Azzal kezdeném, szóval én úgy tudom hogy a Románoknak fel lett ajánlva több lehetőség is a távozásra s annak helyére! Ők ezt nem fogadták el. Ez a kiinduló pont.
A kijevi 30° hosszúsági vonal pedig az ősrégi hajózásnál használt 0° amit ugye az angolok eloroztak.
Ha megnézed a térképen ezt a vonalat láthatod hogy Skandináviától Dél-afrikáig milyen városok húzódnak e vonal mentén! Igaz az is hogy ez a második 0° vonal volt, volt ennek előtte egy korábbi vonal ami a mostan 70° hosszúsági foknál volt!
- Na de térjünk vissza a 30° fokhoz!
- Kezdjük Északon ma Norvégia: Kirkenes- kicsit lejjebb: Nyikel (hegy:637m)
- Lejjebb, Finn határvonal, e vonal mentén, Finn öböl csücskében: Szt. Pétervár Haladunk délre. (építették az Oroszok).
- Következik: Kiev (építettük), vallási határ.
- Lejjebb: Isztambul vallási központ s Iszlám valláshatár.
- Átmenve a földközi tengeren Egyiptomba: Alexandria! Vajon miért pont oda építették? Nílus kifolyásának egy mellékágára?!
- Egyiptomi piramisok azaz Gízai fennsíkon, miért oly pontosan állították be a piramisokat É-D-i irányba?
Mivel ott futott végig a Föld 0° hosszúsági koordinátája! Ezért. S akkor rácsozták be már a földet tájékozódási irányok miatt! Ez akkoriban akkora hatással volt az emberekre, mint az atombomba feltalálása. Tudtak a kereskedők egymásnak kommunikálva térképen megmutatni kit mit hol talál meg! S hogy a föld gömb alakú, nem tepsi! Amit a nyugatiak jóval később ismertek fel!
- Afrika további részén pedig rabszolga vadászmezők voltak a heftalitáknak! A Hormuzi- szorosnál valamint Vörös-tengernél átkelve! Núbiaikat hátba támadva Egyiptom védelmére!
- S végül: Dél-Afrika Durban városánál ér véget a vonal. Az Angolok később ide építették EAST Londont.
Vajon miért?
Ősi hajós térképeket kellene megnézni hogy ezt a gondolatot lehessen igazolni! Ám én így tudom!
- Ez a vonal választotta el a "nyugati kereszténységet" az Ortodox kereszténységtől, illetve az iszlámtól. Ezen a határmezsgyén veszekedett a két főpap amikor egyházszakadás lépet fel 950 környékén.
S megfogod látni az új időkben, ez a vonal lesz az euró s rubel elszámolás határvonala!
Ez a gondolatmenet volt rövidítve a másik topikban.