A szárazföldi légvédelem radarjainak a légvédelmi radar saját sugárzására önmagát rávezető HARM-ok a mumusok, joggal. Az ezzel nagyrészt analóg elvű légi indítású fegyver ellen nem véd a légvédelmisek "kikapcsolom-elrohanok(fedezékbe)" megoldás, mert mire észreveszik az R-37M-et, addigra az nőven a saját kis radarjának a hatótávján belül van az annak is világító AWACS.
Meglep már az is ilyen változatról nincsenek "üvöltő"/suttogó propaganda bejelentések, előzetes hírek(vagy akár dezinformáció
).
Nincs elég MiG-31: A SZU-24 0,5 Mach-val kevesebb indítási sebességet tud(közelítőleg), ami becsülve -50km-es nagyságrend a hatótávra nézve.
Szerintem kb. 1 év és fel fog tűnni a 4 rakétás hordozóként egy Mig-31-hez hasonló harceljárással alkalmazható SZU-34-rakéta változat kiegészítendő az elrettentéshez esetleg kevés 31-est. A SZU-34 hasonló brutális üzemagyagkészlettel rendelkezik, nem sokkal kisebb indítási sebességgel(1,5-1,8M ?), az indítás idejére hasonló magassággal.
A fentiek kombinációjából 1-2 éven belül csak ezen a módon is költséghatékonya(bba)n megduplázható az indítható rakéták száma, mint az F-35-ök mennyisége. Egy pánikszerű AWACS/utántöltő menekítés után pedig majd 100-as nagyságrendben potyognak majd
harc nélkül az üa. nélküli G5-ök: F-22/F-35!
Mert ahogy az ide illő klasszikus mondaná: "... rep-gép még fennt nem maradt!"
U.I.: ... életkép az orosz harcálláspontról: orosz--Cola, +pattogatott kukorica a monitor előtt.
Azért kihagynám!
U.I 2.0: Mire kijavítottam, megittam a napi utolsó kávét, más is beírta a "fa-ék" megoldást: légi indítású nagyhatósugarú HARM.
.