere lesz,mint ma a legjobb repülöeszközöknek
   
 18. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ezert kell tamadni, nem csak ugymint ezek a manoken szaudiak meg torokok, hanem folyamatosan. Mi a haszna egy allo harckocsinak? Annak elol kell lenni, lonimindenre es attorni a vedelmi vonalat. Ezek meg napoznak...
   
  alfa74, anonim999 and dudi like this.
 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ha kívül volt akkor még a szubszonikus rakéták ellen sem volt alkalmazható.szerinted meddig tart az észrevétel pillanatától leadni egy olyan aknavetővel az első lövést aminek a működtetéséhez ki kell szállni a harckocsiból?Már eleve az aknavető irányzása tovább tartmint az ATGM repülési ideje úgy is,hogy igazából csak füstöt akarsz vele képezni a harckocsi köré.
   
 20. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  pl a Centurionon a pk és a töltökezelő buvónyilása között volt,a Pattonokon a pk búvója mellett/mögött,a Zeldákon a desszanttéri tetónyilás hátsó vonalában a tető szélén-nem kellett kiszálni a gépekböl a működtetésükhöz.És ezek baromi egyszerű kommandó tipusú kis aknavetők voltak.Nagyon gyorsan reagálhattak késszenléti helyzetben.És lehet,hogy mire kdösitettek,a rakéta már kzelebb volt-de az inditó,ami a rakétát irányitja,nem.És ha az inditó nem látja a célt,a rakéta megy a levesbe.A Fagot és társai még nem EO önirányitott rakéták.
   
  Bleroka likes this.

Ezen oldal megosztása