Szép szép, de a mai világban ez a 230 m/s nekem nagyon lassúnak tűnik.
Attól még, hogy egy az egyben úgy néz ki, mint egy túlméretes, amúgy őskövület Falanga, ez a rakéta nem tudom, hogy képes 230m/sec sebességgel 14km-t elrepülni?
Ilyen kis sebességgel csak akkor repül el ilyen messzire, ha azt egy kellően íves röppályán teszi. De még így is azt mondom, hogy ez a 230m/sec inkább a célba érkezés sebessége, semmint az utazósebesség.
Igaz, hogy a Falanga is szerény 160m/sec sebességgel repülte le a maga 2.5 - 3km-ét, de még a Sturm is bőven 300m/sec feletti sebességével képes az alig 5km-t megtenni.
Ez a rakéta a típusjelzése alapján is egy szteroidokon hízlalt Falanga, de azért az legyen a szemünk előtt, hogy a Hellfire is úgy képes megtenni a maga 8km-ét, hogy az égésvégi sebessége 420m/sec!
És itt földközeli repülésről van szó.
Azért vagyok szkeptikus, mert ha ez a 230m/sec itt az égésvégi sebesség, akkor még akkor is nagyon sokáig kell járatni a hajtóművét, hogyha az egy kis teljesítményű utazóhajtómű.
Ilyen alacsony égésvégi sebességnél ennek a rakétának a céltól alig 3-4km-re szabad csak kifogynia a töltetéből, tehát a röppályájából bő 10km-t folyamatosan, de igen alacsony intenzitással dolgozó hajtóművel kell megtennie, ami ilyen hosszú távon ilyen kis sebességnél nagyon hosszú idő. Viszont ilyen alacsony intenzitás mellett meg nem tudom, hogy lehet 230m/sec sebességet fenntartani?
Namost. Itt írhatjuk, hogy nem minden a sebesség, mert ott van a Spike NLOS, amelyik a maga 25km-ét 160-180m/sec sebességgel teszi meg.
Igen, ez valóban lehet egy támpont, de annak jókora szárnyai is vannak, ennek pedig nincs ilyesmi.