M
molnibalage
Guest
NASAMS-sel egész ország lefedést az felejtsd el. Román népmese, olyan nincs. Okkal van az, hogy a honi légvédelem HMZ-je a kezdeti 30 km tájáról fénysebességgel lőtt ki 50, 100 majd 150 és 250 km tájára, nem csak a nuki fenyegetés miatt.Nasams és társai szerintem csapat légvédelemként, mintegy szétbontakozva a határszakasz hosszán (vagy front, vagy védelmi vonal) képzelném el. Kombinálva lennének így a Mistralokkal, és esetlegesen manpadokkal. Így egy elég erős szűrőként működne ez a terület, ami mégis átjut, arra meg ott van néhány Gripen. Így még jórészt ellenséges terület fölé is belátunk, és tevékenykedhetünk ott, nem megvárva hogy azok bármit, hidat, malmot, finomítót stb, rombolhassanak az országunkban szinte bárhol. Szerintem butaság csupán a nagyvárosokat védeni, hiszen így a teljes országot szinte szabad prédává tesszük és nap nap után szabadon rombolhatnak bármit. Gondolom senkinek sem hiányoznak olyan képek mint amik Szíriából vagy Donyeckből, Luganszkból jöttek, pláne hogy nem idegenek hanem rokonok, gyerekek, iskola,vagy munkatársak szerepelnek majd rajt. Az egész országot le lehet fedni, de ahhoz komoly pénz kell, és fenn is kell tartani. Egy olcsóbb megoldás hogy csak annyi légvédelmi egység van amelyik az adott háborús szakaszt lefedi, és megkerülhetetlenné teszi. Kezdésként szerintem ez is megtenné. A leghosszabb szakasz a szlovák, ez elég hosszú, viszont velük tűrhető a viszonyunk. Ezért úgy gondolom hogy a másik két hosszabb szakasz, a horvát és a román ami kiindulási alap kellene legyen, rászámolva annyit hogy némi mélysége is legyen a dolognak.
Bár tulajdonképp lehet olcsóbb volna egy nagyobb teljesítményű rendszert venni és fenntartani, mint több kisebbet. Ehhez laikus vagyok.
Miért akarsz egy majdnem pontvédelmi rendszerrel területvédelmet játszani...???