Magyar őstörténet és a sztyeppei civilizáció

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
695
1 299
93
Az összes török őshaza kapcsán szóbajöhető régészeti kultúra és genetikai örökség a mai Mongólia területéről származik. Gyakorlatilag eldöntött tudományos kérdés ez már.
Az a baj ezzel a megfogalmazással hogy nem tudod kiről beszélsz, mivel mindenki, az egész Ázsia türk. Azért mert a törököknek annó ez volt jó. Azaz Bizáncnak! Nem kellet megmondani kiről beszél s lehetett a sz@rt kavarni. Türk.
- Lehetett egymás ellen uszítani a nemzeteket, úgy nevezte ahogy akarta. Pont ez a problémám a nyelvészekkel is. Olvass a Wikipédián ilyen cikkeket, a nyelvészek kicsavarják a szavakat betűrendben, mint én a felmosórongyot. Ez az én bajom. Így lettünk Finn-ugorok is. S ha én beszélek törökül is akkor már török vagyok?

"A xiongnukkal kapcsolatos számos részletek vitatottak manapság, nem a török őshaza hozzávetőleges lokalizálása térben és időben erre a területre."
- Ebben viszont egyetértünk, ám itt is az a baj hogy nem tudják megmondani kiről beszélnek!
- Kik voltak a Xiongnuk? Ez itt a kérdés.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Az a baj ezzel a megfogalmazással hogy nem tudod kiről beszélsz, mivel mindenki, az egész Ázsia türk. Azért mert a törököknek annó ez volt jó. Azaz Bizáncnak! Nem kellet megmondani kiről beszél s lehetett a sz@rt kavarni. Türk.
Nem, a türkökön kívül senki nem volt türk. Minket is a türkök miatt, valamilyen formában a hozzájuk tartozás miatt neveztek türknek. Aztán pontosítottak. A nyugatiak meg onugornak néztek, aztán ők is pontosítottak, csak az ő esetükben rajtunk ragadt az idegen név.
Kik voltak a Xiongnuk? Ez itt a kérdés.
Azt tudjuk, hogy kik voltak a xiongnuk hozzávetőleg. Hogy a xiongnu-hun-türk azonosítás stimmel, az nagyjából fix. Nem ez a gond, hanem az, hogy még ezen kívül mi, de a teljes nihilizmus nem tudományos módszer, tehát amit írsz, azzal nincs mit kezdeni, tudomásul se szabad venni, mert a tudomány szempontjából a semmibe vezető hermeneutikánál még egy ismert tévedés is jobb!
 

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
695
1 299
93
Szerintem kevered a szeldzsuk/oszmán törököket a türkökkel. Bár van közük egymáshoz, de azért nem ugyan az a kettő...
Szia! Nem keverem, csak pont erre szeretném felhívni a figyelmet, mivel a törököknek minden Ázsiai nép türk volt, van, lesz. Én pontosan tudom kiről beszélek.
- Ugye voltak Kék Hunok, Vörös Hunok, Fehér Hunok, Fekete hunok.
- Voltak Kírgíz Tatárok, Mongolok, Kínaiak. Kunok, Magyarok.
- Az a lényeg hogy tudjuk kiről beszélünk. Ezt szerettem volna kihangsúlyozni! Nem pedig türközni itt mindenkit. Neked sem azt mondom hogy férfi, mikor tudom hogy Zoltánnak hívnak, hanem a neveden szólítlak.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
Voltak Kírgíz Tatárok, Mongolok, Kínaiak. Kunok, Magyarok.
És még sokan mások... Azt kell megérteni, hogy a sztyeppén nincsenek körülhatárolható fix "népek", alkalmi csoportosulások, szövetségek alakultak, legerősebb törzs nevét vették fel, vagy a vezetőről nevezték el, vagy az alkalmi szövetségek neve... Onogur/tíz nép... Ráadásul a sztyeppei népek egyszerre több néven is futottak, minden nép egyerre volt szkíta/hun/türk/kun stb. Nem etnikai/nyelvi azonosságról, hanem életmódról beszélünk..
A nagycsalád/nemzettség/törzs szervezeti felépítés a vérrokonság okán természetes alapja volt a szervezetnek...
 

