1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lockheed Martin F-35 Lightning II

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Senki se az orosz propaganda misztikus távkapcsolójáról beszél, hanem egy olyan mélységű adatkapcsolatról, amely révén az USA irányából egyoldalúan beavatkozva igenis van technikai lehetőség egy adott külföldi F-35 üzemeltető ország flottájában akár kritikus hibát generálni, vagy ezzel fenyegetőzni.
   
  borisz, Kurfürst, Roni and 5 others like this.
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  *
  Én kb biztos vagyok abban is, hogy ha amerikai vagy izraeli IFFet észlel, valamit elállítgat ezen-azon. Az amerikai rakétákon és a radaron biztos.
   
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Sokszor még akkor sem tudják azonosítani a célok hovatartozását sem, nemhogy típusát, ha akarják és próbálják. Ha hovatartozásról nincs fogalmad, de mondjuk NCTR szerű üzemmódokkal sikerülne is belőni, hogy adott hajtóműves gép, akkor is hogyan különböztetsz meg F-16-ost az F-16-ostól, ha azonos hajtómű van benne...? Sehogy. Tudod török és IAF gépek.

  Ha meg lekapcsolod az IFF-et vagy nem üzemképes a rendszernél éppen akkor is üzemelnie kell tovább a harctéren, csak akkor az operátor vállát nyomja annak súlya, hogy mire tüzel. A rendszer digitális céljeleket állít elő, amit vagy sikerül az IFF mátrix elemeivel felruházni vagy nem. Ha nem sikerül, akkor is tüzelhet. Csak akkor nem az automatika dönt.

  Szóval ezt az ostoba hollywoodi ökörséget mikor tetszik elfelejteni...? A leredukálod szándékosan a rendszer egyre mélyebb rétegeit, akkor arra tüzelsz vele, amire csak akarsz, ha van digitális céljel. Szerinted hogyan sikerült a kikapcsolt (vagy hibás?, már nem emlékszem) IFF-et angol Tornado-t

  A repülő eszközök egy részén bakker eleve nincs IFF ahogy támadófegyvereken sem. Azokat is lelövi. Ahogy pont le fog egy repülőt is, tökmindegy, hogy kié...

  Az eszem megáll, hogy ekkora bugyutaságot ennyi okítás után még bárki le tud írni, hogy nem lehet vele Y vagy X ország eszközét lelőni.
   
  fishbed, HAndrás and Bleroka like this.
 4. emel

  emel Well-Known Member

  A "távkapcsolóról": úgy tünik hogy valaki már észrevett valamit, amiről elfelejtették értesíteni őket, ergo lehet még bármi, csak nem vették észre. Vagy lehet hogy az ottani HM/vezérkar eleve tudott erről és el is fogadták, mert nekik nincsenek olyan szándékaik, hogy a szomszéddal/NATO-szövetségessel háborúzzanak az USA akarata ellenében. Joe meg esetleg azért építette be ezt a lehetőséget (HA van ilyen), hogyha szélsőséges kezekbe kerül a technika, akkor használhassa azt (lásd Izrael arabok elleni védelme, vagy most éppen Törökország - mit tudnának tenni egy ilyen "Blackout"-kapcsoló nélkül, ha Erdogan már megkapta volna az F-35-öket?!!).
  A lehetséges amerikai véráldozatról meg annyit:
  - 56-ban csak a biztatás jött a Szabad Európa rádiótól, amerikai segítség viszont nem (ebbe a kettős játékba nagyon sokan belehaltak!!!)
  - az USA afganisztáni beavatkozásának már megvolt a magyar véráldozata nem is egy halottal, úgyhogy szerintem kicsit fordítva ülsz a lovon - mármint hogy melyik ország mit vár el a másiktól és az mit teljesített eddig belőle.
   
  borisz and zsolti like this.
 5. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  zolkas and Rotten878 like this.
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Hatótávolság?Túl nagy vagy mi?Kis túlzással egy repülő benzines hordó ez a gép.
   
 7. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  De Kínáig kellene elrepülni... :cool:
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Pont van stratégiai bombázó gyártósor ami üzemel,csak meg tudnak egyezni az árban Putyinnal.
   
  nyugger, fip7, gacsat and 2 others like this.
 10. misinator

  misinator Well-Known Member

  A magam - együgyű - módján azt gondolom, hogy létezik a misztikus Távkapcsoló.
  Viszont az nem úgy működik, hogy - kandi kamera módjára - ki-be kapcsolgatja mondjuk Trump (bár az utóbbi időkben tett megnyilvánulásai és hozott döntései után...:rolleyes::eek:).
  Aki vesz F-35-öt (Gripent, etc), az nyilván tisztában van vele, hogy mit ír alá.
  Ha teszem azt Gripent, akkor ugrik a terméktámogatás, mert a svédek és az ENSZ számára mondjuk vállalhatatlan módon legyaktuk vele a Kerítésnél elvadulókat.
  A gépek még repülni fognak, ameddig kitartanak a nálunk levő pótalkatrészek, aztán vagy lehet kannibalizálni, vagy már ez sem működik terméktámogatás nélkül (Mintha valahol olvastam volna vagy tíz éve, hogy Volvoknál - 850? - van az, hogy hiába veszed meg bontóban pl. a motoros tükröt, mert nem tudod installálni)
  Ez eddig gondolom nem vita tárgya.

