Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az ábrán fentről lefelé a kis hatótávolságú levegő-levegő rakéták. A legrégebbitől a legújabbig(300-as gyártmány)Kicsit többet ha lehetne ha már belökted ide .
Ilyen anno volt nálunk is.
Valószinü a 810-es az RVV-BD.A klasszikus, kifejlesztett, kipróbált, de végül sohasem rendszeresített R-37-es volt a "610-es gyártmány".
Ennek most rendszeresített, sőt, harcban ki is próbált, továbbfejlesztett változata az R-37M, azaz a "610M gyártmány".
És most jön a folytatás, az egyelőre még típusjelzés nélküli "810-es gyártmány":
Állítólag 1.5-szeres hatótávot várnak tőle és a Szu-57-esekhez készül elsősorban, minden máshoz csak utána. Ha ez megvalósul és el is terjed, az egy mégtovábbi előny lesz az ultra-BVR harcászatban az oroszok számára, amiben idáig csak ők remekeltek, meg talán egyszer-kétszer az irániak, negyven éve.
Szerintem a típusjele az R-57 lesz.Valószinü a 810-es az RVV-BD.
Ha kicsit belegondolunk, akkor az R-37 az R-33 továbbfejlesztett változata, ami a az AIM-54-re adott válasz volt.
Kettőjük közt az volt a legnagyobb különbség, hogy míg a Phoenix akív radaros volt, addig az R-33 fél aktív (kb most értek el az oroszok oda ahova az amerikaiak a hetvenes években a 37M változattal).
Ja, ha már R-37. Mióta is szarakodnak vele? A nyolcvanas évektől kezdve? Most nagy hírtelen beidurran a program. Megjelenik az M változat aktív radaros rávezetéssel. Integrálják is több platformra. Megkérdezhetném, mikor fejlődött fel ennyire az orosz félvezető ipar, hogy szinte napok alatt elő tud állni ilyesmivel? Ha ennyire pöpec rakétáról van szó, miért nem fejezték be a fejlesztész a kétezres évek elején?
A B-1A típusjel csak a B-1B után lett visszamenőleg alkalmazva.1976-ban mind a MiG-31-es, mind az R-33-as eléggé előrehaladott fejlesztési állapotban voltak, és amiatt majdnem feladták az amerikaiak a B-1A Lancer projektjét ...
R-37MValamelyik topikban olvastam hírt az R-33 továbbfejlesztett változatáról (R-33SzM?), de nem találom. Ha valaki tudja, betenné ide?
Nem. R-33SzM volt, orosz nyelvű hír, de nem emlékszem, hogy melyik topikban olvastam. Még kép is volt hozzá, na jó, számítógépes animáció. Orosz oldalakon nem találok róla semmit. Szóval valószínűleg kacsa volt...
Bocs, de ez nem igaz. Az R-33Sz-nek volt inerciális vezérlése is. Elég volt befogni a célt, és az felé indítani. Csak a pályája utolsó szakaszában világította meg neki a célt egy 31-es. (Orosz állítás szerint nem is feltétlenül annak kellett, ami indította, de ezt azért én fenntartással kezelem.) Ez a képessége a 31-es RP-31 Zaszlony elektronikus sugár eltérítésű doppler radarjával kombinálva a maga idejében egyedülálló volt.Az R-33-as az fullosan félaktív lokátoros irányítású volt
Volt olyan, hogy R-33Sz, kis kiegészítő vezérsíkokkal, de, hogy mi lett vele, az rejtély.Valamelyik topikban olvastam hírt az R-33 továbbfejlesztett változatáról (R-33SzM?), de nem találom. Ha valaki tudja, betenné ide?
Én úgy tudom, hogy az Sz változat rendszerben van, csak nem készült belőle jelentős mennyiség. Ha jó rémlik 160 km a névleges hatótávolsága, szemben az alap R-33 120 km-vel.Volt olyan, hogy R-33Sz, kis kiegészítő vezérsíkokkal, de, hogy mi lett vele, az rejtély.
x.com
x.com