Lokalizáltalak, ‘pálfalvi vagy!Leginkább a saját és szűk környezetem véleményét tudom leírni, ami erősen szubjektív és elítélő minta.
Főleg, hogy nincs FB-m, így nem is látok rá a környék FB "hangulatára.
A saját véleményem elég morbid: Tekintve, hogy a legritkább esetben fúj arról a szél, meg a Sajó is Alsózsolca felé folyik (rendkívül éles elmével így rájöhetsz, hogy kb. hol lakok) így talán nem ez lesz a legnagyobb veszély ránk.
Felénk fúj a szél a kazincbarcikai vegyiművektől (vannak ám környezetvédelmi sztorik az ott dolgozók rokonai/ismerősei útján...).
Miskolc területe és környéke, illetve a környező területek tele lettek ipari parkokkal - gyakorlatilag a települések folytatásaként, ahol mindent is gyártanak, meg feldolgoznak (pl. hulladékfeldolgozás...)
Pl. a majd 100 éves, csak füves, de történelmi múltú miskolci repülőteret is megszüntették, konkrétan tele építették azóta ipari csarnokokkal.
Miskolc és Alsózsolca között van az autópálya, Felsőzsolcát + szinte körülölelik a főutak, Miskolc völgyben van, a Sajó völgye télen fuldoklik a rossz levegőtől; télen konkrétan rendszeres, hogy az egész országban süt a nap, viszont Borsodban hetekig(!) nem látni a kék eget - tiszta légzőszervi szanatórium.
Ahogy a szocializmusban a hírhedt nagyipar miatt Borsod egy látványosan agyonszennyezett terület volt (a Sajó vize barna volt és konkrétan csak a piócák éltek meg benne), úgy most ide térünk vissza, csak az akkorival ellentétben (kohászat, ércelőkészítés, szűretlen vegyi anyag szennyezés) már láthatatlanul, érzékelhetetlenül: nehézfémek (akkumulátorral dolgozás ugye), műanyagok, stb.
Sorsod Borsod.
Ui: Ma láttam a retekkláb híradóban, hogy volt ott hangulat a közmeghallgatáson...
dO_Ob