M2 Bradley (USA)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 863
63 516
113
Zaporozzecből meg három és fél milliót, az az is szar.

Dudi díjas nap okossága volt ez is. Gratulálok a lehengerlő érveidhez XD
Ha egy IFV-ből eladnak 1200+ db-ot 30 év alatt külföldre, miközben a versenytársaiból összesen adnak el ennyit, ugyan ennyi idő alatt, akkor az a termék sikeres. Akkor is ha neked keserű a pirula.
Ahogyan a külföldi tender győzelmek rivális technikákkal szemben is azt jelzik, hogy a gép műszakilag rendben volt/van. ;)

• Tetszik
Reactions: endre

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 022
10 194
113
Dudi díjas nap okossága volt ez is. Gratulálok a lehengerlő érveidhez XD
Ha egy IFV-ből eladnak 1200+ db-ot 30 év alatt külföldre, miközben a versenytársaiból összesen adnak el ennyit, ugyan ennyi idő alatt, akkor az a termék sikeres. Akkor is ha neked keserű a pirula.
Ahogyan a külföldi tender győzelmek rivális technikákkal szemben is azt jelzik, hogy a gép műszakilag rendben volt/van. ;)

Egyrészt valóban siker, másrészt politikai és egyéb okai is lehetnek az eladásoknak. A BMP-3 vásárlói általában a kevésbé nyugat-konform országok.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 971
87 634
113
Egyrészt valóban siker, másrészt politikai és egyéb okai is lehetnek az eladásoknak. A BMP-3 vásárlói általában a kevésbé nyugat-konform országok.
Az vette aki nem kapott mást, de amiota Kína megjelent ezen a piacon is azóta nem veszi senki.

Az, hogy milyen kirobbanó siker, pedig látjuk a háborúban.

• Vicces
Reactions: fip7

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 022
10 194
113
Az vette aki nem kapott mást, de amiota Kína megjelent ezen a piacon is azóta nem veszi senki.

Az, hogy milyen kirobbanó siker, pedig látjuk a háborúban.

Igen, arra utaltam, hogy az eladói oldalon jelenik meg a politikai szempont.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 863
63 516
113
Az vette aki nem kapott mást,

LOL.
Szeretem amikor egyre mélyebbre süllyedsz :D
Ki nem kaphatott mást? Az Arab Emirátusok? Kuvait? Indonézia? :D
Nem értem neked honnan vannak a téveszméid...

UI.: Sőt, a NATO tag Görög ország is rendelt belőle 420 db-ot 1.2 milliárd euró értékben.
Csak a világválság kitört és nem tudtak fizetni, így vissza mondták. Gondolom ők sem vehettek mást...:rolleyes:

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 022
10 194
113
LOL.
Szeretem amikor egyre mélyebbre süllyedsz :D
Ki nem kaphatott mást? Az Arab Emirátusok? Kuvait? Indonézia? :D
Nem értem neked honnan vannak a téveszméid...

UI.: Sőt, a NATO tag Görög ország is rendelt belőle 420 db-ot 1.2 milliárd euró értékben.
Csak a világválság kitört és nem tudtak fizetni, így vissza mondták. Gondolom ők sem vehettek mást...:rolleyes:

Nekem úgy tűnik, mintha az arab országok igyekeznének mindenkivel jóban lenni vásárlás terén, mindenkitől vesznek valamit - egy ország több mindenkitől. USA, Európa, oroszok. Nyilván politikai kapcsolatok ápolása miatt.

• Tetszik
Reactions: Rferi66

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 863
63 516
113
Nekem úgy tűnik, mintha az arab országok igyekeznének mindenkivel jóban lenni vásárlás terén, mindenkitől vesznek valamit - egy ország több mindenkitől. USA, Európa, oroszok. Nyilván politikai kapcsolatok ápolása miatt.

Vagy mert az Emirátusok tenderén legyőzte a BMP-3-as az összes többi résztvevőt....
Nem tudom miért olyan nehéz elfogadni az egyszerű tényeket.
Egyszerűen vannak olyan szempontok ami alapján a BMP-3-as jobb volt bármi másnál.
Az M2-es is jó jármű, és más szempontok alapján tud jobb lenni a BMP-nél.
A Dudi féle "Ami orosz az csak szar lehet" logika rendszeresen kicsorbúl a valóság talaján.
Óriási export sikereket értek el az oroszok a BMP-3-al, a T-90-el és a Szu-27/30 családdal.
Ezt szerintem hülyeség vitatni. És a legtöbb ország aki ilyet vett bármi mást is vehetett volna...

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 022
10 194
113
Vagy mert az Emirátusok tenderén legyőzte a BMP-3-as az összes többi résztvevőt....
Nem tudom miért olyan nehéz elfogadni az egyszerű tényeket.
Egyszerűen vannak olyan szempontok ami alapján a BMP-3-as jobb volt bármi másnál.
Az M2-es is jó jármű, és más szempontok alapján tud jobb lenni a BMP-nél.
A Dudi féle "Ami orosz az csak szar lehet" logika rendszeresen kicsorbúl a valóság talaján.
Óriási export sikereket értek el az oroszok a BMP-3-al, a T-90-el és a Szu-27/30 családdal.
Ezt szerintem hülyeség vitatni. És a legtöbb ország aki ilyet vett bármi mást is vehetett volna...

Nyilván annak nincs értelme, hogy ez vagy az tré, mert innen vagy onnan származik. De azért a hadiipar fejlettsége meglátszik az eszközökön. Az USA hadiiparával meg nehéz versengeni. A minap berakott összehasonlító teszten is általában véve fejlettebb volt az M2. A BMP-3 abban volt erős, amire az oroszok rákényszerültek a fejlesztés során a sajátos adottságaik miatt: hatótáv, terepjáró képesség, úszás.

Egyébként látszik azért, hogy a nyugati eszközöket szinte csak a nyugatbarát országok veszik, a keletieket meg a kelet-barát országok. BMP-3-at se nagyon vették nyugati országok. Vannak országok - arabok, Indonézia stb - amelyek minden irányból hajlandóak venni, ők vesznek is innen is, onnan is. Az EAE-nál nem tudom mi volt konkrétan a kiválasztási szempont.