Leopard 2

Austrian_Leopard_2.jpg

A németek elkaszálták a 600-800 Leo2-esre vonatkozó szaudi megrendelést, erre 18 milliárd eurót különítettek el a szaudiak. Ez 22-30 millió euró / darab, gondolom új tankok, full extra, support A-tól Z-ig meg lőszer, de akkoris b*meg, nagyon nagyon drága.
http://news.yahoo.com/german-government-cancel-saudi-tank-deal-110720218.html

Ezt nem értem, a német kormány saját maga ellensége? Vagy néhány CIA-s meggyőzte Merkelt, hogy 800 Abrams kevésbé veszélyeztetné Izraelt és az emberi jogokat?

Ezt nem értem, a német kormány saját maga ellensége? Vagy néhány CIA-s meggyőzte Merkelt, hogy 800 Abrams kevésbé veszélyeztetné Izraelt és az emberi jogokat?

Szerinem az Izraeliek abban biznak hogy a nemetek utan az amikat is megtudjak gyozni hogy ne szallitsanak. Manapsag mar ez messze nem biztos es akkor meg ott vannak a Franciak sot ilyen darabszamnal a Britek is.

Ez nagyon erosen a szellel szemben valo pisalasnak tunik.

Pénzük van, ugyhogy nem kell minden áron. A szaudiaknak meg elöltöltős puskánál nem szabad komolyabb fegyvert adni, mivel a terroristák elsőszámú támogatói. Persze lehet ha emiatt 800 Abrams lesz belőle, de ez már nem a németek sara.
Újabban Izraellel amekkora haverok, nem hiszem, hogy ellenük kellene, Inkább Irán ellen használnák. Mondjuk nem tudom, hogy ki vezetné, szervízelné, stb a tankokat és koordinálna velük egy háborút, mert a szaudiak ahoz kevesek.

"Ez nagyon erosen a szellel szemben valo pisalasnak tunik."

Annak. Erre nagyon rácsapnak a neves gyártók. A franciákra leszek kiváncsi, szerintem ők nem szaroznának ilyenen.

A Szaudiak attól fognak tankokat venni akiktől a legkevésbé valószínű egy embargó ,ha icipicit megsértik pl az emberi jogokat! Körbe vannak véve nem túl barátságos államokkal ésa térség eleve minimum labilis! félnek...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A németek elkaszálták a 600-800 Leo2-esre vonatkozó szaudi megrendelést, erre 18 milliárd eurót különítettek el a szaudiak. Ez 22-30 millió euró / darab, gondolom új tankok, full extra, support A-tól Z-ig meg lőszer, de akkoris b*meg, nagyon nagyon drága.
http://news.yahoo.com/german-government-cancel-saudi-tank-deal-110720218.html

Eddig azt hittem, hogy egy új Leopárd 2-s 5 - 6 millió dollárból meg lehet venni, felszereltségtől és változattól függően. Van több videó a youtube-n, amelyben ezt állították. Ahhoz képest valóban soknak tűnik ez az ár.

http://www.youtube.com/watch?v=GSU15VIxutA

Eddig azt hittem, hogy egy új Leopárd 2-s 5 - 6 millió dollárból meg lehet venni, felszereltségtől és változattól függően. Van több videó a youtube-n, amelyben ezt állították. Ahhoz képest valóban soknak tűnik ez az ár.
Ez már helikopter-árkategória. De ha a legjobb kell akkor gondolták, hogy jól megfejik a szaudiakat.

Tegnap átvette a lengyel hadsereg az elso 11 darab Leopard 2A5 -ot .
1183300_original.jpg

1184121_original.jpg

1184300_original.jpg

1183136_original.jpg

1183724_original.jpg

1183881_original.jpg

1184751_original.jpg

Egy klasszikus dokumentumfilm a nagymacskáról:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Engem az érdekelne,hogy mennyire rezisztens a molotovkoktél illetve az RPG-7/SPG-9/Fagot/Konkursz/LAW/At-4 ellen? Ráccsal, vagy erősített ék alakú védelemmel.

pela3

A Molotov-koktélok ellen semennyire,a többi ellen pedig teljesen jó.

Az éghető anyag befolyik mindenhova és mindent meg is gyújt. Sok olyan dolog van egy hk-n, aminek nem használnak a lángok.

joker

A rács kormos lesz és az úgy nem esztétikus és nehéz lemosni is. :)