1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Orosz hadiflotta

Diskurzus a(z) 'Egyéb haditengerészettel kapcsolatos témák' témában - boki által indítva @ 2018. január 4..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  Annyi ismert, hogy a két hajó 20-25 E t vizkiszorítású lesz és 2020-2021 -ben lesz a gerincfektetésük.
  A 2 Mistral helyett. 2027-2028 ban kell átadni az orosz hadiflottának a tervek szerint.
   
 2. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Tervek keszen vannak? A hajogyar ki van mar jelolve? Anyag megrendelve? Mert a 2020 as indulashoz ezek mar mind kellenek. Sem a mennyiseg sem az egyebb specifikacio nem egyezik az altalanos civil ipareval. Es MENNYISEG kell beloleno meg szakember aki megcsinalja.
   
 3. boki

  boki Well-Known Member

  Már volt írva, hogy a Kercsi Zaliv hajógyár fogja építeni a hajókat.
   
 4. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Évek óta tervezés alatt vannak.
  Ezt nem igazán értem, sem képen, sem videón nem láttam még olyat, hogy pl amerikai LHD-n ne összecsukott állapotban lifteztek volna pl AH-1-et, MH-60-at.
   
 5. Berzin

  Berzin Active Member

  Tapasztalat meglehet,hiszen gyaetottak a Mistral egységeit. A tapasztaltakat pedig fdlhasználhatják a sajáthoz. Nekem az orra nem tetszik tul nyilazott.
   
 6. boki

  boki Well-Known Member

  Természetesen minden kész van a két UDK építéséhez . 2020 -ban lesz a NHH 75 évfordulója. Pont május 9-én lesz a 9. és 10. Borej (6. és 7. Borej-A) ünnepélyes gerincfektetése.
   
 7. Berzin

  Berzin Active Member

  Jobban tetszene, ha a super groskov vagy lider gerincfekteteseröl hallanák.
   
 8. boki

  boki Well-Known Member

  A napokban fejeződött be az előzetes projekt megalkotása. Ha elfogadják az orosz VM-ben , akkor jön a tervdokumentáció elkészétése . 1,5-2,0 év ez a folyamat majd 2022-23-ban jöhet a gerincfektetés.
   
 9. Berzin

  Berzin Active Member

  Azt meg tedd hpzza, hogy kb 5 év mire elkészul. Optimálisan!!
   
 10. Roni

  Roni Well-Known Member

 11. boki

  boki Well-Known Member

  Hamarosan...
  [​IMG]
   
  fishbed likes this.
 12. boki

  boki Well-Known Member

  Friss hírek :

  -December 11-én az esti órákban részben elsüllyedt vontatás közben a CSOF hadrendből kivont B-260 tengeralattjárója.
  Vontatáskor a Vosztok-öbölben a hajó a hátára fordult és az orr része a víz alá süllyedt. Legénység és üzemanyag sem volt a hajón.

  - Tüz ütött ki ma javítási-modernizációs munkák közben az Admiral Kuznyecovon Murmanszkban. 3 ember sérült meg.
  A tüz az első enregetikai rekesz részében keletkezett, sürü fekete füst száll fel a hajó fedélzetéről. Az oltást megkezdték, de a gázolaj is meggyúlt így í 20 m2 területről 120m2 -re nőtt az égési terület. Valószinü a munka-biztonsági előírások be nem tartása okozta a tüzet.
  2-es fokazatúnak ítélték a tüzesetet, ami már komoly.
   
  fishbed likes this.
 13. boki

  boki Well-Known Member

 14. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Amí szerencsétlen Kuznyával előfordul, az már szerintem sok. Vagy meg kéne európai szinten fizetni az embereket, és/vagy a minőségbiztosításra, munkavédelemre jobban figyelni, mert ez már sok. Így az orosz hadiipar és ipar nem lép át a 21. századba...
   
  fip7 likes this.
 15. boki

  boki Well-Known Member

  Már 600m2- en ég a Kuznyecov és 6 -ra emelkedett a tüzben megsérült emberek száma, 1-nek súlyos az állapota. 2 ember eltünt, a mentőegységek nem tudnak bejutni az első rekeszbe. A tüz hegesztési munkálatok során keletkezett és az ott lévő gázolaj gyulladt meg.(javításkor benne hagyják a gázolajat?!) Ha ilyen tempóban halad a tüz komoly károkat okozhat a hajón.
   
  fishbed likes this.
 16. boki

  boki Well-Known Member

 17. fip7

  fip7 Well-Known Member

  A jó Isten se akarja, hogy ebből újra hajó legyen....
  Amúgy az oroszoknál valami néphagyomány a hajók/tengók dokkban való felgyújtása :(
   
 18. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Nallunk ha heggeszteni akarsz vagy akar csak sarokcsiszolozni akkor HOT WORK PERMIT et kell beszerezned az adott szekcio munkafelugyelojetol. Nem kis procedurat von egy ilyen melo magautan elokeszuletekben tervezesben aminek pontosan az a celja hogy ne gyujsdfel a hajot mert ha meg ki is van belezve megakkor is a festek a kabelezes ragyogoan eg raadasul a hajo sajat karelharito eszkozei meg altalaban eppen ugyanugy karbanartason cseren vannak az az kulso segitseg kell barmilyen havaria kezelesehez ami ido ido ido.

  Amunkavedelmi eloirasokat is verrel meg vastag ceruzaval ( koltsegek) irjak. Figyelmenkivul hagyni lehet oket de nem erdemes.
   
  gacsat likes this.
 19. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Mindegyik! Csak olyan kollektivatol tudod megkovetelni a minoseget es a munkavedelmi eloirasok betartasat es ezek melett a hatekonysagot akik megvannak fizetve es erkolcsileg is megvannak becsulve.

  Ameddig nincs ez meg addig az oroszok korbe korbe jarnak.
   
 20. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Altalaban ilyenkor a hajo belso energiaellato rendszereit nagyreszt lekapcsoljak javitas karbantartas miatt. Az az a vilahitas javitas egyebb energiaigeny nagyreszet a szarazfoldrol kabeleken biztositjak. Ezeket a kabeleket pedig az ajtokon hatch en keresztul vezetik le. Magyaran ha tuz van vagy vizbetores akkor mar nem tudod elszigetelni a serult reszeket ezen ajtok hatchek bezarasaval mert ott a kabel. A tuz es ami a fontosabb a fust terjed ezerrel . Egy karbantartas alatt levo hajon a tuz sokkal sokkal nagyobb veszely szivas mint egy hasznalatban levon.
   

Ezen oldal megosztása