Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amit te Terminator 3-nak képzelsz az egy T-15 IFV (még az eredeti toronnyal, amit azóta lecseréltek egy 57-es gépágyúsra). Már ne is haragudj, de ha azt sem vagy képes felismerni, hogy mi van egy képen akkor mégis mi alapján osztod az észt róla?Terminator-3
Terminator-2
Terminator-1 torony
Amúgy nincs neki BMPT típusjelzése, az interneten ráragadt aztán kész.Mivel nem én adtam neki típus jelzést, így ne nálam kötegedjél.
Senki semmilyen nevet nem adott neki a T-15-ön kívül, mert még annyira sincs rendszerben mint a T-14.Mivel nem én adtam neki típus jelzést, így ne nálam kötegedjél. A T-15 meg egy alap model, amelyen már volt jó pár torony. Kb. ennyi a lényeg. Nem fűztem hozzá semmilyen okoskodást, ezért az észt sem osztom, veled ellentétben.
Tehát a BMP-T Terminator 1 és 2 az egy tűztámogató harcjármű, de a T-15 Armata Terminator 3 az már BMP? Te is érzed azt, hogy kilóg a lóláb ugye?BMPT - БМПТ – Боевая машина поддержки танков / Bojevaja masina podderzski tankov-nak a rövidítése. Néha a típus jelzésekben van némi káosz, de alapvetően lekövethetőek.
Az, hogy egyesek az oroszoknál a БМП Т-15 Армата-ra rábiggyesztették a Terminátor-3 elnevezést, még nagyon jól tudjuk, hogy mi a típus megjelölése.
Pl. ebben a cikkben BMPT Terminator-ként nevezik.
https://perevozka24.ru/pages/bmpt-terminator-mashina-podderzhki-tankov
A 3-as számmal meg megkülönböztetik a másik kettőtől. Nem kell ebbe többet belegondolni, majd idővel letisztúl.
De, egyértelműen IFV-k. Ne találj már ki mindenféle hülyeséget.Mivel a T-15 Armata prototípusok több féle toronnyal készülnek és egyikük sincs rendszeresítve, sőt ki tudja lesz belőlük valahais valamelyik rendszersítve, ezért még a besorolásuk sincs eldöntve, hogy IFV, vagy BMPT, vagy valami egészen más, vagy öszvér megoldás, vagy semmi. Az is lényeges lehet, hogy mennyibe kerülnének, egyáltalán megérnék az árukat.
Mivel a Terminátor egy elnevezés és nem típus megnevezés, ezért bármire ráaggathatják.
Hát eddig amúgy még orosz részen is simán T-15-ként találkoztam vele és csak interneten kezdték el ráaggatni.Mivel a T-15 Armata prototípusok több féle toronnyal készülnek és egyikük sincs rendszeresítve, sőt ki tudja lesz belőlük valahais valamelyik rendszersítve, ezért még a besorolásuk sincs eldöntve, hogy IFV, vagy BMPT, vagy valami egészen más, vagy öszvér megoldás, vagy semmi. Az is lényeges lehet, hogy mennyibe kerülnének, egyáltalán megérnék az árukat.
Mivel a Terminátor egy elnevezés és nem típus megnevezés, ezért bármire ráaggathatják.
Igazad van mert ez a Terminátor 4! Nem a 3!Amit te Terminator 3-nak képzelsz az egy T-15 IFV (még az eredeti toronnyal, amit azóta lecseréltek egy 57-es gépágyúsra). Már ne is haragudj, de ha azt sem vagy képes felismerni, hogy mi van egy képen akkor mégis mi alapján osztod az észt róla?
T-1000!Igazad van mert ez a Terminátor 4! Nem a 3!
Hát nem az Armatákat gyártják. A hátsó soron egyenesen valami őslény áll.VK | VK
m.vk.com
Az orosz tankgyárban megy a meló rendesen.
Az egy T-72b3 lesz ott van a torony tetején a meteorológiai szenzorárbóc csak csupasz még kicsit.Hát nem az Armatákat gyártják. A hátsó soron egyenesen valami őslény áll.
Kinek és minek gyártanának, ha már a SZU felbomlása után megszüntették a gyártását.Szerintem újonan nem gyártanak T-72est.
Ugyanolyan péncélozott mint egy PUMA. Az 57-es gépágyú persze előnyt jelent a tűzerőben ez kétségtelen.Azért azt szögezzük le, hogy a T-15 Armata egy brutális IFV. Az, hogy az oroszoknál a végén az IFV, BMPT fejlesztések merre fognak haladni, milyen eszközöket fognak rendszeresíteni, döntően az ukrajnai tapasztalatok fogják meghatározni. A BMPT megjelenése konkrét harci tapasztalatok, igények alapján történt és nem elméleti síkon jött létre. A BMPT-ről a Dudi véleménye kizárólag elméleti, míg a bevetések, alkalmazások teljesen gyakorlati alapokon nyugszanak. Az, hogy a BMPT járműveknek hova lehet betagozódni a hadrendben, az a lényeges kérdés. Egy biztos, nem IFV, de akár valami öszvér megoldás is lehet a jövőben. Harckocsi szakaszba, századba, zászlóaljba? Szerintem inkább ezen megy a vita az oroszoknál. Az biztos, hogy a völgyekben, hágókban, helységharcokban kiemelten fontos lehet az alkalmazásuk. A harckocsi is a megjelenésekor nagy vitákat generált, a végén kiforrta magát idővel.