1976-ban 360 milliárd Ft volt a nemzeti jövedelem, amit el lehetett költeni az országnak. Könyörgöm, olyan bevételekkel számoljunk már, ami el is költhető. A GDP soha sem elkölthető, ugyanúgy, ahogyan a bruttó fizetés sem.
Keresnék arra adatot / tanulmányt, hogy Európában (esetleg a Dél-Nyugati hadszintéren [Magyarország-Ausztria-Olaszország-Bajorország]) mennyi az átlagos (és maximális) látótávolság (lőtávolság) közvetlen irányzású páncéltörő eszközök alkalmazása esetén?
Keresnék arra adatot / tanulmányt, hogy Európában (esetleg a Dél-Nyugati hadszintéren [Magyarország-Ausztria-Olaszország-Bajorország]) mennyi az átlagos (és maximális) látótávolság (lőtávolság) közvetlen irányzású páncéltörő eszközök alkalmazása esetén?
Már végigverettem a neten mindenféle kulcsszóval, de még nem találtam erre vonatkozót. A Stanag 3992 foglalkozik terepadottságokkal, azok felmérésével, talán abban találsz erről.
Már végigverettem a neten mindenféle kulcsszóval, de még nem találtam erre vonatkozót. A Stanag 3992 foglalkozik terepadottságokkal, azok felmérésével, talán abban találsz erről.
2000 méterrel számolhatsz nyugodtan.
1500-2000-re saccoltam, de hát az magamtól lett volna.
De egyébként ez nem így működik.Egy feladat során szakaszparancsnoki szintig megtörténik a terepelemzés,így soha nem ezzel a 2000 méterrel számolnak,hanem mindig aktuálisan az adott terephez tartozó értékekkel.
Nézzétek meg azt a T-72-est !Szintén Szombathely, már a Honvédségi időkban, valami nyílt nap lehetett..
Erdekes joszag. Elso beszerzesbol valo szovjet optikai tavmeros hetvenkettes. Viszont uj a Szu-ban 85 utan gyartott kerekek vannak rajt, zsir ujak ranezesre is. A ket geppuska rakaszt amit ratettek a kapaszkodok fole meg fektetve tettek mint a cseszkos tankoknal. Valami generalozott peldany lehet, szep csilli villi festessel ami ugyanolyan mint mellette a bmp-ken. Akkor meg volt eleg festek ezek szerint. Szerintem akkoriban ezeket valami kozponti helyrol hoztak le Szombathelyre mert ilyen csilli villi joszagok akkoriban mar nem voltak ott, 72-es meg plane nem. Mostanra meg mar a gyakteret is beepulik honved kollega, ra se fogsz ismerni ha arra jarsz.Szintén Szombathely, már a Honvédségi időkban, valami nyílt nap lehetett..