Ha van valakinek még adata, információja, hogy mit gondolhattak a magyarok magukról ezelőtt ezer évvel az ossza meg. Szeretném megtudni mi volt a magyar ,,identitás" akkor. Ne xx. századi filozofálgatások eredményét, abból Dunát lehet rekeszteni.
- Azt hogy mit írtak a hunokról-Magyarokról, -mások régen, az csak egy akkori egyéni hatás-ellenhatás folyamata. Azt se tudták kik vagyunk, mindennek neveztek minket! Majd mikor közeledtünk a kárpát medencéhez, esetleg jobban ránk láttak, ismertek meg minket.
- Én abból indultam ki hogy az iparosi kézműves tárgyakat néztem meg. Illetve azt az ipart amit mi képviseltünk, a megfelelő kor időszakában. Valamint az épületi struktúrákat környezetünkben.
- Ha megakarjuk tudni őseink gondolkodását, gondolkodási szintjét akkor a cselekedeteit kell megfigyelni alaposan. Vagyis a kézműves ipart! Ruházat s annak díszítése, szőttesek, használati tárgyak, "gépek", ajándéktárgyak, ékszerek stb. Ez mind kifejezi egy társadalom gondolkodási szintjét, összetartozását, napi kapcsolatát, kommunikációját, kereskedelmét! Azaz a tudati szintjét. Ugyanakkor nagyon fontos a vallási hovatartozás kérdése is! Ősi zászló! Mit takar, mit jelképez a koronánk! Nem azt amit mondanak! Ez mind megmutatja az egyén társadalmi tudatát amit képvisel. Pl.: Ha elmész egy nemzetközi sportnapra, mit viszel magaddal? Egy nemzeti (kis-nagy) zászlót! Ezzel kifejezed a nemzettudati hovatartozásodat s gondolkodásodat. Azaz mindenki fogja rólad tudni ki vagy s honnan jöttél, hogyan gondólkodól ha ismeri a zászlókat!
- Megkérdezhetem neked mit mond ez a címeres zászló?
- Menjünk tovább. Éljünk jelképesen kint a pusztában, mi a legfontosabb? Az életben maradás!
Ki a rosseb vigyázna reánk ha nem a család! Ezt -Kim- is említette, ám mi van ha jön egy ismeretlen lovas csoport, hogyan azonosítod be őket? Nem fognak hozni zászlót, feltételezem. Igen a jellegzetes sztyeppei jelölésekkel. Ruházat, sapkaforma, (lovon v.tevén ül), stb..., s végül
hogyan kommunikál! A tudati szint! Raccsol, vagy nem!
Féljek vagy ne féljek jelige! Itt jön képbe hogy az ismert társadalomban van egy biztonság érzeted is! Ha ismerősök jöttek megnyugszol.
- Hogy hogyan gondolkodtak őseink, s mi volt az identitásuk, Mint írtam nézd meg a képzőművészetüket figyelmesen elgondolkodva rajtuk! S nem árt ha lesz egy földrajz térkép is a kezedben! Beszédesek ezek a tárgyak nagyon!
- Mivel a szkíták művészete a gondolkodásukat is elárulja! Minden görbületnek, ábrának, pontnak, vonalnak, jelentése van! S nem szellemi, s túlvilági! Itt kapcsolódik a Sumér ábrázoláshoz s művészethez! Abból fejlődött ki. Azokat is lehet olvasni.
- Tudomásom szerint a Kaukázusban valahol egy Német régész talált 10000 éves leletet, ami nagyon hasonlít az angol sztonhencshez ugye csak jóval régebbi! S vannak rajta ábrák is, s be van lőve az is É-D-i irányba pontosan. Ősrégi kegyhelyünk az is.
Mutatják az ábrák s elhelyeszkedésük. S néz rá zászlónkra, mit csinál öreg királyunk, s mi előtt? Itt az a lényeg hogy hol!
Minden leolvasható. Próbálom szemléltetni azt a tudást s tudás hátteret ami a szkítáknál jelen volt!
Azt a tudást amit a Sumérektől kaptak s örököltek. Szerintem van kapcsolat.
- Szóval nem irigylem a történészeket akiknek össze kell rakni a magyar történelmet! Az idővonal az nagyon fontos lesz szerintem!
- Én valahogy a Szkítákat-magyarokat keresztes lovagok - ősi elő megfelelője-kép tudom elképzelni! Amit később Róma lenyúlt, Jóötletnek tartotta! Átírta a vallási részt s uralkodott a hívőkön. Nagyon részletesen utána kellene nézni vallási vonalon, kutakodni. Azaz a bizánci dokumentumokban. Vagy még előtte a Kínaiaknál, Mongoloknál vallási szinten. Ill. Budháéknál fent a Himalájában, ott is van könyvtár biztos! Ott voltunk közvetlen. Ha belegondolunk, mindig ott voltunk ahol baj volt! Attila minek jött a kárpát medencébe? Riogatták az embereket vallásilag a 3 akokalipszis lovassal! Honnan jöttek azok le?
- Így úgy fogalmaznék válaszként hogy Kereszténység (nem Római), s tudás alapú gondolkodás s viselkedés volt jellemző a magyarokra! Mindig tudták mit csináljanak! Ezért tudtak fennmaradni a megpróbáltatásokon! Mindig tudták hol vannak s hová tartanak!