Elfogadok bizonyítéknak, csak tisztázni kell, hogy mit akarunk bizonyítani és ahhoz kell megnézni, hogy bizonyítja e és mennyire erős bizonyíték.
Ez így van! Minél több a bizonyítékunk annál jobban tudjuk azokat szelektálni s ezáltal közelíteni a valósághoz. Szerintem nem az a legfőbb bizonyíték ha konkrétan megtalálnál
egy bizonyítékot.
Jobb ha
sok apró lelet, ábra, térkép, stb.. bizonyítja a valóságos múltat. Ezért hiszek jobban a régészeknek mint a nyelvészeknek. Amiből össze lehetne rakni a magyarság ősi történetét. Mivel történetünk itt a KM-ben kezdődik s itt a KM-ben tér véget. Azaz hazaértünk. Ezt próbálom hogy megértse mindenki. Ezért mutatok annyi képet ábrát, Szkíta kincseket ami rámutat arra a térképi területre amit az aranykincs ábrázol vagy állati harcot ábrázol. Mivel mindegyik bemutat valamit történetünkből. Harcokat, kereskedelmi területfoglalást, bányászati területeket, érceket, ruházatot stb, stb...! Ezeket az apró történeteket kell összepakolni hogy megkapd az ősi történetünket, amit elcsaltak. Amit te is emlegetni szoktál.
Ha ezeket az apró történelmeket összepakolod kapod meg a magyarság ősi történelmét.
Ezt egy bizonyított lelettel nem fogod tudni bemutatni s ábrázolni sem!
Bányászták, mosták (aranygyapjú monda), kereskedtek (gabonára, szőrmére, rabszolgára, fegyveres szolgálattal, közvetítő kereskedelemmel). Biztos az arany összetételét lehet összehasonlítani, hogy honnan való -feltéve, hogy nem keverték őket sokszor.
Látod látod nem gondolkodól csak kapásból nyomod az igét.
Az arany az csak a földben van! S meg kell keresni hogy hol. Ha megtaláltuk ki kell bányászni az ércet. Tehát most nézzük meg hol van arany!
Nemegyszer már feltettem ezt a térképet hogy bemutassam állításomat. Mint láthatod ÉK-en lehet bányászni aranyat ott Jakutföldön. Tehát a Hunok nemegyszer leírtam, hogy tőlünk elválva a kizilkumban elindultak s letelepedtek az Amur medencében, s kapcsolatba léptek a Jakutokkal, törzsszövetség s egyéb formában.
Azért hogy kitermelhessék az aranyat, amit kereskedelmi célra tudtak felhasználni. Ugyanakkor ott volt a Kínai alföld a Jangce folyó torkolatánál az Ón lelőhely amit megint kikellet bányászni, mivel kellett a bronz előállításához. Fegyverek stb..!
Ezért a hun egyik testvér benősült a Kínaiakhoz. Látod milyen szépen lehet követni történelmünket.
Ezért amit dudi feltett térképre (Ural keleti őshaza) mondtam hogy idéglenes őshaza volt, amit ott ábrázoltak az Uráltól keletre.
Mi pedig ott lébecoltunk a Tien-san nyugati lábainál több városállam területén, meg ugye legeltettünk a Kizilkumban. Nagy vonalakban lépegetek. Ekkor megkértek bennünket hogy hozzuk létre a Kínai államot a sok régióból. Mi a vörös medencébe telepedtünk át, s igyekeztünk a hun területeket egyesíteni a Jangce folyó mentén. Stb, stb...! Már leírtam.
Ám a Hunok másik ága kint rekedt a nagy-falon kívül s egy idő után elindult nyugatra. Ám a Jakutok velük együtt átjöttek a nyugat szibériai alföld területeire. Ők az átnevezett hanti-mansik. Így a jakutoknak nagyobb legeltetési területük lett. S a hunok elköszönvén tőlük elindultak nyugatra!
Szerintem nem véletlenül, oka, feladatuk volt az ők jövetelüknek.
Úgy, mint más nép? Csak vélhetően több volt nekik, még mondjuk a "görögöknek" meg úgy kellett kalandos utazások során beszerezni, felkutatni, mert nekik nem voltak ilyen bányáik. Ami van meg nyilván ipar alakul ki, hisz egyéb fém megművelése is hasonló módon zajlott. Ábrázolást rávinni? Viszavesztéses öntés, vésés? Nem túl bonyolult.
Igen ezt így elmondani nagyon egyszerű, persze természetesen végtelenül egyszerű, mikor úgy kell kivadászni hogy azon az X ábrázoláson akkor mennyi állat is van s hogy azok éppen hogyan veszekednek. Ki kivel van a harcban! Végtelenül egyszerű kifaragni tudom.

Vésnök vagy?
Az vette körül őket? Arra vágytak? Azt képzelték el? Mondavilágból? Hősi eposzokból? Értékekből? Hétköznapokból?
Nem-e a harcok nagyobb események megörökítése volt a célja? Érkezés területfoglalás valahol?
Azaz fontos események rögzítése, uralkodóhoz való kapcsolódás.
Én vágyhatok sok aranyra, ám nem tudom elérni. Ám nekik annyi volt hogy a hétköznapi ábrázolást is igen betudták mutatni ékszereken. Lovaikat is felékszerezték.
Igen, kellett nekik a pénz és a megrendelésre legyártották.
Ez tetszett! Nem sorozatban gyártották ezeket az arany tárgyakat, azért nem jutott mindenkinek arany csatok, poharak, ékszerek, stb. Ha nem vigyázott s nem készült el időben a fejét is elveszthette volna.
Vannak rejtelmei egyáltalán, vagy Te vélsz belelátni túlontúl mély rejtelmeket? Persze, lehetnek olyan dolgok elmondva képi ábrázolásban, amit mi már nem tudunk, legalábbis könnyen feloldani.
Igen vannak ábrázolások amit tudni, látni kell hová kell elhelyezni, akár térképre is, azért hogy értelmezhető legyen az ábrázolás. Különben az ékszeren lévő ábra ábrázolás esetleg nem mond sokat. Ilyen a koronánk is, ha nem tudod mit ábrázol milyen személyeket ábrázoltak rajta, akkor nem sokat mond számodra bocs, vagy számára aki nézi. (Nem személyeskedni akartam).
A képi ábrázolásnak nagyon fontos hogy megtudjuk mondani, mutatni a helyét.
De ha már sakndináv-sztyeppei kapcsolatok, akkor sokkal relevánsabb kérdés lenne, hogy kb. a VIII-X. századi "viking" és sztyeppei lovasnomád népek kapcsolatai. Időben és térben is reálisabb lenne.
Nem hinném, mivel a vikingek hajón közlekedtek leginkább, mi pedig lóháton! Ha a viking alól kihúzod a hajóját nem tud közlekedni, kész vége kampec!
A vikingek a hajóikban temetkeztek, szerinted elhagyták? Igen el a zsákmány megszerzéséig majd visszaszálltak a hajóikra s mentek tovább. Ők vízen élők voltak.
Ám ha a keresgélésükre gondolsz, igen jelentős volt az Európai folyók feltérképezése! Kellet a majdani kereskedésükhöz. Illetve eleinte a rablás fosztogatásaikhoz. Lehet olvasni apátságok rendszeres kifosztásáról.
Igen csak a mi ábrázolásunk volt olyan rablóhorda. Mindenki más csak leakart igázni, s kifosztani minket. Ez van. Köszönöm hogy válaszoltál.