MiG PAK DP

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
6 852
25 129
113
Míért van a SU 57 program leállítva, nemrég rendeltek belőle egy tucatot?
Azt már csak félve kérdezem hogy a hiperszónikus rakétájuk amivel pár hónapja jöttek ki az is csak valami érzéki csalódás ugyebár?
Azon nem kéne aggódni jön mind a kettő. Pénz meg lesz rá oroszoknál más a rendszer mint amerikában.
Nagyon veszélyesnek tartok alábecsülni egy potenciális ellenfelet mert ha a döntéshozók is így gondolkodnak mint itt egyesek, hogy a muszkák hülyék, idióták és nincs ipari bázisuk meg pénzük és még arra sem képesek hogy összehozzanak egy "lopakodót" netalán az a gondolata támad a nato vezérkarnak vagy a tramplinak ugyan már támadjuk meg a macit úgyis csak blöfföl, aztán meg mikor szét lesz rúgva a seggünk natostol amerikástól mindenestül akkor majd csodálkozunk csak akkor meg már késő lesz.
 
 • Tetszik
Reactions: ghostrider

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 541
113
Egy kis trollkodás. Inkább fogjanak össze a kínaikkal. A terveket megosztani (átadni). A hajtóművön kívül meg egy két apróságban szálljanak be. Plusz némi szakikkal ha a szükség úgy kívánja. 2-3 év múlva várják meg az első kézelfogható eredményt. Egyébként nem is értem hogy 5 generációs szinten vagy e felett miért nem állnak össze a kis kínaikkal.
Szerintem a kinaiaknak a jövőben nem lesz szükségük az oroszra.Túllépnek rajtuk
 
 • Tetszik
Reactions: endre and Roni

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
15 222
14 176
113
Szerintem a kinaiaknak a jövőben nem lesz szükségük az oroszra.Túllépnek rajtuk

Hát igaz!
Sokat elmond az is hogy a nemrég átvett szu-35 gépeikre integrálják a j-20 sisakkijelzőjét és a vele együttműködő pl-10 is .
AESA radar. hiánya is ott van.
És igen ahogy nem haladtak semmit se pakfa géppel sem a fegyverzettel úgy le lesznek maradva a mig-41-sel is .
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 154
4 761
113
Szerintem a kinaiaknak a jövőben nem lesz szükségük az oroszra.Túllépnek rajtuk

a kínainak az orosz kereskedelmi partner (is)
annyi változott hogy eddig a kapcsolat egyoldalú volt, az orosz csak szállítói oldalról volt jelen
most meg ha igaz vevői oldalon is ott lesz, bizonyos szegmensekben
nem mondanám hogy az orosznak ez rossz lenne, tekintettel a helyzetre a nyugati technológiák beszerzésével
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
3 782
6 473
113
Most milyen jó lenne számukra egy ilyen egy hajtóműves gép. Amiben lenne még fejlesztési potenciál.
Inkább egy ilyesmibe kéne fektessenek.

Hadd öljék már a pénzüket, amibe akarják!
Nektek van kontinensnyi országotok - a hozzátartozó szemlélettel és tudattal - vagy nekik?

Addig jó nekünk - akiknek a haditechnika műszaki/esztétikai élmény -, amíg ennyiféle, impozáns méretű (MiG 1.44, PAK DP, Szu-47,-57) projektbe vágnak bele.
Ha így megy tovább a világ, akkor lesz az F-35, meg a J-20...és slussz ...hát marha nagy típuskavalkád.:(
Erre vágytok?
 
 • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
190
764
93
1/ sem a MiG sem a Szuhoj iroda közvetlenül nem rendelkezik repülőgépgyár felett (ellentétben mondjuk az amcsi vagy eur rendszerrel), tehát a MiG irodának van egy kicsi manufaktúrális műhelye, amely képes 1-1 db proto legyártására, vagy átalakításra. Majd komplett dokuval át adja állam bácsinak a projectet, amely kijelöli a gyártás helyét (a gyárat).

Ez hogyan működik náluk? Az állam állja a tervező iroda költségvetését? Exportnál osztoznak a gyárral a bevételen? Ha kvázi állami cég, akkor az állam határozza meg a fejlesztési irányokat?

Nekem az oroszok "átugrunk egy generációt" gondolkodásáról mindig az jut eszembe, hogy átlagemberként eléggé lebecsüljük az utóbbi évek változásait. Idézet egy supercomputer vs. mobiltelefon listából:

"The Samsung Galaxy S5, released over two years ago, is on par with 1994’s hottest supercomputer, Intel’s Paragon XP/S 140. The supercomputer had a benchmark speed of 143.4 gigaflops, while the Galaxy S5 comes in just under that speed metric at about 142 gigaflops."

Az F-35 tervezését a wikipédia szerint 92-ben kezdték, tegyük oda e mellé, hogy a zsebemben lévő mobiltelefon veri a 94-es csúcs szuperszámítógépet. A tervezési idő jó eséllyel jelentősen csökkent, a hatékonyság jelentősen nőtt.

Ez persze nem oldja meg az ipar problémáit, de a fejlesztés és prototípusgyártás tekintetében nagyon nem ott vagyunk, ahol 10-20 évvel ezelőtt.

Mondjuk kíváncsi lennék a tényleges változásokra e téren.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
15 222
14 176
113
Ha már bekapcsolódott az UAC is, szerintem ezt fogják tolni a Szu-57 helyett.

Tételezzük fel hogy ezt fogják tolni a pakfa helyett és?
Ez jobb lesz mint egy f-35?
Felszáll Oroszországban majd 40 km magasra emelkedve hiperszonikus sebességre kapcsol majd belépve az ellenséges ország légterében lecsap az f-35-ökre majd gyorsan távozik?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 901
68 277
113
Tételezzük fel hogy ezt fogják tolni a pakfa helyett és?
Ez jobb lesz mint egy f-35?
Felszáll Oroszországban majd 40 km magasra emelkedve hiperszonikus sebességre kapcsol majd belépve az ellenséges ország légterében lecsap az f-35-ökre majd gyorsan távozik?

A MiG-31 váltótípusa lenne, ha elkészül. Elfogó vadász PVO feladatkörrel !!!
 
M

molnibalage

Guest
A MiG-31 váltótípusa lenne, ha elkészül. Elfogó vadász PVO feladatkörrel !!!
Értelme kb. a 0-val egyenértékű az én szememben. Sokkal többet érne az én szememben az A-100 + Sz-400 + ARH rakéta. Azzal horizont alá is lehet (?) tüzelni low level CM ellen, iszonyatosan nagy területet lefedve.

Az égvilágon semmi értelme sincs gyorsan rohangálni, a MiG-31 is ezért légi utántölthető és nem a MiG-25 féle rohangáljuk gyorsan koncepciót vitték tovább.
 

Rotten878

Active Member
2018. november 21.
211
180
43
Csak 4 repülő UB blokkot lehet majd látni, meg egy gömbölyű optikát.

Mondjuk a cikkben egy szó sincs még csak csökkentett észlelhetőségről sem.
A címben említik a láthatatlanságot, de tegyük a szívünkre a kezünket és mondjuk hogy a magyar újságok okosabbak...
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
15 222
14 176
113
Na ezt inkább ide rakom

http://airrecognition.com/index.php...5-mig-41-project-to-be-completed-in-2019.html

MiG-41_project_to_be_completed_in_2019.jpg


Mert a kép alapján látott gép úgy néz ki mint ami elérné az említett sebességet?

3.675 kilometers per hour.
 
 • Tetszik
Reactions: bolneroll

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 057
9 573
113