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
695
1 299
93
És még sokan mások..
Így van. Ám mindegyiknek van saját elnevezése. Úgy mint neked. Ha azt mondom hogy Szkíta az csak felszínes, nem konkrét személy vagy népcsoport. Ha azt mondom hogy Bolgárok, mindjárt tudod kikről, milyen népcsoportról beszélek.
Azt kell megérteni, hogy a sztyeppén nincsenek körülhatárolható fix "népek", alkalmi csoportosulások, szövetségek alakultak, legerősebb törzs nevét vették fel, vagy a vezetőről nevezték el, vagy az alkalmi szövetségek neve...
- Ez rendben is van így, - (igen tudom) - ám utána ez a törzsszövetség együtt fog mozogni a sztyeppén s lehet őket követni, név szerint. Itt az a baj hogy a különböző nemzeteket jelen pillanatban sok ország, nemzet archívumából kell kikeresni. S ezek mindegyike másként nevezi a sztyeppén élő népeket. Vagy csak azt mondja hogy szkíta. Azaz egy tág fogalmat. - (Pl. Ott szaladt egy ember.) - Na de ki az? Hát egy szkíta! :rolleyes:
Onogur/tíz nép...
- Én kivagyok akadva ezzel az onogurozással. Minden áron a finnekkel akarnak kapcsolatba hozni.
Semmi közünk nem volt szerintem a finnekhez. Kereskedtünk velük csak. Volt vasuk, a fegyverekhez pedig az kellet, így kereskedtünk velük. Ám nem voltak családtagok.
Ráadásul a sztyeppei népek egyszerre több néven is futottak, minden nép egyszerre volt szkíta/hun/türk/kun stb. Nem etnikai/nyelvi azonosságról, hanem életmódról beszélünk..
- Így van, pontosan erről beszélek! Ha megakarsz keresni egy nemzetet, népcsoportot a sztyeppén nem azt keresed hogy lovagol-e, mivel mind lovagolt. Vagyis nem az életmódját keresed, mivel mind állattenyésztő, legeltető életformát képvisel. Hanem a nemzetség csoportosulást keresed, azt a nevet ahogyan elnevezték magukat a törzsszövetség után. Esetleg a törzsszövetségeket is tudnánk követni a mozgások után. A genetikában bízok, a nyelvészekben sajnos már nem, elrúgták a pöttyöst, elődeik.

- Képzeld magad egy Mongol levélvivő helyébe. A nagy kán levelet ad a kezedbe hogy vidd el a Kazak királynak, mivel hiányzik az adója a Mongol kincstárból. Hogyan fogod megkeresni a kazak királyt a nagy pusztába! Kell lovagolni dögivel.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
695
1 299
93
Az ugor pedig nyelv/nyelvcsalád és nem lovas-nomád nép.
- Köszönöm ezt a linket, nagyon sok egyéb hasznos linkhez lehet hozzájutni. Mint pl. ehhez:
Moór Elemér szerint a hunok nem beszélhettek se törökül, se mongolul, se iráni nyelven

- Jómagam is erre a következtetésre jutottam, ám mivel nem vagyok nyelvész, se történész, így csendbe maradtam észrevételemmel.

- Hogy huncutkodjak kicsit, a magyarok mindig kulturált nép volt még kérdésében is. Így az onogurt magyarul talán így értelmezném. Ön Óg-úr? (Azaz uralkodó, ősapa) Mint ahogy a linkedben is fejtegeti Varga Géza. Akivel teljesen egyetértek. Sőt tovább gondolva a fejtegetést másra is rálehet jönni.
rCjh9VE.png
9p3c6Q4.png
Székely rovás írás O/Ó betű fektetve.

Ugyanakkor a régi Mezopotámiába Göbekli Tepe (rekonsrukciós kép) talált ősi épület. Az épület német régészek szerint 13 000 éves. S nem tudják mi ez az épület. Az első képen látható háromszög ugye a Szent háromság jelképe. Akkor ugye ez egy templom. Amit a székely rovásírás Ó betűjével tökéletesen lehet rekonstruálni. Hasonlítsuk össze.
fLD0oQR.png


S a templom körül lévő épületek, lakóházak. Még a középkorban is a templomokba menekültek az emberek mikor, külső támadás érte a települést. S a település vezetője lehetett Óg-úr, illetve Ag-úr azaz az öreg úr, aki vezette,irányította a települést.
q7E4PQ8.png


