A C:/ meghajtód nélkül számunkra picit nehezen elérhető eme fájl.
Ja vagy úgy!
http://militaryrussia.ru/forum/download/file.php?id=39177
hehehe bocs.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A C:/ meghajtód nélkül számunkra picit nehezen elérhető eme fájl.
Bazz..én nem voltam orosz nyelvtanár.
Az szép. Amerikaiakon, oroszokon , kínaiakon kívül kinek lehet még ilyen műholdja?
Na ez egy érdekes hír.
H jól értem, hogy űrbeli térképező radarok interferálnak földi radarokkal és az X helyén van a radar. A svédeknél a data link adói is látszanak.
Mert, ha ez igaz és ennyire egyszerű, akkor jön a kérdés hogy műholdas ilyen rendszerrel a mobil radarok ellen milyen lefedés érhető el. Gondolom nem két filléres egy ilyen SAR radaros műhold. Ha viszont olcsón megcsinálható és realtime is lehet elemezni, akkor viszont hujjuj...
Az szép. Amerikaiakon, oroszokon , kínaiakon kívül kinek lehet még ilyen műholdja?
Sehol nem állítja a HTÖ- hogy csak nukival van értelme, sőt,...l.Hajitó bombázásnak nem csak nukleáris fegyverrel van értalme.
Sehol nem állítja az, hogy ezt nem csinálják, az írás arról szól, hogy B-52 attól nem multirole gép, hogy bombáz és aknát is tud telepíteni.Tengeri aknatelepités harcászati gépekkel utoljára a vietnámi háboruban volt,de ma is létező lehetőség.
Ezt majd a jövő eldönti.NASAMS továbbfejlődése szerintem logikus következő fokozata az ESSM Block2 rakétára aplikált Stunner kettös irányitófej.Szerintem ez akkor fog bekövetkezni,amikor a kinaiak bevethető szinten megjelennek vontatott csalival és cskentett észlelhetőségű eszközkkel(vagy az oroszok,de nekik kevés a pénzük)
Dél afrikaiak nem irányitott bombákat használtak.Sehol nem állítja a HTÖ- hogy csak nukival van értelme, sőt,...
642.oldal.
A lézervezérléssel végrehajtható hajító bombázás (lofting) előnye, hogy a légvédelmi gépágyúk és kis hatótávolságú légvédelmi rakéta-rendszerek (SHORAD) HMZ-jének egy részén kívül teszi lehetővé a bombázást végfázisban történő korrigálással, lévén a bombázás pontossága a bomba hosszú röppályája és felfelé hajítása miatt alapvetően az egyszerű bombázásnál is pontatlanabb lenne, a vezérlés ezt korrigálja. (Nemirányított bombával ilyesféle hajító bombázásnak értelme nincs, mert a bomba szórása akkora, hogy esélytelen értelmes mértékűre leszorítani bombák szórásképéből eredő pontatlanságot, ez alól csak a nukleáris fegyverek kivételek.)
646. oldal.
1982-ben a Harrier gépek számára nem állt rendelkezésre lézeres célmegjelölő berendezés (laser spot tracker sem), csak a földi csapatokkal együttműködve tudták megoldani a célpont megvilágítását. Egy argentin tüzérségi állást semmisítettek meg lézervezérlésű bombával, amely a Harriet hegy mögül ágyúzta az angol csapatokat.
A hegy tetejére észrevétlenül feljutott egy angol kommandós csoport, akik magukkal vittek egy hordozható lézeres célmegjelölőt. A bombát hordozó Harrier a tenger felől közeledett kb. 1000 km/h sebességgel, majd a pilóta emelkedés közben, hajítva oldotta ki a lézervezérlésű bombát. A bomba emelkedő pályán átrepült a hegy felett, de nem érte el a célpontot, mert túl korán kapcsolták be a célmegjelölőt. A második próbálkozás már sikerült, és a tüzérségi állás telitalálatot kapott. (szerkesztett idézet Kővári László írásából.)
Sehol nem állítja az, hogy ezt nem csinálják, az írás arról szól, hogy B-52 attól nem multirole gép, hogy bombáz és aknát is tud telepíteni.
Ezt majd a jövő eldönti.
Azért valljuk be, elég kevés esélye volt annak, hogy km-es CEP-pel az irakiak el is találják azt, amit megcéloztak.Köszönet, bár ez csak fizika/biológia/meg némi matek...
... az igazi tudomány számomra az A-50 + Nebo + Sz-400 + 40N6 + Pancír + AVR, vagy egy Patriot zászlóalj + TADIL-J + DSP + Cobra Judy + AEGIS automatizált alkalmazása, amikor a harctéri parancsnok a beérkező Iraki TBM célpontja.
Talán ez a sorozat segít annak megértésében, hogy miért ragaszkodnak a nagyhatalmak a hadászati triád minden egyes eleméhez.
Ahogy egy admirális fogalmazott, a tengeralattjárók felderíthetetlensége egy törékeny dolog, amit akár egyetlen új fizikai felfedezés (vagy Nobel díjas) is megingathat.
A hadászati bombázók ezzel szemben, a nemzetközi helyzet fokozódása esetén szétspriccelhetnek akárhány (akár civil) reptérre, amiket képtelenség első-csapással megsemmisíteni.
Azért valljuk be, elég kevés esélye volt annak, hogy km-es CEP-pel az irakiak el is találják azt, amit megcéloztak.
Nem volt az épületnek saját vegyvédelme? Érdekes.Egyrészt vegyi harci résszel nem is kell feltétlen kell telitalálat.
Másrészt itt az Ababil-100 rövid hatótávolságú TBM a szereplő, ami nem egy SCUD (a SCUD alert ne tévesszen meg), szóval nekem legalábbis fogalmam sincs az ABABIL-100 CEP-jéről.
Tyí, de látványos az infra.
Ez minden VSz tagállamra igaz volt. A spórolás mértéke különbözött, ez az adott ország életszínvonalán is meglátszott valamennyire.Igen már írtam egyszer azt a benyomásom az MN-el kapcsolatban,hogy a szükséges minimumot vagy kevesebbet költöttünk rá mert nem háborúra készültünk hanem csak mutatóba tartottuk a Néphadsereget.Hazárdíroztunk és bejött...
Ahogy hazardírozunk vele még jobban 1989 óta és 29 éve bejön. Többé-kevésbé.Igen már írtam egyszer azt a benyomásom az MN-el kapcsolatban,hogy a szükséges minimumot vagy kevesebbet költöttünk rá mert nem háborúra készültünk hanem csak mutatóba tartottuk a Néphadsereget.Hazárdíroztunk és bejött...
Ez minden VSz tagállamra igaz volt. A spórolás mértéke különbözött, ez az adott ország életszínvonalán is meglátszott valamennyire.
Talán olvasd már el a HTÖ-t és mellékleteket is mielőtt ilyeneket leírsz...Ránk biztos a németekre biztosan nem a többieket nem tudom.A románokról az volt a vélemény,hogy velük csak többen vagyunk okulva a történelemből.