1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magyarország ipara

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - marton által indítva @ 2014. január 19..

 1. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  A fejpénz nem annyira hihetetlen győr környékén.
  A legtöbb helyen ha eltellik 1 év és a jóember akit ajánlottál még mindíg ott dolgozik, megkapod a pénzt. Persze bruttó.
   
 2. megazez

  megazez Well-Known Member

  Jó összefoglaló, de szerintem a beugró 200k (nem értem miért 2k-t írt) az nettóban érti, bruttó 200k-val NyMagyarországon nem tudom mit akar, a többi járandóság az már oké bruttóba.
   
 3. Dactilus

  Dactilus Active Member

  Szerintem ez az órabér lesz.
   
  honved and megazez like this.
 4. megazez

  megazez Well-Known Member

  Basszus tényleg :D
   
 5. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Mindig bruttóról beszélnek. Ráadásul utána is bruttó minden tétel. Továbbá kinek ennyi 200 bruttó kinek annyi ha 3 gyereke van.
   
 6. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ezért ad 200000-et ha viszel embert. Mert nincs neki, és xar a meló, öntöde, nem óvodai karbantartó. Továbbá xar a fizu is. Hiába viszel oda 30 embert ha mind elmenekül, nem értik meg... Adná a marhája azt a pénzt annak aki ott dolgozik már 1-2-10-20 éve. Pénz van toborzásra, de fizetésre sajnálja már.
   
  Kurfürst likes this.
 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Hívjátok fel
   
 8. Dactilus

  Dactilus Active Member

  Hát figyu, köbö így nézhet ki a keresete:
  Bruttó munkabér: 2000x8x21= 336000ft
  Nettó munkabér: 336000:1,5= 224000ft
  Nettó bónusz: 60000x0,625= 38000ft
  SZÉP kártya: 30000ft
  Ez így 292000ft, a műszak- és az éjszakai pótlékokat nem számoltam bele, ahogy a túlórát sem, de ezekkel olyan 330000ft körül lehet a bére, én ezt egy három műszakos, nehezebb körülmények közötti (öntöde) munkától Győr közvetlen vonzáskörzetében keveslem. Lehet grafikus, tervező és szövegíró helyett meg kéne inkább fizetni őket. Mellesleg kötelezném a munkáltatókat, hogy bruttó helyett mindenhol nettó kereseteket, és juttatásokat kelljen megadniuk...
   
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  A 2 kiló szlengben az 200000. Legalábbis errefelé mindenki így beszél.
   
  zeal likes this.
 10. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Jaja, engem is állandóan leb*sz apám mikor ezerre hivatkozok kilóval.
   
 11. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

 12. megazez

  megazez Well-Known Member

  nálunk már nem így megy a szleng, hanem normálisan 200 kiló az a 200000, a 2 kiló az csak simán 2000
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 14. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Lakast vásárolni baromi jó befektetés, mert magas a hozama és az értéke is folyamatosan emelkedett eddig. Magas hozam és alacsony kockázat, ha jó helyen van az ingatlan.Ezért vásárolják fel ezeket befektetők..

  Csak jelenleg az áremelkedés miatt a marzs kezd annyira kicsi lenni hogy neccesebb a megtérülés + a csúszások, szerződési anomáliák is magasabb kockázatot hoznak. Kisbefeketőnek szerintem jelenleg már túl kockázatos, a nagyok szerintem lassan látják a tetőzést és elkezdenek majd kiszállni.

  Higy építeni meg miért nem az, nem értem. Még mindig oriasi a kereslet, és a cikk pont arról szól hogy projektcégen keresztul szépen átbasszák az egyszeri embert a még több haszon reményében... ha nem tetszik, kergetheted a kipakolt, vagyontalan projekt céget.
   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Képtelen vagyok ezt a dumát megenni...
  Baromi jó befektetés...
  Kivéve, amikor akkor veszed, amikor csúcson van, majd akár 2 év vagy 2 hónap múlva koppan az egész úgy, hogy persze azt se látta előre senki. Ellenben "befektetésként" most ajánlani, amikor egyesek szerint ez a plafon vagy még nem = senki nem tudja muris.

  Meg miféle "befektetés" az, amit kifizetsz és láthatólag tömeges az, hogy oda sem adják neked, hanem inkább visszaadják a pénzed és lakásod sem lesz.
  Vadnyugat lassan a köbön...

  Szerintem a befektetés az, hogy amikor sok pénz tudsz keresni és a lakás is drága, akkor nem veszel semmit. Államkötvény, nőjön csak az pénz értéke. Aztán X év múlva az el nem költött pénz és hozamából fillérekért veszel lakást, amikor bedől az egész a francba.
   
  Szittya and hunter85 like this.
 16. honved

  honved Well-Known Member

 17. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Igen annak van penze akinek a valasgba van penze... /a valsag termeli ki a kovetkezo osztalyt ha szabad igy fogalmazzak.../az ugyes osztalyt lephet ha van valsag melypontjan meg befekrtetheto tokeje.../
   
 18. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Igazabol itt is az ideje hogy vegelegyen ennek a rabszolga hajtasnak ami napjainkba meg folyik... Az orszag egy resze a gyarba lakik csak aludni jar szinte haza... A 4 oras munkarend nyugodtan trerjedhetne a 8 mellett alternativa kent...aki tobb penzt akarna keresni nem osszevissza muszakokba dolgozna nap mint nap hanem ha kell a tobb penz bevallalhatna +4 oras allast akar mashelyen.../ha a ceg nem fizeti rendesen./csak igy nem annyira kiszolgaltatott.
   
 19. boki

  boki Well-Known Member

  marton, Nemerson, fishbed and 2 others like this.
 20. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  megazez likes this.

Ezen oldal megosztása