K
kamm
Guest
. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy
a nukleáris robbanó fejeket hordozó ballisztikus rakéta csapatok voltak a béke záloga mind a két oldalon, harcászati hadműveleti és hadászati szinten. A kölcsönös elrettentést alapvetően ezek a csapatok biztosították.
Na, ez egy kicsit erős. Családtól és egyéni sorsoktol is függ, persze, de alapjait tekintve mindenképpen egy otvaros elnyomó diktatúra volt, a szovjetek és a technikajuk nélkül semmit nem ért volna egy osszecsapasban, a raketas csapatok meg szinten a szovjetek kutyái voltak, semmiféle békét nem oriztek, hanem kifejezetten fenyegettek a Nyugatot.
Igen, volt ingyenes közoktatás, de ha mondjuk nem proletar-munkas avagy paraszti hatterbol jöttél, akkor meg a hetvenesekben is siman "nem fertel be" az egyetemi keretbe (kulon vicces, hogy az így képzett uj értelmiségi reteg hamar belatta, hogy fenntarthatatlan az egesz primitív politikai-gazdasagi berendezkedes es sxepen elkezdett hepyzkedni az elkerülhetetlen összeomlásra számolva, lasd kulkeresek stb.)
Nagyon érdekes, koszi.BM fegyverzeti ellátása 1968:
BM fegyverzeti ellátása 1972:
BM részére átadott fegyverek AMD-65 fegyverek összesítése:
A HÖR-nél az alábbi csapatok voltak ellátva AMD-65-el 1972-től:
- 1-6. 11. 7-10. HÖR kerületek pk-i állománya
- 1. és 11. kerületnél közúti FEP-ek állománya
- 3. ker. Határőrezred pk-i állománya
- Segéd-útlevélkezelők, kutatási bizt. állománya
- Forgalom irányító és -ellenőrző állománya
- FRE Karhatalmi akciófeladatra kijelölt állománya
- FRE védett objektumok állománya
- "M" Kommendáns, törzs és tartalékos szd állománya
- Ferihegyi légi FEP + Sorozott polgári ruhás járőrök
- Fep-ek pk-i állománya
- Helikopteres állomány
Vajon hova tunt pl az V. HOR keruletbol 15-20 ev alatt a sok AMD...? Tényleg nyomat sem lattam mar anno, nemhogy a fepeken, de meg Pecsen sem. Lehet, minosegi kifogás miatt vontak be? Avagy szándékosan vittek at a "megbízható" karhatalom (nem az 56 utani pufajkas Karhatalom, az megszunt hamar) kezeibe, lasd a Munkasorseget...?