Kaptak egy halom fegyverre szerelhető éjjellátó távcsövet, de én csak civilt láttam.Nem tudom, szerintem rengeteg nem nyilvános tétel is van a segélyekben. Az éjszakai harc alapja a személyi éjjellátó, biztosan kaptak már nem keveset.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kaptak egy halom fegyverre szerelhető éjjellátó távcsövet, de én csak civilt láttam.Nem tudom, szerintem rengeteg nem nyilvános tétel is van a segélyekben. Az éjszakai harc alapja a személyi éjjellátó, biztosan kaptak már nem keveset.
Az egészből egy szót sem hiszek. Valahogy úgy lehetett, hogy szereztek egy amerikai éjjellátót, és megpróbálták jól-rosszul lemásolni. Azt vagy sikerült, de inkább nem.Az éjjellátó készülékek fejlesztése a SZU-ban az egyes harckocsikra:
Танковые приборы ночного видения и танковые прицелы | БОЛЬШАЯ ЭНЦИКЛОПЕДИЯ ВОЕННОЙ ТЕХНИКИ
Советские танковые приборы ночного видения и танковые прицелы, используемые на танках Т-10, Т-54all-wartechnique.ru
A páncéltörő eszközöket készletként kapták így van amelyikhez van éjjellátó.Állítólag a Javelin CLUját is szokták használni.
Az indítója a CLU ami magában foglal éjjellátó képességet is.A javelin éjjálátó készülékére gondolsz mint megfigyelő eszköz? Nem tudom mi az a clu.
Igen, az Atgm rajok nem csak arra vannak hogy kilövöldözzék az ellenséget, a jó mînőségű optika/éjjelátó/hőkamera miatt mindegyik kilövő tökéletesen alkalmas megfigyelésre is. Úgy is mondhatjuk hogy egy Atgm raj lehet egy lövész század rejtett szeme is
A javelin éjjálátó készülékére gondolsz mint megfigyelő eszköz? Nem tudom mi az a clu.
Igen, az Atgm rajok nem csak arra vannak hogy kilövöldözzék az ellenséget, a jó mînőségű optika/éjjelátó/hőkamera miatt mindegyik kilövő tökéletesen alkalmas megfigyelésre is. Úgy is mondhatjuk hogy egy Atgm raj lehet egy lövész század rejtett szeme is
A t62 topicban felmerült az éjszakai harc képessége. Bevallom, fogalmam nincs hogy az orosz hadsereg egésze milyen szinten van ellátva éjjellátó/hőkép alkotó képességgel. Az addig rendben van hogy a járművek többsége rendelkezik ilyen/olyan minőségű eszközökkel, de maga a gyalogos rendelkezik ilyenekkel? Milyen távcsöveik,optikáik, éjjellátó berendezéseik vannak?
Azt hiszem értem miért mondja @dudi hogy nincs éjszakai harcképességük, nem a járművekre értette. Egy valamire való nyugati hadsereg harcoló beosztású katonái egytől egyig rendelkeznek éjjellátóval, aztán ország vállogatja az esetleges rajonkénti hőkép alkotó berendezések meglétét.
Ez a minimum ha éjszakai harcról beszélünk. Szóval valaki megokosíthatna a témában.
@boki , @fip7 , @Mark1993
Volt már a Metisz-hez is éjjellátó.A Javelin CLU 6.5kg és van benne egy jó nagy passzív infra is.
Ooosz atgmeknél mi tud ilyet?
Álmodik a nyomor. Már a Honvédségben is kb a 90-es évek közepe óta mindenkinek van védőmellénye.Lehet válogatni:
rusoptics.com: day & night vision binoculars, goggles, monoculars, scopes, microscopes, camera lenses, telescopes, illuminators, thermal cameras and other Russian optics...
We are selling Russian day & night vision devices: binoculars, goggles, monoculars, rifle scopes, spotting scopes, microscopes, IR & LED illuminators, thermal imaging scopes and cameras, SLR camera lenses, astronomical telescopes, etc.rusoptics.com
Semmelyik hadseregnél sincs éjjellátója minden bakának, ahogyan lövedék álló mellénye sincs mindenkinek, még az USA hadseregnek sem.
Ott is a missziós erők kapják meg a felszerelést, aztán ha lejárt a turnus átadják a következőnek.
Nem minden bakának, de minden lövész beosztású bakának. És ez csak a személyi felszerelés, a raj, esetleg szakasz szintű megfigyelő eszközök benne sincsenek.Lehet válogatni:
rusoptics.com: day & night vision binoculars, goggles, monoculars, scopes, microscopes, camera lenses, telescopes, illuminators, thermal cameras and other Russian optics...
We are selling Russian day & night vision devices: binoculars, goggles, monoculars, rifle scopes, spotting scopes, microscopes, IR & LED illuminators, thermal imaging scopes and cameras, SLR camera lenses, astronomical telescopes, etc.rusoptics.com
Semmelyik hadseregnél sincs éjjellátója minden bakának, ahogyan lövedék álló mellénye sincs mindenkinek, még az USA hadseregnek sem.
Ott is a missziós erők kapják meg a felszerelést, aztán ha lejárt a turnus átadják a következőnek.
A mellény már régóta alap mindenhol. A személyi éjjellátó eszközök megléte pedig pénz függő természetesen, ahogy a személyi kommunikációs felszerelés is.Lehet válogatni:
Nem fogod neki megmagyarázni. Olyan nincs, hogy a döntően vándormúzeum orosz szárazföldi haderőnem valamiben gyengébb legyen mint a NATO. Ezért ha kell simán átmegy valóságtagadásba vagy átlátszó félremagyarázásba ha kell. Jó példa erre ez a téma is. Még boki sincs olyan elvakult szemellenzős hívő, hogy éjszakai arcképességet hazudjon/hallucináljon az orosz haderőnek.A mellény már régóta alap mindenhol. A személyi éjjellátó eszközök megléte pedig pénz függő természetesen, ahogy a személyi kommunikációs felszerelés is.
Kibaszott drága egy modern katona.
Álmodik a nyomor. Már a Honvédségben is kb a 90-es évek közepe óta mindenkinek van védőmellénye.
Akkor az optikát kéne megvenni nem?Már ez után is érdeklődnek
300 db akarnának ! elektro-optikája jobb felbontású mint az orosz t-90m.
Az orosz hadsereg kezd szétesni !
Vagy nem, a honvédségnek a kilencvenes évek közepén még üzemanyagra sem volt igen pénze!Álmodik a nyomor. Már a Honvédségben is kb a 90-es évek közepe óta mindenkinek van védőmellénye.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..