- Nem, én nem erre gondoltam. Az íj azért íj mert pontosan lehet vele lőni! Már aki tud! Védekezési céleszköz!
Ebből induljunk ki. Az más kérdés hogy tömegesen is lehet használni zavaró vagy oszlató hatást kiváltva. Itt lehet látni egy szkíta Íjjászt. Mint látod nem csak úgy lövöldözik, hanem célra lő, az ott álló gyalogosokra.
Az első íjjász íjja miatt el kell mozdítani a védekező gyalogosnak a pajzsát, addig a második íjjász pont ebbe a résbe fog belőni ami az elmozdított pajzs okoz! ha lehúzza az álló gyalogos a fejét, akkor viszont a mögötte lévő hal meg!
- Azaz a lovasok is célzott lövést adtak le! Az hogy ki hogyan célzott s lőtt az más kérdés! Ám én úgy gondolom hogy ha gyerek kortól ezt mívelte az a lovas íjjász, akkor elég jól tudott lőni s célozni!
Ugyanakkor az élelmet is meg kellet vadászni, s nem haltunk ki!
Amit a képen látsz íjjat az is török típusú íj, nem Szkíta-magyar íj. Az egy kicsit másképpen néz ki.
Ez igen asszimetrikus, mivel hosszú a lóra! Mint írtam, ezt küszöbölte ki a Szkíta-Magyar íj.
- Ha azt veszed alapul hogy az íj aszimmetrikus, akkor aszimmetriát fog mutatni feszítéskor is! Ami nem éppen hasznos a pontlövészetnél, vagyis hozzá kell szokni, gyerekkortól!
Minden puska máshogy visz! be kell állítani s hozzá kell szoknod a saját fegyveredhez!