Az akkor volt, most meg most van.Most épp igen, de pár éve a talgó is a csőddel küszködött annyira nem volt megrendelése most a DB meg a refene megmentette
Igen, csak a skoda termékei a KKE-ben sokkal versenyképesebb, mint a talgóé, mert a talgó egyszerűen egy HSR vonatgyár és rendes HSR hálózat a térségben nagyon nem most lesz...
Egyelőre le kell szállítani a megrendeléseket.
Addig az M&M zrt meg a Market zrt majd megépíti az infrát hozzá, főleg, ha lehívható lesz EU-s támogatás is rá.
Csak a Stadlerral is az a baj, hogy eszméletlen drága talán az a legdrágább vonatgyár Európában.
Jó, akkor legyen Flirt…
Inkább ne ha lehet ugyanis a kínaiaknak nem nagyon megy az európai tipusengedély megszerzése
Ugyan ez igaz az osztrákoknál, ott is már több éve kínlódnak egy CRRC motorvonat típusengedélyével![]()
Mégsem veszi át a kínai motorvonatokat a Leo Express?
A cseh Zdopravy nevű közlekedési szaklap arról számolt be, hogy a Siriusok nem tudták megszerezni a teljeskörű forgalomba állítási engedélyt.iho.hu
…meg legyen a kedvenced, a lengyel.

Csak a lengyeleknél meg a cseheknél van értelme, mert ott van HSR hálózat fóleg a lengyeleknél, meg ők el tudják küldeni a német HSR hálózatra is a szerelvényt könnyen.
A cikkben is azt írják, hogy a tervek szerint a szlovákokon keresztül felcsatlakozunk a lengyel meg a cseh hálózatra. Gondolom az osztrákokon keresztül a németre-svájcira, a szlovéneken keresztül meg az olaszra (ha már ott lesz kikötő).
Én nem vagyok jövőbelátó. Mindenestre a légitársaságokkal nem így lett.Akik aztán bedöglenek egy váláság alatt és jönnek vissza az állami vasúttársásgok..
Nem tudom mi értelme volt összevonni a két céget, szerintem semmi már akkora a cég, hogy lehetetlen átlátni az egy bullshit amivel magyarázzák: a menetrendet enélkül is össze lehetett volna hangolni.
Én sem.
Olyat biztos nem fognak, mert se a MÁV-nak se a volánnak nincs árúszállító cége![]()
Most nem, mert se Cargo, se Tefu.
De hogy “biztos, hogy nem fognak “, ez megint olyan, hogy mire alapozva állítod ilyen magabiztosan?
Én nem gondolnám, hogy pl a Bp-Belgrádot az ÖBB Hungarocargojának marzsáért építi a Ner. A liberalizációt követően akár a Waberer’s is alapíthat majd ilyen céget, de biztos lesz rá jelentkező, ha ilyet kell majd gründolni.
2008 óta ígérgetik, pont ennyire kell komolyan venni
![]()
Gyorsvasút épül 2020-ra a Fekete-tengerig - ORIGO
Friss hÃrek Magyarországról és a nagyvilágból, sport, technika, szórakozás, tudomány, kultúra. Az ORIGO a legfrissebb hazai és nemzetközi hÃrekkel szolgál olvasói számára.www.origo.hu
Azt még a Gyurcsány ígérte.
Érted.
Ukrajna meg Moldova még talán de EU-Oroszország távon a vasútnak esélye sincs a repülővel szemben.
Bp-Mockba ~1800km. Az 6 óra 300-as átlaggal. Repzivel 3 óra (plusz check-in, meg a többi).
Paris-Barcelona (Avignon felé megy, úgyhogy mondjuk olyan 1200 km) évek óta napi 3-4 járattal megy - tömve.
A HSR pont az ilyen short- és medium-haul kihívója középtávon (árban, kényelemben). Főleg ha a légiforgalmat továbbadóztatják a zöld gondolat jegyében.
Elég rossz vízió a fentiek miatt.
OK, tudod, mit? Meggyőztél.