M
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Megint egy új orosz csodafegyver:
http://vpk.name/news/166778_russkaya_pomeha_dlya_nato.html
70es évek beli repülőkbe oltva. Minden ellen jó, különosen AWACS ellen.
Egy érdekes cikk:
http://www.combataircraft.net/2017/06/23/how-did-a-30-year-old-su-22-defeat-a-modern-aim-9x/
"Its pilot engaged the ‘Fitter’ and initially fired an AIM-9X Sidewinder close-range heat-seeking missile from a range of about half a mile, which was defeated by flares launched by the Su-22 pilot. The Super Hornet then re-engaged and fired an AIM-120 AMRAAM (Advanced Medium-Range Air-to-Air Missile), which hit the ‘Fitter’ despite being fired from relatively close range."
Ez szerintetek hogy történhetett, hogy a csúcsszuper 128x128-as infra keresőfejjel ellátott rakétát így be lehetett csapni?
A másik kérdés, hogy ebből a távolságból miért nem próbálkozott inkább gépágyúval, ami költséghatékonyabb lett volna?
Lehet hogy a rakéta a híres Block II szériából volt?
Ez volt az a széria aminek 2013-ban leállították a gyártását mert a próbalövészeteken nem hozta az elvárt találati arányt.
2015-re állítólag kiküszöbölték a problémákat és azóta full ütemben megy a gyártás
http://www.globalsecurity.org/military/systems/munitions/aim-9x.htm
Az AIM-9X-nek egy - ha jól tudom - 128 x 128-as hűtött Indium-antimon képalkotó (IIR) keresője van ami nagy ívben tesz az infra csapdákra.
Ha a rakéta jól működik a célpont - hiába szó infra csapdát - elvileg nem úszhatja meg
Ezzel kapcsolatban az egyetlen konkretum amit eddig lattam egy szabadalmi leiras volt.Sőt, továbbmegyek. Én úgy tudom, hogy ezek a modern IIR rakéták a jelenlegi DIRCM rendszerekkel sem zavarhatók...
KRET evolúció: Hibini
Na ez az, ami a valóságban messze nem így nézne ki.
A valóságban nem repülnek a bálnák.Igen,...de akkor hogyan?
A valóságban nem repülnek a bálnák.
Igen,...de akkor hogyan?
Ha Molni lennék, akkor azt mondanám, hogy olvasd el a 2017-es HT összefoglalót.
De tömören:
- A Patriot radarja egy nem lopakodó Szu-34-et kényelmesen felderít 150-200km-ről. A Patriot PAC-2 rakéta hatótávolsága 100km feletti. Természetesen a zavarás pontos milyenségét nem árulja el a videó, viszont biztosan nem fognak össze-vissza vergődni a kilőtt rakéták a zavarás hatására.
- A fentiek miatt a Szu-34-esek bizony félhetnek a Patriottól.
- Nem igazán értem a Patriotra kilőtt rakétákat, kinézetre R-77-esek, talán a passzív R-77P-k? Milyen messziről, mivel a hajtóművűk a becsapódás előtt is működik (a valójában ~10-15 másodpercig működne, ez nagyon maximum 30-40km-et jelent).
- A Patriot képes az önvédelemre a PAC-3 (MSE) rakétával. Szóval a kilőtt R-77P-ket nagy eséllyel kilőtték volna automatikusan.
Elárulom, a légvédelmi rakétarészzel kezdtem, a művet... Tőled csak az volt fura hogy igy kommenteltél egy laza animációt Egy csomó képkockába igy bele lehetne kötni
Nagyon kiváncsi volnék erre a technikára, mit is tud valójában...
Engem az érdekelne, hogy mitől robban fel a rakéta a cél előtt? Az oké, hogy zavarja, eltéríti, de mitől robban fel?Ez az, amit ilyen videókból úgy se fogunk soha megtudni.
Talán 30-40-50 év múlva egy már rég nyugdíjas orosz baka felrakja az internetre (vagy közös tudatba, vagy akármi, ami akkor lesz) a most titokban készült képeit, hogy hát a radarképernyőn ilyen és ilyen hatása van annak, ha ezt a zavarókonténert bekapcsolják. Addig meg nyers találgatás, mert nem tartom valószínűnek, hogy a burkolat nélküli konténerről lesznek képek, hogy legalább az antennák méretéből és alakjából lehessen következtetni.