Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Irtak itt par honapja hogy volt valami par darab 90 korul. Aztan hogy hova lett...De ez nem BMP-2.
Nem volt BMP-2 rendszeresítve. A tatai páncélos felderítő századnál volt néhány BMP-1, BMP-2 toronnyal.Irtak itt par honapja hogy volt valami par darab 90 korul. Aztan hogy hova lett...
Nem volt BMP-2 rendszeresítve. A tatai páncélos felderítő századnál volt néhány BMP-1, BMP-2 toronnyal.
Tisztességes jele BRM-1K, és 12 db volt a rendszerben, talán a legutolsó elosztás szerint 5 db Tata, 5 db Tapolca, 1 db Eger, 1 db Szentendre.
A kialakítása és a nagyobb kétszemélyes torony tényleg a BMP-2-t idézte, meg a BMP-2 láncát használta.
Elég sok kütyüvel (PSZNR-5K lokátor, lézeres távmérő, éjjellátó-berendezések, aknakereső stb.) volt felszerelve.
Szombathelyen is volt, nem?? a felderitoknél.....ezt kevertem BMP-2 vel? vagy ez vmi más??
...
A „csak” 70 kilométeres hatótávolságú rakétákkal állítólag magyar lőtereken is tartottak éles lövészetet, ami ha igaz, azért merész dolog volt egy több mint 2000 kg-os induló tömegű rakétával sűrűn lakott hazánkban…
Ténylegesen megtörténtÓ a jó b*dös francba!!!
Ilyen szöveg elmegy az Index tech rovatában, de hogy a Haditechnika ezt lehozza, az szerintem nagyon nagy gáz.
Vehették volna a fáradtságot, hogy felhívjanak egy volt tüzért mielőtt ezt az ökörséget megjelentetik.
Szégyen.
Valahol Márkó környékén, a Bakonyban...
... állítólag.
Márkó környéke kb. így néz ki. A falu szélétől kb. 100 méterre kezdődött a gyakorlótér. A szüleim 86-ban költöztek oda. Rengeteg gyakorlat volt. Rakéta indítást én is halottam. Azt persze nem tudom, hogy milyen rakéta volt. Közelről az RPG is nagyon hangos.Ó a jó b*dös francba!!!
Ilyen szöveg elmegy az Index tech rovatában, de hogy a Haditechnika ezt lehozza, az szerintem nagyon nagy gáz.
Vehették volna a fáradtságot, hogy felhívjanak egy volt tüzért mielőtt ezt az ökörséget megjelentetik.
Szégyen.
Valahol Márkó környékén, a Bakonyban...
... állítólag.
Én anno olyat is halottam, hogy a sorozatvetőből magától indult el a rakéta. És mivel kissé felfele állnak a csövek, ez az indítónál nem is okoz gondot. A BM-21 pl. Elektromos indítású. A szovjet katonai teherautók jelentős részéről meg egy lánc lógott le, földelés céljából. Amikor szovjet konvoj ment valahova, mindig hallatszott a láncok csörgése.Márkó környéke kb. így néz ki. A falu szélétől kb. 100 méterre kezdődött a gyakorlótér. A szüleim 86-ban költöztek oda. Rengeteg gyakorlat volt. Rakéta indítást én is halottam. Azt persze nem tudom, hogy milyen rakéta volt. Közelről az RPG is nagyon hangos.
Erre nem gondoltam. Eddig azt hittem, hogy a teherautók rossz elektromos szigetelése miatt kellett.Azok a rabsâg lâncai voltak!
Márkó környéke kb. így néz ki. A falu szélétől kb. 100 méterre kezdődött a gyakorlótér. A szüleim 86-ban költöztek oda. Rengeteg gyakorlat volt. Rakéta indítást én is halottam. Azt persze nem tudom, hogy milyen rakéta volt. Közelről az RPG is nagyon hangos.
Én úgy emlékszem, hogy a lánc főleg az üzemanyag szállító Uralokról lógott, de lehet hogy pár lőszerszállító teherautón is volt!Én anno olyat is halottam, hogy a sorozatvetőből magától indult el a rakéta. És mivel kissé felfele állnak a csövek, ez az indítónál nem is okoz gondot. A BM-21 pl. Elektromos indítású. A szovjet katonai teherautók jelentős részéről meg egy lánc lógott le, földelés céljából. Amikor szovjet konvoj ment valahova, mindig hallatszott a láncok csörgése.
A vonal Márkói végét jó helyre tetted, az már a gyakorlótér. Viszont ez pár száz méterre van a házaktól. A vasút déli oldalán vannak a házak, az északi oldalán meg volt a gyakorló tér. A Magyarok vagy az Oroszok lőttek?Márkó mellől indítottak, és a Móróc tető volt a célpont, ami úgy 18km-re volt légvonalban.
Az R-70-es rakéta végére fel lehetett szerelni két légféket, amikkel a minimális lőtávolság amúgy 12km volt.
Sűrűn lakott az meg a HT újságírójának a fantáziája...
Mi Veszprémben illetve a közelében laktunk. Rengeteg szovjet katona volt arrafelé. Gyerek koromban volt olyan, hogy beszélgetni kezdtünk a fogalom irányító katonával, még a gépkarabélyt is a kezünkbe adta. Meg olyan is volt, hogy megjelent egy szovjet lövész raj, és vizet kértek. Pont katona voltam, szabadságon. Nézegettem is, hogy semmilyen felszerelésünk nem egyezett meg. Abban a rajban sem géppuska, sem RPG nem volt. Volt viszont golyószóró.Én úgy emlékszem, hogy a lánc főleg az üzemanyag szállító Uralokról lógott, de lehet hogy pár lőszerszállító teherautón is volt!
Emlékszem én is a csörgésre, valamint a közelben (Kalocsa) tanyázó helikopterek, repülők repkedésére! Akkor nem mert senki reklamálni, hogy túl alacsonyan repülnek, hangosak! Én meg gyerekként nem foglalkoztam vele, hogy miért is vannak itt, csak gyönyörködtem bennük!