Zászlóaljanként 4-6db.Mi a véleményed, mekkora mennyiségre volna szüksége a honvédségnek? Ezen belül mennyi a láncos és mennyi a kerekes?
Tudom, hogy nincs bejelentve a darabszám. A szakvéleményed érdekel.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Zászlóaljanként 4-6db.Mi a véleményed, mekkora mennyiségre volna szüksége a honvédségnek? Ezen belül mennyi a láncos és mennyi a kerekes?
Tudom, hogy nincs bejelentve a darabszám. A szakvéleményed érdekel.
Nagyon maximum 30db.Az összesen mennyi?
5:58-tól az új, nem bumfordi 35-ös toronnyal.
Az nem Skyranger torony - inkább SAMSON toronynak néz ki.5:58-tól az új, nem bumfordi 35-ös toronnyal.
Igazam volt, vagy igazam volt?
Ennél azért várhatóan több kell - a tüzérségi eszközöknek is kell drón védelem...Nagyon maximum 30db.
Micsoda? Rajzold már fel sematikusan (ahogy én szoktam ) azt, hogy hol képzeled el a harcrendben a csapatlégvédelmet és a tüzérséget (legyen PzH2000, mert olyanunk 1000, hogy lesz).Ennél azért várhatóan több kell - a tüzérségi eszközöknek is kell drón védelem...
Harcrendekben nem vagyok jó, de az tuti, hogy az öngyilkos drónok vadászni fognak a PZH-kra, szóval valami védelem kell nekik.Micsoda? Rajzold már fel sematikusan (ahogy én szoktam ) azt, hogy hol képzeled el a harcrendben a csapatlégvédelmet és a tüzérséget (legyen PzH2000, mert olyanunk 1000, hogy lesz).
statikus objektum védelemre is kellEnnél azért várhatóan több kell - a tüzérségi eszközöknek is kell drón védelem...
Pl. ellátó konvoj kísérésére is hasznos lehet pl. teherautó alvázon - kicsit mint a Pansir.statikus objektum védelemre is kell
Ez a dolog úgy néz ki, hogy felrajzolsz 3 "vonalat" egymásmögé. Az első az arcvonal, amögött van a légvédelem és amögött a tüzérség. Így érthető?Harcrendekben nem vagyok jó, de az tuti, hogy az öngyilkos drónok vadászni fognak a PZH-kra, szóval valami védelem kell nekik.
Bemérik helyzetüket és oda küldeken egy drón, ami addig köröz azon a környéken míg meg nem találja a PZH üteget aztán bumm...és ez ellen nem segít, hogy arrébb mentek pár kilométert a legutóbbi sortűz óta. Szóval valami védelem nekik is kell...
Szerintem minden tüzér osztálynak, lövész- és harckocsizászlóaljnak kell legyen legalább 4-8 járműves légvédelmi ütege kerekes vagy láncos Skyranger 30 formájában.
Lesz majd még HX3-as lövegből jó pár tucat, meg rakétasorozat-vetők is valamikor, szóval a végső szám vélhetően 30 fölött lesz majd.
Egy csapatlégvédelmi eszköz?statikus objektum védelemre is kell
Szóval a második vonalon nem megy át a kamikaze drón?Ez a dolog úgy néz ki, hogy felrajzolsz 3 "vonalat" egymásmögé. Az első az arcvonal, amögött van a légvédelem és amögött a tüzérség. Így érthető?
Inkább C-RAM eszközre gondolhatott a kolléga - erre vannak az RM-nek statikus 35mm-es gépágyúi meg lézere.Egy csapatlégvédelmi eszköz?
Ilyen alapon végtelen számú vonal kell, hisz a tizediken nem megy át? A századikon? Kétharmad egyharmad, háromnegyed negyed, nagyjából ezek az ökölszabályok élnek. Tehát a csapatlégvédelem úgy helyezkedik el, hogy hatótávolságának minimum kétharmada a legelső volnal előtt legyen. Ugyanígy helyezkedik ela tüzérség is, tehát a PzH2000 osztály a dandár mögött hagyományos gránátok használata esetén 10km-el van.Szóval a második vonalon nem megy át a kamikaze drón?
Ahhoz azért elég sok járgány kell és elég széles védelmi vonal, hogy nem tudja kikerülni őket...pláne ha szomszédos pl. NATO alakulatok nem vettek ilyet és gyenge a csapat légvédelmük...
Amúgy ez második vonal mennyire van hátrább az elsőtől?
A 30 millis kb. 3 km-et "tud"...
Ha a C-RAM képesség alatt bejövő akármilyen lövedékek lelövöldözését érted, akkor azt el kell felejteni, az nem dolga a csapatlégvédelemnek. Gondolj bele, hogy egy SkyRanger üresre lövi magátazzal 1 perc alatt, hogy megpróbál leszedni egyetlen indítóból kilőtt Grad sorozatot (40db rakéta). Ez harcászatilag tarthatatlan.Inkább C-RAM eszközre gondolhatott a kolléga - erre vannak az RM-nek statikus 35mm-es gépágyúi meg lézere.
mért lenne tarthatatlan ? jobb ha megsemmisül a cél ?Ha a C-RAM képesség alatt bejövő akármilyen lövedékek lelövöldözését érted, akkor azt el kell felejteni, az nem dolga a csapatlégvédelemnek. Gondolj bele, hogy egy SkyRanger üresre lövi magátazzal 1 perc alatt, hogy megpróbál leszedni egyetlen indítóból kilőtt Grad sorozatot (40db rakéta). Ez harcászatilag tarthatatlan.
Azért, mert így használva a zászlóalj légvédelme 10 perc alatt üresre lövi magát és akkor nem csak egy cél lesz védtelen, hanem az egész zászlóalj.mért lenne tarthatatlan ? jobb ha megsemmisül a cél ?
Ok, ez hasznos infó...logikusIlyen alapon végtelen számú vonal kell, hisz a tizediken nem megy át? A századikon? Kétharmad egyharmad, háromnegyed negyed, nagyjából ezek az ökölszabályok élnek. Tehát a csapatlégvédelem úgy helyezkedik el, hogy hatótávolságának minimum kétharmada a legelső volnal előtt legyen. Ugyanígy helyezkedik ela tüzérség is, tehát a PzH2000 osztály a dandár mögött hagyományos gránátok használata esetén 10km-el van.
Igen, ezt én is számolgattam hogy nem fog menni.Ha a C-RAM képesség alatt bejövő akármilyen lövedékek lelövöldözését érted, akkor azt el kell felejteni, az nem dolga a csapatlégvédelemnek. Gondolj bele, hogy egy SkyRanger üresre lövi magátazzal 1 perc alatt, hogy megpróbál leszedni egyetlen indítóból kilőtt Grad sorozatot (40db rakéta). Ez harcászatilag tarthatatlan.