- Tovább lépve a Szkíta elemzésbe Ismét nézzük meg az első képen ezt a jelet. A háromszög alatt kiemelve találunk 3 pontot is. Ami a hármas központi tagoltságra utalhat. Azaz Kelet, Nyugat s középen a Dél. A szürke pont lehet ez a vallási központ. Ami Mezopotámiára utal, azaz a Sumerokra. Nyugat a Kárpát medence, Kelet a mai Ujgur terület.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 495
113
Erdekes nezopont, tobbszor irtal mar a szimbolikakrol. De tovabbfejtened, mert erdekelne, pl. ha valaki a teljes hatat Yakuzas sarkanyos, pontyos... vs. ha valaki a teljes hatat szuzmariaval varratja be kozti ellentetet. En ugy ertettem mindketto egyforman artalmas szerinted, bar elmeletileg az emberek ellentetes dolgot latnanak bele a kettobe.

Erdekes gondolat: mi a szitu abban az esetben, ha valaki okkult, arto szellemek elleni "vedoszimbolumot" varratna magara? o_O Elmeletileg azt nem konkretan "segito" celra talaltak ki? (azert idezojelben, mert inkabb arra gondolok, hogy konkret, tobbszor atgondolt, megtervezett, "kiprobalt" szimbolum)

Ilyen ertelemben anno a matrozok voltakeppen fokoztak a "szerencsejuket" a sok fecske, csillag meg horgony tetkoval vagy egyre jobban kihivtak maguk ellen a sorsot?

Arra van magyarazat bizonyos kulturkorok miert zarkoznak szinte teljesen el a tetkoktol, valahol pedig melyen gyokerezik benne? Elmeletileg fenmaradtak ezek a kulturak az ellentetes hozzaallasuk mellett is. (Ezt ugy ertem, hogy tippre valamikor a "tetkos kulturak" kellett, hogy tapasztaljanak valamifele pozitivumot ebbol fakadoan, kulonben ellenkezo esetben gyorsan lealltak volna vele nem?)

Lehet nyugodtan privatban is, bar nem akarom rabolni az idod.




Alapvető tévedés,hogy van jó,vagy rossz tetkó,vagy szimbólum,jo,vagy rossz ember,jó,vagy rossz cselekedet.
Az anyagi világ minden létsíkja a démonok álltal lett ilyen, amilyen, ők teremtették a lények,tárgyak 99%-át,azért az anyag angyalai,ők csak itt létezhetnek,nem léphetnek be a fénybe,ahonnan mi jöttünk,oda csak mi mehetünk vissza, és a fény angyalai.
Utóbbiak viszont ide,az anyagba csak akkor jöhetnek ha a főni küldi őket, vagy ha le hívod ide le őket .
Mi következik ebből?
Hogy itt "jó" vagyis fény,de hívhatjuk igaznak is,csupán egyetlen helyen van a fizikai világban.
Benned.
Meg minden emberben,csak ott pislákol még az igazság, a fény,Isten maga,minden más csak a fény(Isten) torzított,redukált,manipulált fénye,energiája,kivetülése.
Ehhez képest kitaláltak nekünk itt mindenféle morált,magatartást,erkölcsöket,vallásokat,társadalmi szerveződéseket,majd ezt,a szimpatikus fiatalemberek felosztották jóra,meg rosszra,és mi ez alapján jelentjük ki,mi rossz,és mi jó.
Legyen ez a kiindulási alap.
Mivel azért vagyunk itt,hogy minden lehetséges élményt begyűjtsünk,ezért semmiből sincs 1nél több tökéletesen egyforma dolog,mert értelmetlen lenne a léte,és a főninek nem természete,hogy elbassza a dolgokat.
Így, logikusan nincs 2 egyforma életùt,életterv,jellem,személyiség sem,ebből következik, hogy ugyanaz a szinbólum,mindenki számára mást jelent,más a hozadéka,fizikai,és energetikai (szellemi)szinten is.
Kicsit messzebről indítottam,de mindjárt odaérünk a tetkókhoz is.
A konkrét példára válaszolva a jakuzák szimbólumai is mindenki számára mást jelentettek,ahogy szűz mária képe is, minket egyik sem érdekel,egyikhez sincs közünk,a lehető legtávolabb tartózkodjunk mindkettőtől.
Szellemek elleni védő szimbólumok.
No, ez is érdekes dolog,ugyanis a szellemek elleni védekezés nem fizikai szinten történik,hanem szellemi szinten,tehát beleverheted a fizikai szinten felrajzolt szimbólumaidba,ha az ellenfél nem a fizikai síkon támad téged,és fordítva is,egy feléd tartó 7.62-es skulót semmilyen nem fizikai védelem nem állít meg,legalábbis nem az átlagember szintjén,arra a mellény,páncél való.
Nem sok mindenki számára védelmet biztosító szimbólum létezik, igazából maréknyi szimbólum van,ami minden emberre vonatkozik,és fizikai szinten azok is inkább csak mankók,emlékeztetők a tudattalan,alvó minőségben élőknek a felébredtek séróból nyomják az a párat.
Aki foglalkozik holisztikus harmonizációval(gyógyítással) az tudja miről beszélek.
Így talán érthető,mennyit érhetnek a tetkók,szimbólumok,amulettek,nyùllábak,macskaszőr,fszom tudja mik.
Kivételek a kristályok,de azok nagyobb téma,majd bővebben kitérek rájuk,amint kiér a Magyar billentűzet,mert telóról stresszes ennyit pötyögni.
Szóval ahogy már mondtam, ha jót akarsz magadnak semmit se tetoválj magadra, ha muszáj,akkor valami pici,cuki,vicces dolgot,ami kellemes érzést kelt benned,oda ahol csak te látod, vagy akinek szól,és lehetőleg olyan tintával ami felszívódik,mert korántsem biztos, hogy 10,20,30 év múlva is ugyanazt a hatást kelti majd benned,mint amikor felrajzoltattad.
Piercingek, ékszerek,kövek,ásványok, hordása dettó,max tiszta ezüstöt hordj tartósan magadon,arany nagyon gáz.
Na,jóccakát.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
Ebben sok igazság van...
 
