Orosz pilóta nélküli repülőgépek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 120
76 286
113

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 662
113
"Az orosz felderítő és felderítő csapásmérő UAV-k digitális katalógust kapnak a NATO-országok által elfogadott katonai felszerelések elektronikus képeivel. Ez lehetővé teszi számukra, hogy a csatatéren automatikusan azonosítsák azokat, és közvetlenül az eszköz fedélzetén készítsenek térképet az ellenséges állások elhelyezkedéséről. , amelyet a parancsnokságra sugároznak majd” – mondta a forrás.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 312
24 242
113
ebből kéne most ezer db.
De nem lesz, nézd csak meg miért!

forpost2.jpg
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 709
113
Ide teszem be, mert végeredményben csak jövőbeli fejlesztésről van szó.


Egy román nyugalmazott tábornok szerint a muszka kis méretű katonai drónok fejlesztésébe kezd, mert az ukrán hadszíntér eddigi tapasztaltai szerint ezek épp annyira nem elhagyhatóak a maguk kategóriájában, mint a közepes vagy nagy méretű UAV-ok. Mindegyikre szükség van.
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
15 951
16 857
113

Arról is beszélnek, hogy amúgy egy ilyen drón körülbelül 100 ezer dollárt (36,5 millió forintot) ér, de az ukrán sorkatonák össze tudnák rakni 3000 dollárból (kb. 1 millió forint) és még ebből is a pénz nagy része nassolni valóra és cigire menne el.

Az oroszoknál ezt a pénzt el is lopják !

Csodálkozunk hogy nem megy egy TGP, HMD, képalkotós rakéta ?