Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A hírhez kapcsolódó:Hoppáré, azért ez nem gyenge:
Római kori orvos sírjára és teljes felszerelésére bukkantak a régészek a Jászságban
"Az 50-60 év közötti férfi a Kr. u. 1. században élhetett.
Európai viszonylatban is egyedülálló leletegyüttest, egy római kori, a Kr. u. 1. században működött orvos sírját és teljes felszerelését tárták fel a Jászságban az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Jász Múzeum és az Eötvös Loránd Kutatóhálózat régészei."
Genetikailag az összes Ázsiából érkező nép a rokonunk elvileg, bár a mai magyarok többségében több a török, német meg szláv mint az echte "ősmagyar". Magyarnak lenni már régóta kultúrális fogalom, nagyon nem genetikai - 1000 év alatt óriási volt a keverdés, pláne hogy a mongol és török hódítás a félországot kiírtotta...
Ez a szittya szó mindenkinek mást jelent - legtöbbeknek azt ami nem is valós.
Értelmező kézi szótár szerint
A szittyák: a magyarok és a hunok közös őseinek tartott harcias, bátor keleti nép; szkíták.
Utóbbiakhoz régészeti és történettudományi alapon szinte semmi közünk a szkítákhoz.
Szóval ez a szittya ez a legendárium kategória, nem történelmi fogalom! Nem kellene ennyire rápörögni...
Érdemes megnézni dr. Török Tibor genetikus videóit a honfoglaláskori temetők genetikai vizsgálatáról. Gyakorlatilag minden néppel ki lehet mutatni rokonságot, aki a honfoglalás előtti egy - két ezer évben az eurázsiai szteppén megfordult. Viszont a honfoglalók aránya már a honfoglaláskor is csak kb. 10 % volt a lakosságon belül.@Aladeen
És nem maradt volna meg a Japánokkal a marker gén kapcsolatunk ha igazad lenne. A mintákat a vizsgálathoz a 80-as évekbe gyűjtötték Eger környékéről. Hideo Matsumoto a Bajkál tó környékére tette őseink egykori szállás helyét ahol nem együtt hanem egymáshoz közel éltek. Szóval ha a Bajkál tótól a 80-as évekig megőriztünk bármit is akkor nem veszett ki a magyarság genetikailag.
láttam én. Egy lábadozó finnugorista... dícséretesÉrdemes megnézni dr. Török Tibor genetikus videóit a honfoglaláskori temetők genetikai vizsgálatáról. Gyakorlatilag minden néppel ki lehet mutatni rokonságot, aki a honfoglalás előtti egy - két ezer évben az eurázsiai szteppén megfordult. Viszont a honfoglalók aránya már a honfoglaláskor is csak kb. 10 % volt a lakosságon belül.
minél több sírt tárnak fel és vetnek alá genetikai vizsgálatnak az arány annál magasabb. mivel kevés sírt tárnak fel ezért az arány is alacsonyabb.láttam én. Egy lábadozó finnugorista... dícséretes
És voltak itt avarok meg miegyebek. Aztán jöttek Kunok..etc nem tudom mi itt a baj a 10%-al...10% ide vagy oda mégis a Bajkáltól a 80-as évi Egri lakosságig megvan a marker folytonosság.
Genetikus, nem nyelvész.láttam én. Egy lábadozó finnugorista... dícséretes
És voltak itt avarok meg miegyebek. Aztán jöttek Kunok..etc nem tudom mi itt a baj a 10%-al...10% ide vagy oda mégis a Bajkáltól a 80-as évi Egri lakosságig megvan a marker folytonosság.
ne bagatellizáljunk. Meg nem is tudom hogy jön ide az amit mondasz amikor én arra reagáltam hogy fórumtársunk szerint nincs genetikai csak kulturális magyarság. Ha ez igaz lenne, nem maradt volna fenn az amit említettem.Genetikus, nem nyelvész.
Egyébként meg ha elég régre mész vissza, gyakorlatilag mindenkivel találsz rokonságot. 30 generációra (kb. 1000 év) visszanézve 1 073 741 824 ősöd van. Persze akkor még az egész földön nem élt ennyi ember, ezért különböző ágakon sokszor előfordulnak ugyanazok az emberek.