oké mondom máshogy 10 ilyen rendszer árán kapsz 12 használt F16 os vagy 14 használt gripent.Mondtam a dronokat is stb, de hogyne fogna meg. Azert van a Skynexben a raketta, no meg szerintem a Mantisok is szettepik:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
oké mondom máshogy 10 ilyen rendszer árán kapsz 12 használt F16 os vagy 14 használt gripent.Mondtam a dronokat is stb, de hogyne fogna meg. Azert van a Skynexben a raketta, no meg szerintem a Mantisok is szettepik:
Szivatsz? Innen indult a parbeszedunk, hogy nem 10 ezer katona kell, hanem celfegyverzet. A 14 hasznalt Gripent mondjuk kizart, hogy megkapd az araert, de azokra meg fegyver is kell, meg 10x nagyobb infra stb stb.oké mondom máshogy 10 ilyen rendszer árán kapsz 12 használt F16 os vagy 14 használt gripent.
olvass vissza honnan indúlt. ennyiért több osztály nagyhatótávólságú légvédelmi rakétával felszerelt rendszert kapsz még a patriotok is kijönnek ennyiből (10x6 gépágyú árából)Szivatsz? Innen indult a parbeszedunk, hogy nem 10 ezer katona kell, hanem celfegyverzet. A 14 hasznalt Gripent mondjuk kizart, hogy megkapd az araert, de azokra meg fegyver is kell, meg 10x nagyobb infra stb stb.
Es azok megint teljesen masra valok, igen.olvass vissza honnan indúlt. ennyiért több osztály nagyhatótávólságú légvédelmi rakétával felszerelt rendszert kapsz még a patriotok is kijönnek ennyiből (10x6 gépágyú árából)
ember ki nem szarja le mire való ha a cél el van érve más módsszerrel. a végeredmény a lényeg.Es azok megint teljesen masra valok, igen.
Tényleg olvass vissza!Dehogyis. Minimum 5x kiszamoltam es leirtam mar...
A Viggenbol modernizalt gepagyu 1200 RPM tuzgyorsasaggal a (Gradnal is) joval gyorsabb tuzersegi lovedekeket (800-900m/s) is siman leszedi, mert masodpercenkent 20 ABM loszert pumpal ki magabol, azaz mondjuk 3-4 km optimalis hatotav eseten ~800 m/s bejovo mellett is meg 4-5 masodpercen at 80-100 ABM csinal 12,000-16,000-es tungsten felhot a bejovo utjaba.
A Skyranger tudna külső cél infókat fogadni (ez egy deklarált funkció benne), de reagálni nem tud egy ekkora tűztömegre.Az mind semmi!
Még annyi idejük sincs!
Az előretolt őrszemek ha lassan betűzik a koordinátákat füstjelekkel, akkor cseszhetjük.
A MH kizárólag csak a szemének és a fülének hisz. A EML tüzérségi felderítő radarokat pedig csak azért vesszük, hogy az őrszemekből egyszerre 3 is fel tudjon rá mászni (a HM EI fog rájuk árbóckosarat "integrálni"), hogy kémlelje az eget a bejövő rakétacsapások miatt. Körkörösen persze!
Szerintem elég nagy probléma lenne, ha a beérkező fenyegetés felderítését kizárólag a Skyranger picsányi radarjaira bíznánk. Azokat jóval korábban felderítik a dedikált tüzérségi bemérő radarok.
Nemá!Dehogy csinál ilyet. Értelme sem lenne, hisz 3km a gépágyú lőtávolsága, a radaré pedig 5. Tehát maximálisan ki lehet használni a gépágyú lőtávolságát is a saját radarjával
Mégegyszer leírom:A Skyranger tudna külső cél infókat fogadni (ez egy deklarált funkció benne), de reagálni nem tud egy ekkora tűztömegre.
Egy lelövés 10-15 másodperc a videó alapján. A 30 millis lövedék repülésideje 2-3 másodperc - legalább ennyi de inkább 5-8 másodperc kell minimum egy célra, hogy vizuálisan meglehessen erősíteni a találatot és új célra lehessen váltani.
Szóval nem igazán az észlelés a probléma, hanem, hogy nincs ideje a rendszernek leszedi a majdnem egyszerre érkező sok tucat rakétát. (Grad tűzsebessége 2 rakéta/másodperc)
A Grad és más tüzérség ellen valóban a legjobb fegyver az ellentűz: azok az okot kezelik, nem a "tüneteket"...
Skyranger C-RAM képességes irányított bombák és rakéták illetve aknagránátok ellen lehet jó: ezek lassabbak és kevésbé sűrűn jönnek, mint egy sorozatvető rakétái.
Kecskeméti légibázis pályairányon kb. 3km hosszú. Képzeljetek el egy-egy ilyen gépágyút a két végénél. Hol érzékel, hol aktiválódik, hol tüzel és hol talál az első brrrr...Nemá!
Ha 5km-en kezdi befogni, majd ráállni a célra, és tüzet nyitni, akkor hol fogja eltalálni a lövedéket?
