M
molnibalage
Guest
Ez alapján én be nem azonosítom az F-15 egyetlen részét sem.Itt egy hosszabb változata a felvételnek. Szerintam túl alacsonyan repült.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez alapján én be nem azonosítom az F-15 egyetlen részét sem.Itt egy hosszabb változata a felvételnek. Szerintam túl alacsonyan repült.
Az Sz-200-nak nagyon nagy robbanófeje van, ekkora távolságban robbanva az F-15-ből csak a hajtóművek maradtak volna egészben, a sárkányt lebontották volna róluk a repeszek és a légnyomás, szóval ez valami kisebb rakéta lehetett (ráadásul az nagyméretű, nagy és profi személyzetet igénylő rendszer, nem éppen gerilla-fegyver). MANPAD-nak viszont túl nagy volt a hőképe, az annak elérhető magasságban manapság már nemigen repülnek harci bevetést, úgyhogy annál valami nagyobbnak kellett lennie. A hőkép és a robbanás mérete alapján úgy néz ki mintha egy légiharc-rakéta lett volna a tettes, csak éppen a papucsosoknak nincs légierejük (legalábbis eddig nem volt), így inkább valami kis-közepes méretű és hatómagasságú SAM lehetett a tettes.Gagyi sz-200? Mai szemmel nézve
Sg-n ott van Cifu posztja, sanszosan berhelt R-73 volt a tettes. A gép biztonságan érezhette magát MANPAD zóna felett, de az R-73 HMZ nagyobb.Az Sz-200-nak nagyon nagy robbanófeje van, ekkora távolságban robbanva az F-15-ből csak a hajtóművek maradtak volna egészben, a sárkányt lebontották volna róluk a repeszek és a légnyomás, szóval ez valami kisebb rakéta lehetett (ráadásul az nagyméretű, nagy és profi személyzetet igénylő rendszer, nem éppen gerilla-fegyver). MANPAD-nak viszont túl nagy volt a hőképe, az annak elérhető magasságban manapság már nemigen repülnek harci bevetést, úgyhogy annál valami nagyobbnak kellett lennie. A hőkép és a robbanás mérete alapján úgy néz ki mintha egy légiharc-rakéta lett volna a tettes, csak éppen a papucsosoknak nincs légierejük (legalábbis eddig nem volt), így inkább valami kis-közepes méretű és hatómagasságú SAM lehetett a tettes.
Sg-n ott van Cifu posztja, sanszosan berhelt R-73 volt a tettes. A gép biztonságan érezhette magát MANPAD zóna felett, de az R-73 HMZ nagyobb.
Igen.Jól látom,hogy az infracsapda előtt utánégetőt kapcsol?
Szerintem infracsapdát csapta el a rakéta csak túl közel volt a géphez. Utána a lezuhanást nem látni és roncsot sem prezentált eddig senki.Mint laikusnak, nekem úgy tűnik, hogy a pilóta magabiztos volt, hogy nincs veszélyben, az infracsapdát azért dobhatta, mert figyelmeztette az indításra valami érzékelő, nem lehetett olyan magasan, hogy kitérő manőverbe kezdjen, utánégetőt gondolom menekülés kapcsán adta rá.
A földön mutatják a roncsokat, ha valaki be tudja azonosítani, az te vagy, tedd meg a kedvünkért, nem értem azt a összevissza röpködést, amikor a sniperoknál is alapelv, hogy 2x nem lövünk ugyanonnan, csapjon le 2 kört, de itt össze-vissza repkedett.Igen.
Szerintem infracsapdát csapta el a rakéta csak túl közel volt a géphez. Utána a lezuhanást nem látni és roncsot sem prezentált eddig senki.
Nem tudni, hogy ez milyen F-15 volt, hogy S vagy SA. SA-n elvileg van MAWS. A fura az, hogy a pilóta nem manőverezett. Az, hogy az utánégető felkapcsolása lehetett véletlen, de az is lehet, hogy a pilóta inkább megpróbált kimenni a HMZ-ből mert látta/érzékelte a rakétát, de ez nem megállapítható. Zord szerint fordult is, hiszen a gépet bedöntötte, de a kamera látószöge miatt nem megállapítható a fordulás mértéke sem.
