Jó ötlet, de azért nagy reményt ne fűzz hozzá! Legutóbb meg a covid előtt voltunk ott 18-ban, es eléggé lepusztuló állapotban volt a gyüjtemény. A fenti kèp pedig még 2016-ban készült amikor országos cimborám (ő van a képen) atugrott egy hétvégére, és leugrottunk egy fél napra.
Ugye a gyüjtemény magán kèzben van, és van valami önszerveződő brigád is aki felújított (lefestett) egy Albatroszt, de ebben kimerült a dolog ahogy én tudom. Minden a szabad ég alatt rohad/szikkad, pedig bőven van érdekesség, látnivaló.
Az összes infó amit kap az ember egy pár oldalas gagyi nyomtatott lap műanyag "bugyiban", de talán ha te készítesz matricát a kóddal és elküldöd azt lehet úgy már kiteszik.
A videódban szereplő irányitó bódekbol is vannak kiállitva, némelyik még nyitva is volt, csak a darazsak miatt nem kívántunk bemenni, meg van abból a benga nagy lokátor antennábol is nekik.
A videóhoz meg annyit, nem teljesen értettem mi a cél az orosz szekrény méretű kezdetleges szamitógep és a Commodore összehasonlitásának...
Kb mintha világháborús orosz vadászgepet hasonlitanáltal egy kereskedelmi forgalomban lévő Cesnához.
Más generáció, más arhitektúra, más alkalmazás.
Talan érdekesebb és jobb analógia lehetet volna mondjuk egy hasonló elven működő Motorola számítógéppel párhuzamba állítani, mint pl. Az Apollo fedélzeti számítógépe.
Még pár kép Kecelről, izelítőnek;