Jó esetben 1km-re...
Gyorsabb az annál mint a videón a prototípusok.Nemá!
Ha 5km-en kezdi befogni, majd ráállni a célra, és tüzet nyitni, akkor hol fogja eltalálni a lövedéket?
Jó esetben 1km-re...
mármint mi gyorsabb minél?Gyorsabb az annál mint a videón a prototípusok.
A jelenlegi célleküzdési képességnél. Biztos vagyok benne, hogy csökkenni fog a rendszer reakcióideje.mármint mi gyorsabb minél?
Eleve nem ertem, @Aladeen honnan szedi ezeket az ertekeit, amikor vilagos speckokat adtak meg, mint varhato vegso ertekeket, mar valamikor tavaly a nemetek a bejelenteskor.A jelenlegi célleküzdési képességnél. Biztos vagyok benne, hogy csökkenni fog a rendszer reakcióideje.
Akkor harmadszor: néz már meg a videót, ahol bemutatják az elfogás menetét! Ha elosztod hárommal, amit ott előadnak akkor is 4-5 másodperc célonként az elfogás...Eleve nem ertem, @Aladeen honnan szedi ezeket az ertekeit, amikor vilagos speckokat adtak meg, mint varhato vegso ertekeket, mar valamikor tavaly a nemetek a bejelenteskor.
Ja, ertem, te a YT videot stopperolod... erdekes metodika.Akkor harmadszor: néz már meg a videót, ahol bemutatják az elfogás menetét! Ha elosztod hárommal, amit ott előadnak akkor is 4-5 másodperc célonként az elfogás...
Amiket anno a tavaly ilyenkori-tavaszi bejelentos EDR cikkben irtak, bar ketsegtelen, meg azota is javultak az ertekek (pl ott meg 16/sec tuzsebesseget irt a modernizalt ex-Viggen gepagyura, ez azota 1200 RPM lett, azaz 20/sec.) Mindjart elokotrom a bookmarkok kozul...Milyen "végső értékeket" emlegetsz?
Mondtam mar, keress ra a regi C-PGM kalkulacios beszelgetesre. Azt hiszem, talan a Lynx temaban volt, talan @pöcshuszár meg @ijasz is resze volt, utobbi olvtars meg tuzer, ugye, ott kalkulalgattunk ill csak en monologoztam hangosan mindenfele idoket arra, hogy artillery tuzet meg dronrajotkat is kivedhet par ilyen egyutt.Mi is az állításod?
Mi az a gyors? Nem vakon lo, mint a regi AA fegyverek, hanem celra, ne feledd, es ha van 8-10 egy zonaban, az eleg komoly AA tuzero, siman mehet a rolling reload mondjuk harmasaval...Az Admirális Generális azért mond valamit.
Sorozatvetőkkel gyorsan üresre lehet lövetni őket.
Utána meg nagy a baj.
A való életben sem fog sokkal máshogy működni, mint ahogy itt bemutatták.Ja, ertem, te a YT videot stopperolod... erdekes metodika.
Valóban ennyi az elméleti tűzsebesség, csak hogy a gépágyút célra kell állítani (1-2 másodperc) , lövés után 3 másodperc míg a lövedék odaér és láthatod a hatást. ekkor tudod eldönteni hogy megsemmisült-e a cél vagy kell még neki egy sorozat. Ez után válthatsz új célra. Ez 5-6 másodperc célonként - ez nem hiszem hogy valaha is gyorsabb lesz, mivel a célzás alapvetően vizuális alapon megy. Viszonylag egymáshoz közel repülő és relatíve lassú drónrajt lehet egy célként kezelni és egy nagy repeszfelhővel leszedni. Tüzérségi lövedékekre ez nem működik: sokkal gyorsabb célok és egymástól távolabb repülnek.Amiket anno a tavaly ilyenkori-tavaszi bejelentos EDR cikkben irtak, bar ketsegtelen, meg azota is javultak az ertekek (pl ott meg 16/sec tuzsebesseget irt a modernizalt ex-Viggen gepagyura, ez azota 1200 RPM lett, azaz 20/sec.) Mindjart elokotrom a bookmarkok kozul...
A PGM lövedékek (pl. lézerbomba, Spike rakéta) leszedhetők szerintem is, mert azokból nem több tucat jön egyszerre.Mondtam mar, keress ra a regi C-PGM kalkulacios beszelgetesre. Azt hiszem, talan a Lynx temaban volt, talan @pöcshuszár meg @ijasz is resze volt, utobbi olvtars meg tuzer, ugye, ott kalkulalgattunk ill csak en monologoztam hangosan mindenfele idoket arra, hogy artillery tuzet meg dronrajotkat is kivedhet par ilyen egyutt.
Hát.Mi az a gyors? Nem vakon lo, mint a regi AA fegyverek, hanem celra, ne feledd, es ha van 8-10 egy zonaban, az eleg komoly AA tuzero, siman mehet a rolling reload mondjuk harmasaval...