A legfurább az, hogy csak két csapdát dobott. Orsózva tucatszám kellett volna szórni.
COIN környezetben nagyon nem. A gép sanszosan MANPAD zóna felett repkedett, csak az R-73 HMZ még 0 méter és 0 m/s kezdősebességgel is magasabbra felmegy. Ez lehetett a bibi, erre nem számítottak sanszosan.A földön mutatják a roncsokat, ha valaki be tudja azonosítani, az te vagy, tedd meg a kedvünkért, nem értem azt a összevissza röpködést, amikor a sniperoknál is alapelv, hogy 2x nem lövünk ugyanonnan, csapjon le 2 kört, de itt össze-vissza repkedett.
Működőképes Osza 99,99%, hogy nincs Irakban 10+ éve. Sztrela-10-ről lövésem nincs. Jemenbe Iránbó kerülnek be dolgok Hpasp szerint. Nekem lövésem nincs az egész konfliktusról, engem a technika érdekel főleg.Köszönöm a válaszokat!
Lehet hülye kérdés lesz tőle, de Strela-10 vagy OSA nem lehetett? A környéken ezek rendszerben álltak Szíriában és Irakban is. Ki tudja honnan mi került a lázadókhoz.
Ettől még az R-73 teória is életszerű a számomra.
Nem értek egyet. Szerintem a flare-t csapta el a rakéta. Ha a gépet csapta volna el, akkor totál máshogy nézne ki a találat. Referenciának...A hosszabb videó alapján szerintem biztosra vehetjük a találatot, viszont közel sem biztos, hogy lezuhant a gép. Az arab-izraeli háborúban is volt olyan F-15 amit R-60-al találtak el, mégis haza repült.
Sg-n ott van Cifu posztja, sanszosan berhelt R-73 volt a tettes.
Pedig érdemes lenne követned a jemeni eseményeket.Jemenbe Iránbó kerülnek be dolgok Hpasp szerint.
Nincs erőm ehhez. Meg a források gondolo olyan objetívek, mint a HT biztpolosok egy része. Engem a technikai rész érdekel, mert az ideológiafüggetlen jó esetben...Pedig érdemes lenne követned a jemeni eseményeket.
Nem feltétlenül COIN környezet, de a szaúdiak és szövetségeseik ezt erőltetik, a veszteségeik is ehhez mérhetők (szó szerint papucsos, bedrogozott huti egységek ellen).
A háború előtti jemeni haderő kb. fele a hutik oldalára állt, köztük a rakétaerők is. Minden van ott ami a jemeni hadseregnek volt, nem kell oda vinni ilyeneket. Több helyen írják a Sztrela 10-et is.
Ezek hozzák az anyagot neked is, azt ne felejtsd el.Nincs erőm ehhez. Meg a források gondolo olyan objetívek, mint a HT biztpolosok egy része. Engem a technikai rész érdekel, mert az ideológiafüggetlen jó esetben...
Kik? A konfliktusok igen.De ne a mindenféle marhaságot irkálók. Szezon és fazon...Ezek hozzák az anyagot neked is, azt ne felejtsd el.
Jelenleg a SH-k repidejének 20%-a kb. tankeres bohóckodásra megy el, ami nettó pazarlás. Ezen felül a COIN hadműveletben a szuperszonik igény 0 volt. Tehát igenis realitás lett volna megtartan legalább csökkentett A-6 századokat, századonkért 8 géppel a 12 db helyett. A PGM-mel elég ütősek lennének. Végső esetben meg egyébként alkalmasan fleet BARCAP-re is. Ha van benne Hornet szintű radar (márpedig SAR-hoz kell), akkor AIM-120 platform is lehet. A BARCAP + bomber elfogás során sem nagyon száguldoznak a gépek. Jó helyen kell lenni és kész. Arra van az AWACS.Nem, mert az A-6 minden, csak nem Fleet Defender. Amúgy igen, az A-6 jó kis gép volt, de a Navy akart egy szuperszonikus vedővadászt is, aminél a hatókört már a hatvanas években meghatározták, a mai napig nem engedtek belőle, de ilyen gépet még nem kaptak a pénzükért, pedig mindig sokkal többet költöttek, de folyton rossz koncepciók mentén avatkoztak be a fejlesztésekbe.