  • Tetszik
Reactions: L.O.B

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
695
1 299
93
Tetszett a lengyelek ősi történetének keresése. S igen nagyon is van párhuzam a két nép között.

" Az első központosítás Mieszko törzsi fejedelemhez köthető. A 966-ban keletkezett oklevelében, a Dagome Iudex-ben (A Nap igazságos törvénye) behatárolta törzsének területét a mai Poznan környékén, a Warta – Visztula és az Elba folyók középső folyásánál. Ezen oklevélben legalizálja országa függetlenségét és tájékoztatja erről a római Szentszéket. A pápai elismerésért szakított a törzsi szokásokkal, elkergette „pogány” feleségeit és gyermekeit, majd felvette a római keresztséget. Feleségül vette a Nyugat-podoliai (későbbi földrajzi nevén Galícia) Krakkó környékén élő szomszédos (cseh) Przemysl-i törzs fejedelmének Dobrowa (magyarul Jovanka) nevű lányát. Ezzel egyesítette a pomerániai és a polányi törzseket, és megalapította a Piast dinasztiát. Innentől említik különböző korabeli krónikák „Polonia”-t (Poland), mint Lengyelországot. Mieszko megalapította a Poznani érsekséget és a Szentszék által támogatott keresztény-térítésbe kezdett."

