Nekem lenne értelme. Ugyanennyi pénzért mit kapunk?.Nincs értelme ez ahhoz képest csecsemő méretű rakétával dolgozik.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nekem lenne értelme. Ugyanennyi pénzért mit kapunk?.Nincs értelme ez ahhoz képest csecsemő méretű rakétával dolgozik.
Meg tudnád mondani, pl. nekünk ha ez a rendszer (Nasams) lenne mely elemek kellenének és kb. milyen nagyságrendben?Omániak megkapták a NASAMS komplexumukat, illetve mellé az Avenger-eket; $1.248 billion
- 1 AN/MPQ-64F1 SENTINEL Radar
- 6 Guidance Sections
- 290 AIM-120C-7 Surface-Launched Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles
- 20 High Mobility Multi-Purpose Wheeled Vehicles (HMMWVs)
- 20 S250 Shelters
- 18 AVENGER Fire Units
- 266 STINGER-Reprogrammable Micro-Processor (RMP) Block 1 Anti-Aircraft missiles
- 18 AN/VRC-92E exportable Single Channel Ground and Airborne Radio Systems (SINCGARS)
kis ország - kis lérak - sok pénzért
Nekem lenne értelme. Ugyanennyi pénzért mit kapunk?.
Meg tudnád mondani, pl. nekünk ha ez a rendszer (Nasams) lenne mely elemek kellenének és kb. milyen nagyságrendben?
Ha már tudományos módszertannál tartunk, hogy mit mivel hasonlíthatsz össze az a kontextustól is függ. Pl szokás mondani, hogy almát körtével nem hasonlítunk össze. Ez sok esetben nem igaz. Almát össze lehet hasonlítani körtével, ha az a cél, hogy megvizsgáljuk, hogy mi a "jobb" uzsonnára egy iskolásnak. Motort is összehasonlíthatunk autóval ha azt visgáljuk, hogy egy ember mivel jut el A-ból B-be egy forgalmi dugókkal sújtott városban.Nem így működik.Hiába kerül annyiba egy motorkerékpár mint egy autó attól még nem lehet őket összehasonlítani.
Ha már tudományos módszertannál tartunk, hogy mit mivel hasonlíthatsz össze az a kontextustól is függ. Pl szokás mondani, hogy almát körtével nem hasonlítunk össze. Ez sok esetben nem igaz. Almát össze lehet hasonlítani körtével, ha az a cél, hogy megvizsgáljuk, hogy mi a "jobb" uzsonnára egy iskolásnak. Motort is összehasonlíthatunk autóval ha azt visgáljuk, hogy egy ember mivel jut el A-ból B-be egy forgalmi dugókkal sújtott városban.
Szóval két esetleg különböző kategóriájú légvédelmi rendszert is össze lehet hasonlítani, ha ugyanarra a feladatra szeretnénk felhasználni.
Ha a feladat az, hogy mi jobb önvédelemre? Pl. fejbevágni egy támadót?Persze ha két hasonló dologról van szó de pl egy téglát meg egy almát már nem tudsz összehasonlítani pedig mind a kettőből lehet halomt rakni.
Tegyük fel ezeket mind akarnánk védeni.Röviden - nem.
Hosszabban - Mit szeretnél vele védeni? (Kecskemét, Pápa, Paks, Százhalombatta, Budapest, Veszprém? Esetleg még Miskolc, Debrecen, Győr, Pécs és Szeged-et is?)
Csak én nem találom ezt a Nasamst az összefoglalóban? Akartam egy jó kis összehasonlítást az Sz-400assal.
A XXI. századi fejezetben van a szovjet-orosz honi légvédelem után. NASAMS, Sz-350, SAMP/T és a végén az új Patriot változat.Csak én nem találom ezt a Nasamst az összefoglalóban? Akartam egy jó kis összehasonlítást az Sz-400assal.
Valóban kicsit talán túl van árazva, de azért elég szép mennyiségű rakéta van hozzá.Omániak megkapták a NASAMS komplexumukat, illetve mellé az Avenger-eket; $1.248 billion
- 6 Guidance Sections
- 20 S250 Shelters
- 18 AVENGER Fire Units
- 266 STINGER-Reprogrammable Micro-Processor (RMP) Block 1 Anti-Aircraft missiles
- 18 AN/VRC-92E exportable Single Channel Ground and Airborne Radio Systems (SINCGARS)
A Vimpel árlistájában végig benne volt.Hát oroszrol sem fordit valami flottul a gugli.De ha jol silabizálim,akkor ez sem tisztán légvédelmi változat lett volna,hanem légiharcrakétaként és légvédelmi rakétaként eggyaránt felhasználhatóra tervezték.Kár,hogy nem sikerült nekik
Már hogyne lehetne. Mindent mindennel össze lehet hasonlítani. Egy elefántot is a kerti budival.Nem így működik.Hiába kerül annyiba egy motorkerékpár mint egy autó attól még nem lehet őket összehasonlítani.
Ha jól figyeltem, minden városra kellene egy rendszer, Budapestre meg vagy négy. Olyan 15-40 km a hatótávolsága. Mindegyikhez külön radar.Tegyük fel ezeket mind akarnánk védeni.
Már hogyne lehetne. Mindent mindennel össze lehet hasonlítani. Egy elefántot is a kerti budival.
Már hogyne lehetne. Mindent mindennel össze lehet hasonlítani. Egy elefántot is a kerti budival.
A lényeg, hogy közös legyen a kritériumrendszer, amit alkalmazol. Másképp nem fog menni.Ha hülye vagy akkor igen.
Omániak megkapták a NASAMS komplexumukat, illetve mellé az Avenger-eket; $1.248 billion
- 6 Guidance Sections
- 20 S250 Shelters
- 18 AVENGER Fire Units
Röviden - nem.
Hosszabban - Mit szeretnél vele védeni? (Kecskemét, Pápa, Paks, Százhalombatta, Budapest, Veszprém? Esetleg még Miskolc, Debrecen, Győr, Pécs és Szeged-et is?)
Ha jól figyeltem, minden városra kellene egy rendszer, Budapestre meg vagy négy. Olyan 15-40 km a hatótávolsága. Mindegyikhez külön radar.