S
speziale
Guest
Jól lemérted.... XD
hát jobban mint ahogy te szoktad
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jól lemérted.... XD
mivan? normál eloszlásnál a 2szigma a 95%-os konfidencia...a 3szigma már több mint. 99%
mondjuk az alapján amit leírsz már kezdem érteni miért nem értek össze a számítasaid korábban sem a tesztlövészetek eredményével...
- Ettől még összeérne.
- Csak én emlékeztem fejből rosszul.
- A lényeg a CEP - szigma reláció. Mert mindenki a CEP-pel dobálózik, nem a szigmával.
Nem fogom ötvenedjére is lefutni ezt a kört.mármint mi érne össze?
én őszintén szólva nem hiszem, hogy amiket megadnak accuracy adatok a lőszerek prospektusaban azok CEP-ek...azok szerintem sima szórás...
tessék, a DM23 lövészeti adatai:
http://www.kotsch88.de/tafeln/st_120mm-ke.htm
A leggyakoribb 1000-2000 méter közötti távolságban 3-4% eltérést mutat a modell vagy még annyit sem.Nem fogom ötvenedjére is lefutni ezt a kört.
A táblázatom mindenféle bedobott lőlap, görbe és fiszemfaszom adattal nagyon erős korrleációt mutatott és egy becsült szórássak is kihozta, hogy az AK-630 miért van párban.
Szóval a táblázat jó.
Pont.
A leggyakoribb 1000-2000 méter közötti távolságban 3-4% eltérést mutat a modell vagy még annyit sem.
A jelleg teljesen azonos a valóságban mérttel.
Te most megint troplkodsz? A Chieftain lőtéri teszthet van mérve.az a baj, hogy a kiinduló feltevésed hibás...
pl. a T62 first hit-je nem úgy számolódik ahogy te csinálod...
azt ugyanis különféle "harci" helyzetkben mérték: fully exposed (ez az amin te méred), hull down, keresztező cél, stb....
és ezek közül a fully exposed esetében a legnagyobb a hit probability
a másik fontos dolog, hogy a first hit esetében te az egész rendszer hibáját látod, nemcsak a lövegét/lőszerét....
miért fontos ez? hát aztért mert nem 1965-öt, hanem 2022-őt írunk, amikor a tűzvezető rendszerből fakadó hiba kb. 0
mindenesetre én betettem a dm23-ról egy konkrét ballisztikai teszt eredményét...
Te most megint troplkodsz? A Chieftain lőtéri teszthet van mérve.
Jó lenne befejezni ezt.
En mutattam a modellt, te lofaszt.
Minden mutatott táblával atfedesben van a modell.
Jo lenne befejezni végre ezt
Apafej, ezen már túl vagyunkadtam forrást...megnézted? értelmezted? sikerült kideríteni, hogy hányszoros szórás mekkora konfidencia intevallum?
ja, nem
Szia,miért fontos ez? hát aztért mert nem 1965-öt, hanem 2022-őt írunk, amikor a tűzvezető rendszerből fakadó hiba kb. 0
Sehogy, de a szélmérés a csőtorkolat közelében a legkritikusabb. Azt se felejtsük el, hogy egy 5kg-s lövedékre mennyiszer kevésbé hat a szél mint egy 180grain-esre.Szia,
Kivancsi vagyok, hogy az a 0 hibaju tuzvezeto rendszer hogyan me'ri 2 km tavolsagu loves eseten a szelet 1 km tavolsagban (siman elkepzelheto, hogy egy kisebb volgy felett lo at, tehat teljesen masok a szelviszonyok feluton, mint ott, ahonnan a lovest leadja).
Szia,
Kivancsi vagyok, hogy az a 0 hibaju tuzvezeto rendszer hogyan me'ri 2 km tavolsagu loves eseten a szelet 1 km tavolsagban (siman elkepzelheto, hogy egy kisebb volgy felett lo at, tehat teljesen masok a szelviszonyok feluton, mint ott, ahonnan a lovest leadja).
Sehogy, de a szélmérés a csőtorkolat közelében a legkritikusabb. Azt se felejtsük el, hogy egy 5kg-s lövedékre mennyiszer kevésbé hat a szél mint egy 180grain-esre.
Apafej, ezen már túl vagyunk
Nekem is ez volt a tippem. 5kg-s valamit csak nagyon nagy szél képes érdemben elmozdítani 1-2 sec alatt.egyébként volt korábban berakva ide valamilyen izraeli lövészeti teszt, ami azt hozta ki, hogy a szél hatása elhanyagolható
Nekem is ez volt a tippem. 5kg-s valamit csak nagyon nagy szél képes érdemben elmozdítani 1-2 sec alatt.
Nem csak az van, a T-80-nak volt csak az, nyugaton már a 80-as évek közepén tudtak mindeniranyból fújó szelet mérni. A hátszél és a szembeszél is változtat a röppályán nem csak a keresztbe fújó!de igazából ott is csak a crosswind...nemhiába crosswind szenzor van csak a hk-kon...de ahogy írtad az is csak a torkolatnál számít, hiszen ha ott kimozdítja kicsit, az 2km-en már tudna valamekkore hibát generálni
Nincs ott semmi csak egy ágyú meg pár érzékelő. Pont az a lényeg, hogy nem kell nehezen páncélozni....
azóta az összes nyugati tankon ott az ERA
De legalább az általam bedobott járgányon péncélozva van az is ! Mivan akkor ha egy tank 65 tonna ? Semmi ! Látom mit értek az oroszok a 47 tonnás t-72b3-sal ukránba .