Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem nem az "elvinni magát" volt a lényeg, az USÁ-nak kb a 2. VH-ig alig volt hadserege, nem volt felesleges egység erre. A Marines erre volt, ők voltak a hadihajókon, kaptak erre külön képzést. Technikailag bármelyik "hagyományos" hadsereg képes partraszállni, ahogy tette ezt az Army Normandiában, de sosem árt, ha külön képzést és állandó gyakorlatokat kap erre egy haderő (lásd Marines), de hogy manapság ennek mekkora tényleges fontossága van, az passz.Gondolom úgy jött ide az USMC-hogy eleg sokaig ezt csak az USMC-n keresztül lehetett vegrehajtani mert az ARMY nem tudta magát elvinni sehová.
Öööö, tudtommal soha nem volt saját hajója a USMC-nak. A Navy vitte őket mindenhova...Gondolom úgy jött ide az USMC-hogy eleg sokaig ezt csak az USMC-n keresztül lehetett vegrehajtani mert az ARMY nem tudta magát elvinni sehová.
Nem azt irtam.Olvasd vissza mit is irtam.És az a USMC volt? Ja, nem. Te meg folyamatosan magánhadseregnek írtad és, hogy ezért kell. Tehát tévedtél.
Mea Cupla, az ravenlord voltNem azt irtam.Olvasd vissza mit is irtam.
Levegőben saját technikával mennek, max akkor nem, ha C-17-esekkel viszik őket. Jó kérdés a USMC, nem látszik, mikor, hol lenne a jövőben szükség nagy partraszálló offenzívára, szerintem a nagy kérdés, hogy pusztán a hadihajókon lévő jelenlétük, a csendes óceáni szigeteken való jelenlétük indokolja-e a létüket. Bár jelenleg tárgytalan vita, valaki linkelte a törvényt a 60-70-es évekből, ami garantálja a létüket.Öööö, tudtommal soha nem volt saját hajója a USMC-nak. A Navy vitte őket mindenhova...
A LHD-ket is a Navy üzemelteti, nem ők...
Nem hiába mondom azt, hogy vicc, hogy önálló haderőnem lehet, amikor gyakorlatilag vagy a Légierő viszi őket levegőben vagy a Navy a vízen. A repülőik pont úgy üzemelnek, mint a Navy a Navy hajóról vagy a szárazföldről.
Akkor meg minek? Főleg, hogy sírnak az A-10 miatt, ha elveszik hogy neeeeeeeeeeeeeeeeeeeemá, a grunt imádja odalent. Igen? Bakker, akkor üzemeltesse a USMC a saját pénzéből...
A torzsalkodást nem tudod megszüntetni, maximum masszív kormány kontrollal csökkenteni. Az még érdekes kérdés, hogy ha meg is akarnák szüntetni a USMC-t, hogy oldanák meg? A hagyományos szárazföldi haderő közel harmadát teszik ki.Én továbbra is azt mondom,hogy az USMCre,mint expediciós haderőre szükség van.A haderőnemek közötti felesleges faxméregető torzsalkodásra nincs szükség.
Öööö, tudtommal soha nem volt saját hajója a USMC-nak. A Navy vitte őket mindenhova...
A LHD-ket is a Navy üzemelteti, nem ők...
Nem hiába mondom azt, hogy vicc, hogy önálló haderőnem lehet, amikor gyakorlatilag vagy a Légierő viszi őket levegőben vagy a Navy a vízen. A repülőik pont úgy üzemelnek, mint a Navy a Navy hajóról vagy a szárazföldről.
Akkor meg minek? Főleg, hogy sírnak az A-10 miatt, ha elveszik hogy neeeeeeeeeeeeeeeeeeeemá, a grunt imádja odalent. Igen? Bakker, akkor üzemeltesse a USMC a saját pénzéből...
Anyagilag most sem azok, a Navy-n keresztül kell intézniük a beszerzéseket.Ők ilyen téren össze vannak nőve mint borsó meg a hélya.Sőt nagyon sokáig nem is volt önálló az USMC.
Anyagilag most sem azok, a Navy-n keresztül kell intézniük a beszerzéseket.
Azt hiszem, finoman fogalmaztálAz USMC az egy eleg fura szervezet nagyon sok értelemben.
Szerintem a tárkapacitás kicsi lesz, nagyon fog hiányozni a hevederes fegyver amivel hatékonyan fedezék mögé lehet szorítani az ellenséget.Kívancsi vagyok,hogy mit gondoltok az M27 IAR koncepcióról.
A végefelé egyre jobban, kicsit olyan, mintha az utolsó éharmadát felgyorsították volna.Nagyon hadarnak vagy nem tudom de szerencsére van felirat.
Kívancsi vagyok,hogy mit gondoltok az M27 IAR koncepcióról.Eleg érthwtően elmagyarázza,hogy miért is lett az IAR.
Én abszolút támogatom az IAR ötletét. És nagyon szurkolok is neki, hogy beváljon.Szerintem a tárkapacitás kicsi lesz, nagyon fog hiányozni a hevederes fegyver amivel hatékonyan fedezék mögé lehet szorítani az ellenséget.
Kívancsi vagyok,hogy mit gondoltok az M27 IAR koncepcióról.Eleg érthwtően elmagyarázza,hogy miért is lett az IAR.
Szerintem a tárkapacitás kicsi lesz, nagyon fog hiányozni a hevederes fegyver amivel hatékonyan fedezék mögé lehet szorítani az ellenséget.
Én abszolút támogatom az IAR ötletét. És nagyon szurkolok is neki, hogy beváljon.
Mondjuk az nem jelenti azt, hogy ami a USMC-nél beválik, az máshol is be fog...
Azt kihagytam, hogy a videóban is megmutatott D-60-as műanyag dobtár viszont szerintem orovosolja a gyakori tárcseréket.
@dudi ! Különben hogy jutott most ez az eszedbe? Mert eddig nagyon ellene voltál!
Jöttek hírek kintről, hogy bevált?