Svéd 40 mm-es 3P lőszerrel (önjáró változatban LvKV 90)
Engaging different targets traditionally requires switching between different types of ammunition. The time this takes, and the burden it creates, can make the difference between mission failure and success. Not anymore.
www.baesystems.com
Valóban, tényleg tudja a közelségit it. Erről elfeledkeztem.
Csak a cucc nem dedikált AAA, márpedig erről beszélgettünk, ha jól értem.
Gyakorlatilag nincs hadrendben. Az OTOMATIC az önjáró cucc neve.
Ha hajón van, az nem ez.
most már az orosz 57 mm-es
Nincs hadrendben, fejlesztés alatt áll tudtommal.
és a kínaiak 76 mm-ese + a hajófedélzeti közelségi gyújtós lövedéket használó gépágyúk elég hosszú sora.
Én azt hittem szárazföldi légvédelemről beszélünk, mert helik ritkán vadásznak hajóra...
Főleg nem a dedikált harci helik. Néhány nyugati helin volt Penguin és hasonló kategóriás ASM, ami eszembe jut és ennyi.
Az hogy te ebből egyről sem tudsz, pedig csak én legalább 3-szor felhívtam rájuk a figyelmedet, az a saját csőlátásodat mutatja.
Nope, a téma nem stimmel, lásd helik vs hajók...
És azt hittem, hogy szárazföldi légvédelemről van szó, hiszen a Mi-28 is pc. elhárító elsősorban.
Nagyon vicces, hogy saját magadra hivatkozol, mint megkérdőjelezhetetlen orákulumra.
Nem, a fizikára és az adatokra.
A hagyományos high RoF AAA csapódó gyújtóval vérszegény bármelyik alternatívához képest ma már.
Nevetségesen elavult a programozott lőszerekhez képest.
De az a helyzet, hogy egyrészről ha egy olcsó forgócsöves leszedi a rakétát 500-1000 m-ről, akkor pont elég az a kőkorszaki eszköz is.
Csak nem szedi. Ez a baj. A H-31 0,3 méteres és M2.0 körüli és mission impossible szinten van egy Phalanx CIWS-nek.
De még egy SDB sem menne, ahogy egy AGM-114 méretű cél sem. Borzalmasan kis célpontok ezek.
Az AHEAD 2 km-ről az álló rakétát megszórhatta, de tudod a valóságban a célok nagy sebességgel mozognak és még változtatják is a mozgás paramétereiket.
Te most tényleg azt hiszed, hogy egy XXI. AAA nem képes arra, amit a Silka tudott 1960-as években? Nagy sebességű mozgó célokat lőttek le velük.
Esetleg végigolvashatnád az írást, amíg ilyen bugyutaságokat beszélsz. A mozgásparaméterek változása meg kimerül a lassulásban. A rakéták és bombák a célok felé repülnek a végfázisban.
A csöves eszközök pontatlansága, a cél mozgásának mérési pontatlansága és a lőelemképzés után a cél mozgásában bekövetkezett változások összeadódnak, ami miatt a távolság növekedésével hatványozottan csökken a találat esélye. Ezzel az AHEAD sem tud mit kezdeni és persze a rádió közelségi gyújtós, nem irányított lőszer sem. Csak a kettő között az a különbség, hogy az utóbbi a céltól számított nagyobb eltérés esetén marad hatásos (a közelségi gyújtó működési távolságán belül).
Mondom, jó lenne, ha elolvasnád és értelmeznéd, amit írtam "coelho bölcsességek" helyett...
Az AHEAD csak egy viszonylag pontosan időzített, de ettől még egyszerűen csak időzített gyújtós lőszer.
Nem viszonylag, hanem egész pontosan.
Ha már kőkorszaki minősítéssel dobálózunk akkor az AHEAD kőkorszaki a közelségi gyújtósokhoz és az irányított lövedékekhez képest.
Az AHEAD lőszeres 35 mm-es gépágyú is csak 1-1,5 km-en belül igazán hatékony, a viszonylag nagy űrmérete és az űrméretéhez képest nagy tűzgyorsasága ellenére is.
LOL, ember te el sem olvastad amit linkeltem
. Nézzed már meg egyetlen 35 mm-es grántát szórásképét és a löveg szórását 2 km-en. Egy heilkoptert erőlködés nélkül lő le az AHEAD lőszeres AAA fél tucat lövésből, ahol lényegében a hagyományos AAA több száz lövésből lehet, hogy el sem találja a célt, akkora a szórás. Igen, nézd meg 4 km-en mekkora a szórása egy 23-30 mm-es lgá-nak és pislogják. Egy heli méretű célt szemből több száz lövésből 4 km távolságból kb. véletlenül találna csak el.
De ezt a vitát már többször lefolytattuk és tisztában vagyok vele hogy téged lehetetlen bármiről is meggyőzni.
Ez nem igaz, csak én megnéztem a számokat és azok nagyon mást mondanak.
Egész egyzserűen hogy a fenébe sikerült akkora butaságot mondani, hoigy az AHEAD lőszeres AAA kevésbé hatékony, mint a high RoF csapódó gyújtós? Ehhez mennyire kell ostobának lenni...?
A csapódó gyújtós lőszernél egy lőszer károkozó mérte a lőszer. Az AHED lőszernél meg 1,5-3 méteres átmérőjű körök.
PER LŐSZER.
Erre képes vagy kihozni olyan hülyeséget, hogy a 20-23 mm-nél eleve kisebb szórású 35 mm lőszer terület ölő hatással 1,5 km felett nem jó.
Szóval nem is fogom folytatni. A minősítő jelzőid pedig továbbra is illemtankönyvért kiáltanak.
LOL
Milyen jelzők?