- Szuper mint nálunk. Na de mi keresztényként jöttünk a kárpát medencébe ám! Az volt a baj csak hogy az Bizánci Ortodox keresztények voltunk. Azaz 2 keresztesek. Ott a zászlónkon! Így Bizánci keresztények voltunk, s nem Római keresztények. Így jogilag a római egyház nem tudott volna papi tizedet kérni tőlünk. Mivel azt mondhattuk volna hogy majd ha a Bizánci kér adunk neki. Na de Róma elhozta Bizáncból a pápát. Ezért kellet áttérni a Római keresztény vallásra. A lengyeleknek is. Ezért volt a nagy vita, mivel sokan azt mondták hogy ők keresztények.
- Ebben az időkben már senki nem volt pogány! Ugyanakkor volt vallási ütközés.
- Mivel 950 körül - EGYHÁZSZAKADÁS TÖRTÉNT -. Azaz az ortodox keresztény egyház összeveszett a római keresztény egyházzal. Természetesen gondolom a lóvén. Hogy mit mondtak miért - az más dolog. - Így sok magyar s lengyel elhunyt a vallási harcokban.
- S fizettünk mint a katonatiszt!
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 203
2 673
113
Alapvető tévedés,hogy van jó,vagy rossz tetkó,vagy szimbólum,jo,vagy rossz ember,jó,vagy rossz cselekedet.
Az anyagi világ minden létsíkja a démonok álltal lett ilyen, amilyen, ők teremtették a lények,tárgyak 99%-át,azért az anyag angyalai,ők csak itt létezhetnek,nem léphetnek be a fénybe,ahonnan mi jöttünk,oda csak mi mehetünk vissza, és a fény angyalai.
Utóbbiak viszont ide,az anyagba csak akkor jöhetnek ha a főni küldi őket, vagy ha le hívod ide le őket .
Mi következik ebből?
Hogy itt "jó" vagyis fény,de hívhatjuk igaznak is,csupán egyetlen helyen van a fizikai világban.
Benned.
Meg minden emberben,csak ott pislákol még az igazság, a fény,Isten maga,minden más csak a fény(Isten) torzított,redukált,manipulált fénye,energiája,kivetülése.
Ehhez képest kitaláltak nekünk itt mindenféle morált,magatartást,erkölcsöket,vallásokat,társadalmi szerveződéseket,majd ezt,a szimpatikus fiatalemberek felosztották jóra,meg rosszra,és mi ez alapján jelentjük ki,mi rossz,és mi jó.
Legyen ez a kiindulási alap.
Mivel azért vagyunk itt,hogy minden lehetséges élményt begyűjtsünk,ezért semmiből sincs 1nél több tökéletesen egyforma dolog,mert értelmetlen lenne a léte,és a főninek nem természete,hogy elbassza a dolgokat.
Így, logikusan nincs 2 egyforma életùt,életterv,jellem,személyiség sem,ebből következik, hogy ugyanaz a szinbólum,mindenki számára mást jelent,más a hozadéka,fizikai,és energetikai (szellemi)szinten is.
Kicsit messzebről indítottam,de mindjárt odaérünk a tetkókhoz is.
A konkrét példára válaszolva a jakuzák szimbólumai is mindenki számára mást jelentettek,ahogy szűz mária képe is, minket egyik sem érdekel,egyikhez sincs közünk,a lehető legtávolabb tartózkodjunk mindkettőtől.
Szellemek elleni védő szimbólumok.
No, ez is érdekes dolog,ugyanis a szellemek elleni védekezés nem fizikai szinten történik,hanem szellemi szinten,tehát beleverheted a fizikai szinten felrajzolt szimbólumaidba,ha az ellenfél nem a fizikai síkon támad téged,és fordítva is,egy feléd tartó 7.62-es skulót semmilyen nem fizikai védelem nem állít meg,legalábbis nem az átlagember szintjén,arra a mellény,páncél való.
Nem sok mindenki számára védelmet biztosító szimbólum létezik, igazából maréknyi szimbólum van,ami minden emberre vonatkozik,és fizikai szinten azok is inkább csak mankók,emlékeztetők a tudattalan,alvó minőségben élőknek a felébredtek séróból nyomják az a párat.
Aki foglalkozik holisztikus harmonizációval(gyógyítással) az tudja miről beszélek.
Így talán érthető,mennyit érhetnek a tetkók,szimbólumok,amulettek,nyùllábak,macskaszőr,fszom tudja mik.
Kivételek a kristályok,de azok nagyobb téma,majd bővebben kitérek rájuk,amint kiér a Magyar billentűzet,mert telóról stresszes ennyit pötyögni.
Szóval ahogy már mondtam, ha jót akarsz magadnak semmit se tetoválj magadra, ha muszáj,akkor valami pici,cuki,vicces dolgot,ami kellemes érzést kelt benned,oda ahol csak te látod, vagy akinek szól,és lehetőleg olyan tintával ami felszívódik,mert korántsem biztos, hogy 10,20,30 év múlva is ugyanazt a hatást kelti majd benned,mint amikor felrajzoltattad.
Piercingek, ékszerek,kövek,ásványok, hordása dettó,max tiszta ezüstöt hordj tartósan magadon,arany nagyon gáz.
Na,jóccakát.
Koszonom a valaszokat.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 706
113
- Szuper mint nálunk. Na de mi keresztényként jöttünk a kárpát medencébe ám! Az volt a baj csak hogy az Bizánci Ortodox keresztények voltunk. Azaz 2 keresztesek. Ott a zászlónkon! Így Bizánci keresztények voltunk, s nem Római keresztények

Az olyan "pogánynak tartott" temetkezési szokások (pölö részleges lovastemetkezés) ezt nem támasztja alá.
 
  • Tetszik
Reactions: migfun and blogen