Ne gyengén.
A HTT cikből.
A linkelt videón vagy egy P-700 vagy egy P-800 rakéta becsapódása látható egy több,mint 200 méter hosszúság feletti hajón, és pont hosszirányban találja el. A kumulatív sugár a videó alapján végigment a hajó teljes belső terén.
Ha nem az szinte "légüres" hangárfeldélzetet találja el, hanem a fegyverraktárt vagy keresztülmegy az egyik atomreaktoron (erre az esély azért kicsi, mert a hajó mértéhez képest azt csekély) akkor az szinte insta harcképtelenné teszi a hajót. Vagy, ha szigetet kapná telibe. A hangár, ha éppen gépekkel van tele abban sem lesz köszönet.
Csak a világ végéről indítható. Próbáld lelőni a hordozót, ami a 400-500 km-re levő indítási pontban is M1.5 felett tud repülni...
Mivel a CV(N)-t a kísérők védik ahhoz képest mindig paraméterrel érkezik a célpont. Ez azt jelenti, hogy az SM rakéta család előtt nagyon alacsony találati valószínűség volt egy M3.0-mal elhúzó rakétára. Tessék megnézni csak a Vega HMH-t a HTÖ-ben, ha a sebesség 600 m/s felett van. Vagy a Volhovét. Izé... A nagy sebesség megemeli azt a belépési küszöböt, amivel lehet rá dolgozni, ha nem éppen szemből közeledik a célpont, ami nem túl gyakori, kivéve a rakéta célpontját nézve.
Ezt mi alapján jelented ki? Annyira tartják az oroszok elavultnak, hogy megcsinálták a H-32-őt, ami ennek ráncfellvart változata. Ha olvastad (?) a Élenjáró Hadtiechnikai blogot, akkor a rakéta kezdetben iszonyatosan önveszélyes volt. Ma viszont sanszosan már olyan hajtóanyag és egyéb módszerrel készül, hogy nem kell a jó ISP-hez veszélyes anyag és a rakéta is lehet könnyebb, tehát bivalyerős hajtómű sem kell a nagy sebességhez.
Egy fél méter feletti rakéta esetén olyan formázott töltet hatása, hogy méteres homogén acéllemezen úgy megy át, mintha az ott sem lenne. Ekkora harci rész ellen nincs páncélzat.
Vezetősugaras...?
Erősen ajánlom a HTÖ-t. Ilyen légvédelmi rakéta rendszer soha nem is volt.
A Tu-22 ezred is elég érdekes megjelölés, mert akkor most Blinderre gondolsz? Vagy melyik korszak légvédelmére? Anno terveztem egy ilyen cikket, hogy adott korszakban levő CBG ellen mit tudna a szovet HT légierő, de erőforrás és végtelen sok kombináció miatt letettem róla és másba kezdtem. Legyen ilyen. Mert a hsz-ed alapján orbitális téveszméket látok.
Forrás?
A H-22 nem H-32.A H-22 már elavult már csak a korából adódóan is.Ettől persze a H-32 lehet modern.