  Az F-35 már neccesebb téma.
  Amíg szövetséges vagy - vagy csak sima vásárló - a gyártó hadiipari komplexum székesországával, addig mindenki tudja, hogy kikacsintgatás esetén ebből akár még baj is lehet.
  Egy szövetség - tetszik, nem tetszik - attól is erős, hogy nem éri meg belőle kiugrani, tehát erős marad, nem foszlik lyukacsossá.
  Ezt a gondolatmenetet pl. délkeleti szomszédainknak khm....izé, még gyakorolnia kell majd:rolleyes:
  Ez akol logika, de a benne levők automatikusan elfogadják a játékszabályokat.

  Aki megszegi, az áruló.
  Senki nem fog sírni utána az akolban, sőt máshol sem, kivéve az aktuális ellent, hanem kárörömmel fogja figyelni, amint az áruló szenved a gépeivel, mert a radarja elhallgathatlanul ordítani fog, mint reggel apám rádiója, a gépágyú célzórendszere meg pontos lesz, mint az első világháború lélekvesztő felderítő repülőgépein.
  Nem lesz a gép használhatatlan, feltéve ha Gheorghiu szereti a Taran módszert:rolleyes:
   
  Bleroka likes this.
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az F-35A légitankolás nélküli harcászati hatósugara az elvárások szerint 600 nm. Ez cirka 1100 km. Közelében nincs semmi 4. gen gép pótosokkal sem, talán csak az F-15E. Csak az nem stealth. Akkor felrakok még pótost az F-35A-ra és csá.

  Ausztrália számára nincs olyan elérhető vadászgép, ami nagyobb hatósugarú. Nagyobb hatósugár kell? Ja, lehet F-111 méretű gépet is építeni, de olyat ma nem csinálnak és az nem is lesz valódi vadászgép.

  Szóval nem igazán értem, hogy min akar rágódni a cikk...

  Minek...? Remélem ez csak vicc.
   
  fishbed and rudi like this.
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  A Sszu-35-re is lehet póttartályt rakni,úgy nem éri el az F-15E hatótávolságát?
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  fishbed and dudi like this.
 14. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Én ezt találtam, bár ez nem épp Szu-35:
  [​IMG]
   
  fishbed likes this.
 15. boki

  boki Well-Known Member

  Szu-35 11,3t üzemanyagot visz a belső tartályokban(Szu-27 9,4t), ezenkívül vihet még 2000 l kerót külső függesztett tartályban.
   
  fip7 and fishbed like this.
 16. rudi

  rudi Well-Known Member

  Ha Ausztráliát Kínában akarják megvédeni akkor építsenek repülőgép hordozót és vegyenek rá F-35B-t vagy C-t..
   
  zsolti likes this.
 17. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Szerintem a kínai hordozóktól félnek és azokat akarják minél messzebb zavarni.
   
  FilcTroll likes this.
 18. rudi

  rudi Well-Known Member

  Most építik a világ leg korszerűbb AIP tengóit. A kínai hordozókra legalább akkora veszélyt jelentenek mint egy rakat F-35
   
  fip7, arcas, svajcibeka and 3 others like this.
 19. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Attack-class_submarine

  Erre gondolsz? Mire ezek szolgalatba allnak, Kinanak tobb hordozoja lesz, mint ahany tengeralattjarot rendeltek...
   
 20. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Egyelőre semmiféle tartály nincs a Szu-35Sz flottához, hiába voltak ilyen infógrafikák korábban.
  Az én meglátásom, hogy ha majd lesz tartály, akkor az vagy a Szu-24-esek PTB-3000-ese lesz a törzs alá, mint a Szu-34-esnél, csakhogy ehhez fogadóképesnek, "nedvesnek" kell lennie a törzs alatti első pilonnak.
  Erről meg idáig nem volt még szó. Ráadásul ezeket a tartályokat nem véletlenül öröklik pont a Szu-34-esek, mivel ezek váltják közvetlenül a Szu-24-eseket.

  A másik lehetséges megoldásnak a Szu-57-esek két darab 2000 literes átrepülő tartályát tartom, de egyelőre erről sincs szó. Az a gép is csak egyszer mutatkozott velük.

  A Szu-35Sz készletében egyelőre nincs póttartály.
   
  fip7, fishbed, arcas and 2 others like this.

Ezen oldal megosztása