Szerintem meg simán egy könyv, mondjuk egy nagy értékű könyv, amit vasaltak és drága kővel láttak el, ami nem volt ritka, mivel alapvetően nagy értéket képviseltek.
Kék szín: "Mint szimbólum egyrészt a spiritualitás, a transzcendencia színe. A kék köpeny a megtestesüléssel vállalt emberség színe."
https://dea.lib.unideb.hu/dea/bitstream/handle/2437/3166/AZ ORTODOX IKON-DIPLOMADOLG-G��r��g ��va.pdf?sequence=1&isAllowed=y
Az ortodox és az iszlám templomai okkal hasonlítanak egymásra, hisz egy építészeti mintát követ, szerintem nyugodtan kijelenthető, hogy egy tőről fakadnak. Igen, a Tadzsmahal is ide sorolandó, hisz az is a muszlim építészeti kultúrából való.
"Az utolsó jelentős alkotása a késő ókori építészetnek és egyben az első képviselője annak a specifikusan bizánci architektúrának, melynek szellemében az épület domináns eleme a kupola. Ezt a fő stílusjegyet fejlesztette tovább az
oszmán építészet Mimar Szinán építészzseni vezetésével a
16. században." -https://hu.wikipedia.org/wiki/Hagia_Szophia
(Ha valami ősi magyar templomépítészetet, formát kellene megnevezni, akkor én inkább a körtemplomokban látnám ennek valamiféle képét, amiből persze a Hagia Sofiát is le lehetne kapcsolatot találni, ha nagyon-nagyon akarnánk.)
Azt elfogadom, hogy lehet alapja, hogy "nem ugrabugráltunk" illetve, hogy nem voltunk a szó dehonasztáló értelmében barbárok.
A kelta kör kereszt -azaz rendesebb nevén talán napkeresztnek lehetne nevezni, az egy általánosabban elterjedt jelkép, mint oly sok más, mint pl a swastika. De természetbeni megjelenése van, most meg nem tudom mondani, hogy hol s mint, de mint szokványos a Mária kultusszal is kapcsolatban van.
A kék szín Mihály arkangyal frekvenciája,hullámhossza itt,a mi létsíkunkon,ezzel tartják távol a démonokat,ami igaz is,de.egy mágusnak,tudósnak nem igazán kellenek ehhez, meg kb semmihez sem segédeszközök,egyszer lerakod őket, és utána tudják a démonok, hogy hányas a kabát,a köznép használ ilyesmit.
Egy akkori sámánnak kb a dobja,egy mesterkristály,annak a töltője,egy piramis,pár üres kristály,tüzgyujtáshoz cucc,estleg síp volt a kelléke,minden más hülyeség.
Engedjetek már el mindent,ami keresztény,semmi közünk hozzá.
Minden egyenlő szárú kereszt a 4 elemet szimbolizálja,ha körben van,akkor a sámán Dobot,illetve a dobbal uralt 4 elemet,vagyis ezt a létsíkot ahol élünk.
Illetve az egyenlő szárú keresztnek van mégegy jelentés tartalma,az egyenlőtlennel teljesen ellenkező,most nem pötyögöm be a telóról,mert nagyobb történet.
A kereszténység mint intézmény,vallás azért van,hogy te ne is legyél.
Beszorulj ide az anyagba,itt szopjál az idők végéig,felejtsd el.
A könyvükben viszont benne van minden,ha van szemed a látásra,és füled a hallásra,na ez nektek nincs,nem azért mert hülyék vagytok, hanem mert még nem tartotok ott.
Milyen Maria kultusz?
Mi a kóchengeres,rongybatekert,nádsípkészítő,sínhajligató közünk van Jézus anyjához?
Mi?
Tízezer években számoljunk inkább, ki a brét érdekel egy 1600 éve kitalált, intézményesített vallás?
Hogy jön ide,egy 4-6000 éves nép?
Ne tosszatok már felfele.
Irgum,burgum.