Magyarország ipara

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
"Egyelőre ismeretlen méretű állami támogatás ..." Jó, hogy fejlődik Magyarország, meg át fognak járni dolgozni szerintem Nagyváradról és környékéről is, de mi a f*sznak akkora cégnek támogatásokat adni?!

Azért ad az állam támogatást, mert miután ezzel idecsábította a céget, adó formájában bőven visszakapja azt. Ha ukrán dolgozik a gyárban, akkor sincs probléma, mert az is itt adózik. Amúgy meg magyarok fognak ott dolgozni leginkább, a környékbeli munkaadóktól simán elszívja majd a BNW a munkaerőt.

Azért ad az állam támogatást, mert miután ezzel idecsábította a céget, adó formájában bőven visszakapja azt. Ha ukrán dolgozik a gyárban, akkor sincs probléma, mert az is itt adózik. Amúgy meg magyarok fognak ott dolgozni leginkább, a környékbeli munkaadóktól simán elszívja majd a BNW a munkaerőt.
Meg nem kell segélyezni a dolgozókat. Ráadásul a beszállítóknál is többen fognak dolgozni. Nem rossz, de a kormány helyében valamelyikkel csak megegyeznék, h legyen már magyar autómárka (akár olcsó szegmensben)...Csepel vagy bármi. B osztállyal majdnem összejött.

• Tetszik
Reactions: zeal
Ezek adókedvezményt is kapnak, meg profitot nem Magyarországon adózzák le, hanem kiviszik. Amid marad az egészből az max az ÁFA meg a kényszer, hogy a környékbeli munkaadók kicsit emeljenek a béreken, ami nekik nagyobb teher lesz, mert ők nem kapnak majd adókedvezményt (se támogatást).

Persze hogy kiviszik a profitot! Mivel a tőkét és a tudást hozzák. Nem jótékony nonprofit szervezet.
De az a cél, hogy azt itt adózzák le.
Ne próbáljátok már kihozni, hogy ez nekünk rossz! A hazai márkának meg ott az Ikarus...

Pontosabban a tőkének egy részét hozzák, a tudás meg az övék lesz, csak az övék, az a része is, amit a magyar állam fizetett. Rossznak nem rossz, de minél több kedvezményt kapnak, annál többet kell pluszba fizessenek a KKV-k, és minél több támogatás megy a nagyoknak, annál kevesebb jut a kicsiknek. De abban teljesen igazad van, hogy nem jótékonysági szervezet, akiknek a németekkel volt dolga akár kliens akár beszállítói oldalon, az erről jó kis rémtörténeteket tud mesélni.

Ezek adókedvezményt is kapnak, meg profitot nem Magyarországon adózzák le, hanem kiviszik. Amid marad az egészből az max az ÁFA meg a kényszer, hogy a környékbeli munkaadók kicsit emeljenek a béreken, ami nekik nagyobb teher lesz, mert ők nem kapnak majd adókedvezményt (se támogatást).
Iparűzési adót azért be kell fizetni, én mondjuk teljesen nem látom át az ilyen dolgokat (nem is akarom) de én személy szerint örülök, hogy keletre jön egy nagyobb cég.

• Tetszik
Reactions: fip7 and zeal
Iparűzési adót azért be kell fizetni, én mondjuk teljesen nem látom át az ilyen dolgokat (nem is akarom) de én személy szerint örülök, hogy keletre jön egy nagyobb cég.
Azt az adót kell befizetni, amit nem alkudtak ki a kormánynál, hogy ne kelljen befizetni. Viszont szerintem jó a helyszín. Győr már elszívott mindenkit akit lehetett a nyugati részről. Az ország keleti részében talán van elég ember, meg a határ közelsége miatt Romániából is átjárhatnak ha szükség van rá, és alacsonyabbak az átlagbérek, meg ugyanúgy van autópálya.

• Tetszik
Reactions: Loken and megazez
Igen a kantinban erről írtam, Nagyvárad-Kolozsvár-Szatmárnémeti 3szögből tuti jönni fognak oda dolgozók.

Igen a kantinban erről írtam, Nagyvárad-Kolozsvár-Szatmárnémeti 3szögből tuti jönni fognak oda dolgozók.
Kolozsvárról nem megy oda senki, így is munkaerőhiányuk van. Ismerős azt mondja, hogy aki az udvaron a szemetet sepri össze (és annál komolyabb feladatra nem is jó) az is (átszámolva napi árfolyamon) 155000 forint nettót kap. Nagyváradról van rá lehetőség, de Zilah meg Szatmár 120-150 km oda is és vissza is.

És a környékbeli munkaadók ennek mind örülni fognak.

Kolozsvárról nem megy oda senki, így is munkaerőhiányuk van. Ismerős azt mondja, hogy aki az udvaron a szemetet sepri össze (és annál komolyabb feladatra nem is jó) az is (átszámolva napi árfolyamon) 155000 forint nettót kap. Nagyváradról van rá lehetőség, de Zilah meg Szatmár 120-150 km oda is és vissza is.
155000? A románoknál? Szemétsöprésért?

• Tetszik
Reactions: Loken