Magyar őstörténet és a sztyeppei civilizáció

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 342
8 341
113
Megkérdezhetem az archeogenetika mely hunokat használta a sokat emlegetett "hun gén" meghatározásánál ?
a propagandával nyakon öntött, tudományosan meg nem alapozott ostoba támadásaiba szálltam bele. Ha vitatkozni akarsz a magyarságkutató intézet eredményeit illetőleg, olvasd el a tanulmányaikat...nyugi benne van

• Vicces
Reactions: Halfdan

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 312
16 207
113
Nem az lehet a megoldás erre a hunokkal kapcsolatban mint ami a kunoknál volt?Tehát voltak nagyállatartó lovas nomád életmódot folytató hunok és voltak városban élő városokat irányító hunok is...
Szerintem amit az ellenséges történetírók láttak, az a katonai felszín hadtáppal. Csak a pozsonyi csatához -alsó hangon- 100 tonna acél kellett Árpád hadának. Ez egy többrétegű társadalom nélkül egyszerűen nem megy.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 297
4 783
113
Illetve, hogyne érteném, az új ismeretek egy csomó tudományos szaktekintély bukásával járnak együtt, ezért mindig nagyon erős az ellenállás a régi paradigma képviselőitől. Nyilván nem mondhatják azt, hogy " bocsi tévedtünk". Ez a tudomány minden területén nagyon jól megfigyelhető egyébként, elég csak megnézni Giordano Bruno-tól Semmelweisen át a mai MTA-ig az eseményeket.
Ebben van valami, de pont itt a gond; miért kell egy szaktekintélynek buknia/bukottnak éreznie magát, ha új, tudományosan alátámasztható ismeretek fényében megváltoznak a korábbi "dogmák"? Még az sem biztos, hogy szándékosan tévedett a korábbi állításaival, hiszen az addig rendelkezésre álló ismeretekből vont le következtetéseket.
Két dolgot lehetne tenni szerintem; az egyik, hogy a "régi" iskola újraértékeli a kutatási eredményeit az új ismeretek tükrében, a másik, hogy a "modern" iskola kutatói belegondolnak, hogy újabb módszerek, kutatási eredmények fényében ők is lehetnek/lesznek majd "régi" iskolaként emlegetve.

W

Wilson

Guest
Szerintem amit az ellenséges történetírók láttak, az a katonai felszín hadtáppal. Csak a pozsonyi csatához -alsó hangon- 100 tonna acél kellett Árpád hadának. Ez egy többrétegű társadalom nélkül egyszerűen nem megy.
Az szerintem is egyértelmű, hogy a lovasíjász harcmodorhoz a kor színvonalának megfelelő fejlett "ipar" kellett....

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113
Inkább 10, de nem mertem sokat írni. Képzeld, micsoda forgalom volt Szeged helyén 5000 évvel ezelőtt!
Mármint a Dorozsmai híd szélessége.

• Tetszik
Reactions: Pogány

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113
Akkor egy kis fejtágítás! Hosszú, ellenben nem rövid.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
GP Attila csillagász. Ebben a minőségében addig jutott, hogy Nobel díjas cikk hivatkozik a számításaira. Ellenben őstörténeti sarlatán.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113
Inkább 10, de nem mertem sokat írni. Képzeld, micsoda forgalom volt Szeged helyén 5000 évvel ezelőtt!
Mármint a Dorozsmai híd szélessége.
273390075_1341535849639376_7939108820440245771_n.jpg

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113
Évi 20t vas csak a nyílhegyekhez. A szíjgyártó se költözött sehova.
Igen. Valamiféle városok kellettek.
Hanem Robruk barát, aki követségben járt Karakorumban 1230 körül ezt írla a Káma melletti Magyarországról: városai nincsenek. Az utolsó ország, ahol városok vannak az Baskíria. Ő maga Baskíriában, és Magyarországon sem volt.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 879
37 175
113
Lássuk, mit írt Terdzsüman Mahmúd az előszóban:
Usztoni Beligrád nevű várban kezembe került egy latin nyelvű könyv. Midőn megtekintettem, láttam hogy Üngürüsz tartomyánx régi időktől fogva való történelmét tartalmazza.
Fordította latinból...