Orosz levegő-levegő rakéták

Szerintem a korszerűbb változatokat (RVV-MD, az R-73M exportváltozata)) elsősorban India, Venezuela, Vietnám, Malajzia, Indonézia és Algéria rendszeresítette, a Szu-27/30 változatokhoz. Mennyiség???
IR vezérlés: MK–80 Majak "Майак" típusú infrafej, indium-antimon érzékelővel, nagynyomású nitrogénnel mélyhűtéssel. A nitrogén tartály az APU-73-1 indítósínben van elhelyezve. A K-74M rendelkezik kettős sávú infra-, és ultraibolya érzékelővel, ezt még nem exportálták szerintem sehová.

Sanszosan akkor megkapta a 74M az Igla féle fejet, persze felskálázva a rakétához. Ez már mai szemmel is eléggé zavarvédett.

A rádiógyújtó típusa: Krecset "Кречет". Az energiaellátó rendszer működési ideje 26 +/-3 másodperc, a rakéta sebessége max. 2.5Mach, ebből következik
a 40 km maximális indítási távolság csak elméleti lehetőség. Gyakorlatilag nagy magasságban (10-12km), hangsebesség alatti cél esetén a maximális indítási távolság 20km szemből, 8km hátsó féllégtérből. Ugyanez kis magasságban (földközelben) 10km és 4 km,
Igen, a realitás kb. ez.

Sanszosan akkor megkapta a 74M az Igla féle fejet, persze felskálázva a rakétához. Ez már mai szemmel is eléggé zavarvédett.

Igen, a realitás kb. ez.
Mennyire egyszerű átrakni az Iglából az R-74M-be?Mármint én józan paraszti ésszel azt mondanám ha befér(márpedig befér mert az Igla kisebb)akkor mondjuk 2 hónapos munka az elhatározástól a tesztekig.

Mennyire egyszerű átrakni az Iglából az R-74M-be?Mármint én józan paraszti ésszel azt mondanám ha befér(márpedig befér mert az Igla kisebb)akkor mondjuk 2 hónapos munka az elhatározástól a tesztekig.
Az Igla hatótávolsága kb. 5-6 km, az R-73 ennek a 4x-e, mondjuk segítséggel (a hordozó sebességétől függően és nagyobb magasságban), de 1 az 1-ben azért nem is olyan egyszerű áttenni.

1:1-ben értelmetlen az eltérő méret miatt. Nem szoktak ilyet csinálni. Az SM-6-nál is az AIM-120 technológiát használták és nem 1:1-ben tették bele a kisebb radart. Ha rendelkezésre áll hely, akkor azt ki kell használni, mert az csak pozitívum.

Lövésem sincs, hogy egy ennyire durva átpakolás mennyi időbe telne.

1:1-ben értelmetlen az eltérő méret miatt. Nem szoktak ilyet csinálni. Az SM-6-nál is az AIM-120 technológiát használták és nem 1:1-ben tették bele a kisebb radart. Ha rendelkezésre áll hely, akkor azt ki kell használni, mert az csak pozitívum.

Lövésem sincs, hogy egy ennyire durva átpakolás mennyi időbe telne.
Akkor inkább az történhetett,hogy csináltak egy nagyobb méretű Igla érzékelőt azonos technológiával?

K-74M2 - 760 gyártmány a PAK-FA-hoz
sebastian-schneider-screen06.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed and Roni
K-74M2 - 760 gyártmány a PAK-FA-hoz

Olvastam már sokszor ezt a pakfa-hoz meg célmegjelölő mig-35-höz .

Na már most előbb lesz a K-74M2 kész mint a pakfa így borítékolható hogy a 4 gen gépek hamarabb megkapják (gondolom én)
+
"Sisakdisplay a pakfa-hoz"

Mi az hogy a pakfa-hoz!!!??:mad::mad:

Ha a pakfa 2025 lesz hadrendbe állítva a rakéták és a sisakkijelzőt szigorúan addigra felrakják a polcra porosodni????

A jenkik tökön is szúrták volna magukat ha az AIM-9x-et csak az f-22 kapta volna meg a a targeting pod-ot meg csak az f-15E

Olvastam már sokszor ezt a pakfa-hoz meg célmegjelölő mig-35-höz .

Na már most előbb lesz a K-74M2 kész mint a pakfa így borítékolható hogy a 4 gen gépek hamarabb megkapják (gondolom én)
+
"Sisakdisplay a pakfa-hoz"

Mi az hogy a pakfa-hoz!!!??:mad::mad:

Ha a pakfa 2025 lesz hadrendbe állítva a rakéták és a sisakkijelzőt szigorúan addigra felrakják a polcra porosodni????

A jenkik tökön is szúrták volna magukat ha az AIM-9x-et csak az f-22 kapta volna meg a a targeting pod-ot meg csak az f-15E

Az, hogy a PAK-FA-hoz fejlesztik, egyáltalán nem azt jelenti, hogy más típus nem hordozza majd!!!, hanem a PAK-FA nem más ilyen jellegű rakétát fog hordozni, hanem konkrétan ezt!!!

• Tetszik
Reactions: fip7
2017-ben 200 darab kozepes hatótávu levego-levego rakétát kap az orosz légiero, amibol már 91 darabot leszállított a "Takatikai Rakétafegyverzetek" konszern. A maradék 109-et az év folyamán szállítják le. A leírás szerint ez a rakéta az RVV-SzD(K-77-1).

2017-ben 200 darab kozepes hatótávu levego-levego rakétát kap az orosz légiero, amibol már 91 darabot leszállított a "Takatikai Rakétafegyverzetek" konszern. A maradék 109-et az év folyamán szállítják le. A leírás szerint ez a rakéta az RVV-SzD(K-77-1).
Az élettartamára és a strapabíróságára lennék kiváncsi.

• Tetszik
Reactions: cinikus
Az élettartamára és a strapabíróságára lennék kiváncsi.

Ők is erre kiváncsiak, ezért van fenn minden Szíriába delegált Szu-35-ösön egy, vagy két példány, minden fel és leszállásnál is. Kapják rendesen a terhelést.
Ezen felül odahaza is zajlik egy párhuzamos teszt, kb ugyanennyi géppel.