Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A magyar élelmiszer iparról jut eszembe!A Fidesz-kormány büszkesége: Magyarország, az összeszerelőüzem
A Fidesz-kormány büszkesége: Magyarország, az összeszerelőüzem
Év végi propagandakampányt indított a kormány, melyben az általuk elért “gazdasági sikerekkel” dicsekednek. A felsorolásból valahogy kimaradt a katások ellehetetlenítése, illetve a megszámlálhatatlan mennyiségű magyar tulajdonú vállalkozás kivéreztetése, melyek az elszabaduló rezsiárak miatt...magyarjelen.hu
Nem, ilyen kérdés nincs. A kérdés az, hogy a GMOból, vagy a GMO mentességből szedjük meg magunkat. De az, hogy a GMO veszélyes lenne?Olvastam ilyet is, olyat is. Ez minimum a jövő kérdése, hogy a génkezelés az emberiség csodája, vagy átka lesz...
Pedig igen nagy viták vannak körülötte.Nem, ilyen kérdés nincs. A kérdés az, hogy a GMOból, vagy a GMO mentességből szedjük meg magunkat. De az, hogy a GMO veszélyes lenne?
Ez kb. azt jelentené, hogy a hajó el is ment.Pedig igen nagy viták vannak körülötte.
Én azért kivárnám azt, hogy legalább 1-2 generációnál legyen nagy tömegben visszacsatolás egy élethosszon keresztül, hogy milyen élettani hatásokat váltott ki.
Mondom, rossz tapasztalataim vannak a mindenféle lobbykkal, amik pl. méregnek kiáltották ki a tojást, tejet, vajat, zsírt, csodaszernek a margarint, szóját.
Bizalmatlan fajta vagyok, még a brit tudósoknak, anyagilag érdekeltté tett gyógyszerészeti/élemiszeripar/biotechnológiai szakembereknek, kutatóknak sem hiszek.
Gyógyszerekről/élelmiszernek csúfolt ipari hulladékokról is derült ki pár generációval később hogy mérgezőek.
Szóval szerintem én kivárok. Addig is az optimistáktól mondom, én nem sajnálom se a szóját, se a margarint, meg úgy általában véve semmit, ami GMO. Egyétek, vigyétek, fogyásszátok bátran, nekem ne maradjon belőle!!!
Gratulálok, megtetted.Én azért kivárnám azt, hogy legalább 1-2 generációnál legyen nagy tömegben visszacsatolás egy élethosszon keresztül, hogy milyen élettani hatásokat váltott ki
Remek, akkor most sorold fel a biológusokat is, akik méregnek kiáltottak ki bármit is. Nem találsz. Találsz helyette egy csomót, aki elmondotta vala, hogy tekintettel arra, hogy a telítettlen szénhidrogének jót tesznek a sejtmembrán fluiditásának, de a túl fluid és a túl rigid membrán nem jó, így ésszel emberek a margarinnal. A szterán váz kell a koleszterinhez, de tessék szépen felfogni, hogy lesz belőle VHDL HDL LDL és VLDL koleszterin is, szóval ésszel stb.méregnek kiáltották ki a tojást, tejet, vajat, zsírt, csodaszernek a margarint, szóját.
Anyagilag érdekelt szakemberek? Lol...Bizalmatlan fajta vagyok, még a brit tudósoknak, anyagilag érdekeltté tett gyógyszerészeti/élemiszeripar/biotechnológiai szakembereknek, kutatóknak sem hiszek.
Kérném a listát.Gyógyszerekről/
Amúgy a hidrogénezett növényi olajban mi genetikailag módosított?se a margarint, meg úgy általában véve semmit, ami GMO
Lucernával már mi a baj?Magyarorszag elelmiszer exportja 25%, importja 35%-al nott 2022-ben az elozo evihez kepest.
Elelmiszer importorok vagyunk, mind az ertek mind a mennyiseg nott.
A romlo forint novelte az exportot, a romlo euro meg novelte az importot.
Varhatoan feljebb fut a hazai szojatermesztes mivel megkoti a nitrogent, igy kevesebb draga nitrogen mutragya szukseges.
Az EU es az Usa sertes eloallitasa csokkent 2022-ben, az EU kiszoruloban van a kinai sertespiacrol.
Nem en irtam a cikket, amugy puffaszt, vigyazni kell vele, es ugye mindenben szoja van. Szojalatte helyett nem lehet lucernalattet adni a kenyeseknek.Lucernával már mi a baj?
Az a gond, hogy nagy az élőállat kivitel, de alacsony a feldolgozott termék export; illetve alacsony a hazai fogyasztás pl.: juhnál, nyúlnál, galambnál.Nem en irtam a cikket, amugy puffaszt, vigyazni kell vele, es ugye mindenben szoja van. Szojalatte helyett nem lehet lucernalattet adni a kenyeseknek.
Vetesforgoba ki mit tud beilleszteni, milyen profilt visz, nem mindenki akar marhat meg birkat tartani. Egyebkent a birka+kecske exportunk plusszos masszivan, a sertes importos, a marha kicsit plusszos, a baromfi is importos ha jol emlekszem.
