Minden kontinensen ismerik a Nimrod srácot,kb ugyanazzal a sztorival,mindenütt neveztek el róla ezt,azt.
Igen mivel jól cseng a neve! S lehet rá hivatkozni s beállítani nemzet ősnek, időkorlát nélkül. S mondani mindenkinek hogy milyen régi a nemzet. Na de Nimród a mi népünk őse, a Törökök (anyjuk könnyét is eladnák fiatalító balzsamnak csak pénzt lássanak). Harag nélkül mondom.
- Talán mégse kellene turisztikai célpontnak feltüntetni Nimródot.
Az a baj hogy nem Nimródot ismerték minden földrészen hanem a szkítákat! S féltek tőlük mint a tűztől! Futottak előlük mint a darazsak elől, mivel a fullánk igen ijesztő s mélyreható volt.
(Afrika, Algéria, Ouahran, Cathedrale D'oran) Egy afrikai templom.
Eltudná nekem mondani valaki, hogy ezen a templomon s homlokzatán, bejáratán mit látunk?
Azért csak hogy ne legyen az hogy majdnem off-oljak! Pedig ez szükséges hogy tisztán lássunk a vallásunkban!
Találtam egy érdekességet rajta, a jobb sarokban. Ugyanakkor a képek között a - 4-es kör motívumok - , valahogy emlékeztetnek több mindenre! Népművészetünk, valamint amit mutattam hegycsúcsok! Valahogy, akár merre járok ezek a 4-es, 5-ös motívumok jönnek elő! S az egyéb jelek.
Elmondom mi látható a homlokzaton lévő körökben, ám ha lemented s felnagyítod szépen lehet látni.
Balról -> jobbra: Oroszlán, egy női alak, férfi alak amit tart két belluska, (turul-vagy. sas), s egy bika!
A bejáratok felet az a fehér sáv ugyan az a motívum mint itt Tádzsikisztánban. Segítség!
- Igen a végtelen, -(amit itt nagyon szépen lehet látni)- az ábrázolásban pedig az 5 pont ami ugye visszautal a mi egyházunk helyszínére (Hegycsúcsok)! Az oszlopfők díszítésén ami meglepet, szarvasfej aganccsal látható! Szóval az öszképben valami nem stimmel szerintem.
- Középen a bejárat felet is van érdekesség. Mit is lehet ott látni?
Kérdésem pedig: Hol található ez az elrendezésű bejárat? Segítség,- lehet látni a földrajz térképen -!
Lehet látni Címerünk, térdelő királyunk hátán a palástot.
Tehát mint mondottam már: A szkíták, hunok, kunok, magyarok, avarok vallásában, művészetében építkezésben, tárgyak formázásában mindig a valóságot ábrázolják! Azaz a földi "jelent" akkori jelent.
- Az íjunkat ellehet helyezni a földrajz térképen? Igen ellehet helyezni. Lovunkat, lovainkat ellehet helyezni a térképen? -(Mutattam rá példát)- Igen! Szarvasunkat ellehet helyezni a térképen? Igen
- Milyen ábrázolás tudás, kézügyesség kellet ahhoz hogy a mai térképeken is felismerhető legyen azok az ábrák amit anno az ékszerekbe véstek, alkottak, formáztak!
- S mi voltunk barbárok!
A mai napig csudájára járnak az ötvösök az akkori alkotásoknak.
- Nézzük meg kicsit másképpen: Ugyan ezt az ajtós elrendezést lehet látni a görög katolikus templomban. ( Mikóháza) Nézzük csak. Az oltár látható.
- Azaz jobbról-Balról egy-egy bejárat a pap számára, s középen pedig egy dupla ajtó a belső oltárhoz. Az oltárkép számomra érdekessége a fölső sor képei mellet jobról-balról lévő ciprusfa ábrázolás, ami ugye megjelenik a koronánkon is! Na de ez görögkeleti templom!
Egy görögkeleti templom ábrázolásában mit keres a ciprusfa? Haaaaa, nem a mi vallásunk szolgált az ő vallásuk alapjául! Régen a görögök több istenhívők voltak, majd keleti kiruccanásuk után kezdtek áttérni. Azaz így látható hogy a mi vallásunk a régebbi.
- Na de menjünk tovább.
- Itt lehet közelebbről látni a belsőoltár ajtaját, ugye rajtuk a 4 Apostol vigyáz a belső oltárra. Leírom mert megint lehülyéz valaki hogy nem látom hogy az apostolok azok! Látom s tudom kútfőből is.
- Ám azt is látom hogyan helyezkednek el abban a 4-es helyzetben! S azt is meglehetne talán figyelni hogy a képek között Ugyan úgy, ugyanazok a csavart formák vannak mint az afrikai templom homlokzatán ahol ugye nem az apostolokat ábrázolták! Talán nem véletlen!
- Szerintem a templomi ábrázolásban semmi nem véletlen, mindenhol, mindent tudatos ábrázolással alakítanak, festenek s formáznak. Így semmi nem véletlen! Szerintem.
- Ezért talán számomra érdekes az afrikai Bika ábrázolása a templom homlokzatán!
Szerintem ott egy szarvasnak kellene lenni.
Narmel paletta
Esetleg itt lehet érdekes dolgokat találni, látni. Itt van Bika, kafferbivaly, sőt ők a Fáraók, vagyis az uralkodó osztály! Háború van az biztos! Na de ezt majd máskor!