Magyarország ipara

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 568
113
HMM, sajnos már nem jelenik meg a szeptemberi cikk teljes terjedelmében, hogy megnézhessem.
De remélem, reméljük úgy néz ki, hogy elindult ez a megvalósítási folyamat.
Azt írja, hogy tonnánként 1.5 gramm arany kinyerhető, ami alacsonynak mondható. Viszont az ezüst tartalom értéke meglepett.
Ez úgy lesz igazi, ha az egész kitermelt készletet az mnb veszi meg minden évben.
Maradjon csak itthon a készlet. Ne járjunk úgy, mint a középkorban.
Egyékbént is van már elektronikai hulladék ujra hasznosító cég itthon, ami nemes fémeket is hasznosít. Illetve egy másik beruházása most fog indulni.
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_ and Nber

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113

Nagyon úgy néz ki, hogy lesz aranybányánk az országban.​

Aranybánya nyílhat a Börzsönyben​


A videóból a fő pontok:

  • Nagybörzsöny, Márianosztra, Kóspallag között lenne az aranybánya
  • minden a föld alatt történik az arany kinyerésével kapcsolatban a legkorszerűbb természetmegóvó technológiával ( vizes módszerrel) a 2500 négyzetméteres feldolgozó üzemben
  • bányászkolónia építése
  • börtön elköltöztetése a kolostorból, ott pedig közép- és felsőfokú képzés lenne a bányászathoz kapcsolódóan.
  • engedélyeztetés 2 év, generál kivitelezés 2 év
  • naperőműpark létrehozása
  • kb. 60 ezer milliárd forintra becsülik az arany értékét

Minden a föld alatt, tájmegóvással (hiszem, ha látom), de szerencsére egy napelempark az lesz, hogy valami tájrombolás legyen!

Az egész bűzlik nekem, hogy őszinte legyek, de majd meglátjuk.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 509
72 511
113
520dc4637dc860a4afe2c314eb0eda592d562195.png


HEPA: A Brexit miatt újraelosztás zajlik a külpiacokon
 
  • Tetszik
Reactions: hete

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113
Bekapcsolni Záhonyt újra a nemzetközi áruforgalomba! Ez a cél vezeti azt az összefogást, ahol orosz-osztrák-magyar vasúti összefogással kapaszkodik össze három cég, kiegészülve kínai partnerrel. Közút helyett vasúton jöjjön az áru! Hajrá Záhony!

2015-ben lett volna egy qva nagy fejlesztés, 1500 kamiont befogadó terminál konténer és ömlesztett áru rakodással Kína és Oroszo. felé/felől.
Aztán jöttek az ukrán nackók, ellopták, felgyújtották, szétverték az összes áruszállítmányt EU-Oroszo. között, ezzel tönkrevágva Záhonyt és kb. monopolhelyzetbe hozva a lengyeleket...
Úgyhogy most se a posztban leírtakon fog múlni az áruszállítás.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 559
113
M

molnibalage

Guest
Inkább építenek melle egy másikat és ezt pénzügyileg be döntik, én ezt a tervet ismerem.
Mire egy új reptér felépül és működik az 5-10 év is lehet.
Nézd meg Berlin új repterének kálváriáját.
Ezen felül csak a várostól kintebb tudna épülni, annak minden hátrányával.
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
7 745
26 199
113
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 832
113
Mire egy új reptér felépül és működik az 5-10 év is lehet.
Nézd meg Berlin új repterének kálváriáját.
Ezen felül csak a várostól kintebb tudna épülni, annak minden hátrányával.

Rég kellett volna még 1-2 reptér Bp-nek, Tököl persze kézenfekvő lenne, csak biztos nagy lenne a tiltakozás, esetleg Lacháza... Mondjuk az már "mint ide Lacháza" távolságra van.
 
M

molnibalage

Guest
Rég kellett volna még 1-2 reptér Bp-nek, Tököl persze kézenfekvő lenne, csak biztos nagy lenne a tiltakozás, esetleg Lacháza... Mondjuk az már "mint ide Lacháza" távolságra van.
Mindkettő túl messze van a várostól és Tökölről még bejutás is a belvárosba addig, amíg Kálvinig nem jár a HÉV vállalhatatlan lenne.
Lacháza meg aztán tényleg a világ vége.
 

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 323
4 506
113
Tungsram be akar lépni az Aero piacra:


Érdekes hír.