Ezt a kockázatot választom személy szerint, inkább csak maradjunk meg egy jó ideig a 9,5 milliós lakosságunkkal a kb. 15 millió embert élelmezni tudó HAGYOMÁNYOS technikáknál, szerintem első lépésként pl. a vízgazdálkodásra kéne a fókuszt tenni, nem a GMO átvételére. Hagyjuk ezt meg másoknak, akik sokan vannak, kevés - kevesebb termőterülettel. Kísérletezzenek ők, lehetőleg saját magukon.Ez kb. azt jelentené, hogy a hajó el is ment.
Mintha úgy akarnál elektronikai iparból megélni, hogy 40 évig nem csinálsz semmit, majd fel akarsz zárkózni.
Ezt a kockázatot választom személy szerint, inkább csak maradjunk meg egy jó ideig a 9,5 milliós lakosságunkkal a kb. 15 millió embert élelmezni tudó HAGYOMÁNYOS technikáknál, szerintem első lépésként pl. a vízgazdálkodásra kéne a fókuszt tenni, nem a GMO átvételére. Hagyjuk ezt meg másoknak, akik sokan vannak, kevés - kevesebb termőterülettel. Kísérletezzenek ők, lehetőleg saját magukon.
Nem nem tettem meg. Tömegesen hol etettek emberekkel ilyen termékeket 2 generáción keresztül, ahonnan van is olyan visszajelzés, hogy minden fasza, nem nőttek a daganatos megbetegedések, mutagén veszélyek?Gratulálok, megtetted.
Nyilván nem tudom név szerint felsorolni, arra viszont TISZTÁN emlékszem, hogy a csapból is ez folyt a kilencvenes években, rendszerváltás után kb. azonnal évekig, hogy a zsír/vaj rossz, a margarin/étolaj jó, meg együnk szóját. Bokros csomag ideje alatt sok magyar család rá is állt erre az új "hús helyettesítő" csodaszerre. A margarin, étolaj meg ki is szorította a vajat, zsírt, a szója szerencsére mára kb. a múlté. Nagyon sok, nagyon okosnak látszó ember magyarázta, tanulmányokra, háziorvosokra, ismert emberekre hivatkoztak. Meggyőző volt, sulykoló, és nagyon tudományos. Be is vette az ország.Remek, akkor most sorold fel a biológusokat is, akik méregnek kiáltottak ki bármit is. Nem találsz. Találsz helyette egy csomót, aki elmondotta vala, hogy tekintettel arra, hogy a telítettlen szénhidrogének jót tesznek a sejtmembrán fluiditásának, de a túl fluid és a túl rigid membrán nem jó, így ésszel emberek a margarinnal. A szterán váz kell a koleszterinhez, de tessék szépen felfogni, hogy lesz belőle VHDL HDL LDL és VLDL koleszterin is, szóval ésszel stb.
Anyagilag érdekelt biokémiai/gyógyszerészeti szakemberek nincsenek?! LOL.Anyagilag érdekelt szakemberek? Lol...
A legalulfizetettebb szakmák közé tartozik kutatónak lenni. A tudományos folyóiratok meg valahogy nem fogadnak be szponzorált cikkeket.
Hol a kamera??!Kérném a listát.
Tudod hány olyan dolog történik a háttérben a világon, amiről lövésed nincs?Nem nem tettem meg. Tömegesen hol etettek emberekkel ilyen termékeket 2 generáción keresztül, ahonnan van is olyan visszajelzés, hogy minden fasza, nem nőttek a daganatos megbetegedések, mutagén veszélyek?
Nyilván rengeteg.Tudod hány olyan dolog történik a háttérben a világon, amiről lövésed nincs?
Ha veszel a boltban/piacon húst, tejet, tejterméket, tojást, akkor az az állat igen nagy valószínűséggel evett GMO szóját, mint fő fehérjehordozó takarmányt. Nehéz elkerülni…Nyilván rengeteg.
Amiről van, ott viszont szeretem a kockázatokat csökkenteni. Pl. ha nem muszáj, nem eszem szóját, margarint, GMO-s szarokat, nem szedek nyakra faszra gyógyszereket.
Lehet ezeken az elveimen röhögni, tény hogy nekem eddig beváltak.
Tudom...Ha veszel a boltban/piacon húst, tejet, tejterméket, tojást, akkor az az állat igen nagy valószínűséggel evett GMO szóját, mint fő fehérjehordozó takarmányt. Nehéz elkerülni…
Mondom, egyétek a szóját, margarint, GMO-t nyakra főre, én isten bizony nem sajnálom senkitől!Na most akkor sorolom a leggyakoribb mérgeket:
- víz
- só (NaCl)
- oxigén
- cukor
- CO2
- meg úgy kb. minden, mennyiség kérdése a dolog, beleértve pl. az összes vitamint.
Sajna rohadt nagy tévedésben élsz. Az ember meg a környezete egy olyan mértékben bonyolult rendszer, amit még nagy vonalakban sem egyszerű megbecsülni még több emberöltő után sem. Olyan ez mint az időjárás. Úgyhogy biztonságról csak álmodozni lehet.Mondom, egyétek a szóját, margarint, GMO-t nyakra főre, én isten bizony nem sajnálom senkitől!