"Semmi gond."
Majd veszünk valami németet.
...kb. egy tucatot.
...hogy arányos legyen a többivel!
- Sajnos ez van, a kohóból már nem tudjuk visszahozni az oda került vasakat. Nagyon sok minden odaveszett. Anno a cégemnél is mindent kocsira dobáltak mivel az volt a szólás nem EU szabvány ha tartalékba van pár alkatrész! Így elfogyott minden, meg a gépek is.
Vadi új zsírban lévő csapágyak, becsomagolt alkatrészek, stb...stb. Na de ez nem ide tartozik, csak most isszuk a levét. Lépjünk tovább.
- Elgondolkodtam hogy mégis hogyan tudnánk olcsóbban több-mindenre szert tenni. Esetleg a németekkel beszélni hogy adják nekünk ide - olcsó pénzért -
a leopárd I-(1-3)-kat.
- Természetesen tudom hogy ez nem olyan egyszerű!
- Arra gondoltam hogy a tornyot levennénk, a 105-ös löveget kivennénk s lenne a vontatható lövegnek ágyúja, mivel ezekben a harckocsikban 105-ös ágyú van!
- Ugyanakkor több helyen olvastam, hogy kellene
egy alap platform amire lehetne építkezni különböző felépítményeket, mint ami itt látható lent. Sajnos már ilyen MT-LB-nk sincs már.
- Mivel a csapat légvédelmet csak ilyen láncos rakétás megoldással tudjuk megoldani, ezek tudnak csak a csapattal menni, tempót tartani!
- Sajnos semmilyen alap gépünk nincs!
Ebben a Leopárd I-ben van motor legalább! S egy igen jó alapgépnek tűnik.
Természetesen ez is kérdés hogy milyen állapotúak! Egy kirándulást talán megérnének körülnézni milyen állapotban vannak, motorok működnek-é, lövegek milyen állapotban vannak, Stb....!
- A Belgák talán most vonják ki őket! Hollandoknál is van van bőven.
- A Spanyolok meg a
Leopárd-II-E típust vonja - vonná ki -, kb 200db-ot. Ami Leopárd 5-nek felel meg!!! Most újra olvasva már 6-nak van jelölve!!!!!!!!
A francba kúszik felfelé?
Lehet belepiszkáltak!!??
Szóval a 4-ink előtt járnak, emelnének szintet 7-re, legalábbis szeretnének. Talán most az Ukrajnai helyzet segítene az alkudozásban!! Aki többet tud róla írja le!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Leopard_2
Itt olvasgathatsz róla.
- Visszatérve a 105-ös löveghez, - (mivel kikapok ám ha elkalandozok)- talán komondorral is lehetne vontatni, mivel ahogy olvasom nemigen kelendő. Így feltudnánk használni mint lövészcsapatszállító.
- Még arra is gondoltam, hogy 2 db 120-as aknavetőt is tehetnénk a kocsi végébe kétoldalt, így komoly csapásmérő egység alakulna ki. Gépesítve!!
- A Komondor mögé esetleg lehetne egy kis platót készíteni az aknavetőknek, talán így:
- A hátsó kerekeket kivéve a 105-ös löveg kitámasztó lábait rögzíteném a kocsi hosszmerevítőin, s a löveg alatt egy dupla kerékkel 6x6-os gép kialakítható volna. Fent a tetőn egy 20mm-es gépágyút lehetne elhelyezni önvédelmi okokból. Szóval lehetne itt alkotni több-mindent, a meglévő gyárainkra támaszkodva, szépen lassan lépegetve!!! Ahogyan én is fejlesztgettem a saját kis műhelyemet. Azt nem bírja az ország, hogy most hirtelen agyuram isten mindent hirtelen megvegyünk, - én se bírtam anno -, padlót fogunk fogni, ha már nem fogtunk!
Szóval lépkedni kell folyamatosan apródonként s felhalmozódik az a bizonyos mennyiségű vas ami kell. Gyárak üzemek kellenek, akik belépnek a rendszerbe s egymást segítve lépkednek előre. Ezeknek az üzemeknek az összehangolása folyamatos működtetése, feladattal való ellátása a nagy feladat.
- Mivel nagyon sok mindenre lenne még szükségünk.
Legfőképpen egy jó alapgépre!
- Így lenne 105-ös lövegünk s lenne egy jó alapgépünk amire lehetne alapozni, pakolni a felépítményeket.
- Talán erre lett volna jó a MBombe csapatszállító, láncosan.
Az legalább csak 20 t volt, lehet még úszhatott volna is!!!! Ez is elúszott!!
Megy ez nekünk!!!!